Потеклото на Албанците

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266
se zaebavas ili seriozen si? najiskreno te prasuvam
Зборот е Келтски (што и да се подразбира под терминот “келтски“). На пример : децата (Brian, Luchar i Lucharba) на келтската Божица (Божица мајка) Даан (или Дану) се нарекувани Tuatha De Danaan. Не тврдам со сигурност дека е тој преводот, затоа што можеби Теута во превод значи и - “Божица“ (Тео = бог), што е и поверојатно (според мене), меѓутоа не би ја отфрлил ни првата варијанта на преводот...

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Значи според оваa карта, цела Елада да ти била всушност Илирија, така ли?

Дете бери ум, и седни поднаучи малку ВИСТИНСКА историја, периоди, црковни поделби и слично пред да постираш тука било што.

Еве ти една ВИСТИНСКА мапа на Панонија и ИЛИРИЈА направена 1680 а се однесува на периодот којшто сакаш да го претставува твојава фотошоп мапа, па ти сам види од каде до каде била Илирија.

Член од
26 март 2011
Мислења
592
Поени од реакции
79
Значи според ова цела Елада да ти била всушност Илирија, така ли?

Дете бери ум, и седни поднаучи малку ВИСТИНСКА историја, периоди, црковни поделби и слично пред да постираш тука било што.

Еве ти една ВИСТИНСКА мапа на Панонија и ИЛИРИЈА направена 1680 а се однесува на периодот којшто сакаш да го претставува твојава фотошоп мапа, па ти сам види од каде до каде била Илирија.

Ova photoshop
?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
1. Најдиректен одговор на ова што си ме прашал е = ДА!

2. Немој и ти како другиве (особено болгарите) да учиш историја од викисерија. Ако "знаењето" за твоето потекло ти е од таму, кажи ми со време ич да не се замарам и да арчам време за џабе со тебе.

3. Еве дури и да речеме ДА, мапава вистински го претставува распоредот на племињата и народите, што доби ти со тоа? Или сега ќе испадне дека Албанци се всушност и луѓето во цела Црна Гора, БиХ и Славонија, тоа ли сакаш да кажеш..?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Дете, убаво сум ти разглобил по точки во мојот предходен пост.

Ако сакаш дискусија, одговори за секоја поединечно, а не да ми чкрапаш овде работи што се без врска.

И ако веќе се повикуваш на името АЛБАНИЈА, тогаш тоа име го има, не е проблем...

Си постои уште во антиката, арно ама не тука до нас, ниту во Европа, туку некаде на исток.
;)

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
Дете, убаво сум ти разглобил по точки во мојот предходен пост.
Ако сакаш дискусија, одговори за секоја поединечно, а не да ми чкрапаш овде работи што се без врска.
И ако веќе се повикуваш на името АЛБАНИЈА, тогаш тоа име го има, не е проблем...
Си постои уште во антиката, арно ама не тука до нас, ниту во Европа, туку некаде на исток.
;)
si najde vlakna vo jajca a?
najdovte edno ime tamu isto so nase U CEL SVET i nie od tamu sme bile, dobro sto ne zboruvate za ova oficijalno pa da bidete sledni najgolemi smesni custestva na svet. znaes sto znaci Malezija na albanski? crna gora. ako se znae deka java ostrovite (kade se najdeni fosili na homo-erektus) se blisku malezija, toa znaci nie sme prvite luge na planetava.
tvoja logika neli
i uste velis beri um i nauci istorija na detevo :eek:
ova ja go vikam U P**KU MATER

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
si najde vlakna vo jajca a?
Абе сега види вака, постарите викаат: "Некој бара влакно во јајцето, а некои други бараат јајца во влакната", а ти според пишувањево изгледа си од вториве. ;)

Krat напиша:
najdovte edno ime tamu isto so nase U CEL SVET i nie od tamu sme bile, dobro sto ne zboruvate za ova oficijalno pa da bidete sledni najgolemi smesni custestva na svet.
Другарче, не се нервирај бе, полека, смири...
Што да ти кажам... Друга МАКЕДОНИЈА на светов не постои, НИКАДЕ!
Сите имиња на места, планини, итн. крстени со името МАКЕДОНИЈА се последователни и го слават името на оваа мојава МАКЕДОНИЈА.
Жалам, ама тоа ти е.

Ај да беше некоја Алба, Албан или слично, па да викаме НЕ, НЕ Е ИСТО, арно ама ова од буква до буква исто АЛБАНИЈА. :pipi:

Krat напиша:
znaes sto znaci Malezija na albanski? crna gora. ako se znae deka java ostrovite (kade se najdeni fosili na homo-erektus) se blisku malezija, toa znaci nie sme prvite luge na planetava.
tvoja logika neli
i uste velis beri um i nauci istorija na detevo :eek:
ova ja go vikam U P**KU MATER
:pos::pos::pos:
Ова може дефинитивно да се прогласи за НАЈСМЕШЕН пост овде на Кајганава..!!!
Хахаха, ееее младост-лудост брее...

Пријателче, најсериозно ти кажувам еве на тебе--пошто гледам дека овој другиов не знае понатака од носот, ниту па некогаш ќе научи--седни, прочитај некоја сериозна книга, истражувај малку ВИСТИНСКА ИСТОРИЈА, па дојди да подискутираме како што е ред.

Секој народ, па и албанскиот си има своја историја, и јас немам никаков проблем со тоа.

Арно ама ако ти сакаш да си се лажеш со фотошоп сликички нема проблем, тоа е твое право, ама тоа не е ИСТОРИЈА.

Член од
25 август 2011
Мислења
114
Поени од реакции
16
Ајде сега и Албанците лажни. Грците лажни, Бугарите лажни, Албанците лажни само вие вистински. И сите други направени за да ви пречи.:icon_lol:

Албанците се Словени но во некој друг живот. Дури и јазикот им е различен.

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
ok, duri mojot tatko vo 1994 od azerbejxhan ima dojdeno, bas si mislev deka se seguvas, ama sega gledam deka nema ajr od tebe za debata, sto da ti kazam vo sto zivees
keep it "ill" bro

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Ајде сега и Албанците лажни. Грците лажни, Бугарите лажни, Албанците лажни само вие вистински. И сите други направени за да ви пречи.:icon_lol:

Албанците се Словени но во некој друг живот. Дури и јазикот им е различен.
Изгледа ноќва има некое посебно зрачење, еве дојде уште еден озрачен да реплицира овде, арно ама не се знае на кого или на што точно, туку така само да се тресне некоја зелена, колку да се рече.
Бог да чува и да брани од неписмена збирштина, бреее.... за греота.

Што изнатреска ти бе, се читаш сам себе или рачињата ти се побрзи од мозокот..?
--- надополнето: Sep 16, 2011 1:20 AM ---
ok, duri mojot tatko vo 1994 od azerbejxhan ima dojdeno, bas si mislev deka se seguvas, ama sega gledam deka nema ajr od tebe za debata, sto da ti kazam vo sto zivees
keep it "ill" bro
Хехеее, пак забегување и реплика што не се однесува на ништо што јас сум мажал.

Другарче, јас ти кажувам дека на Кавказ си постоела во антиката па де средните векови АЛБАНИЈА со Албанци во неа, дали се разбираме..?

Ниту ти го споменав таткото, ниту некаков Азербејџан и слично.
Што е твојов муабет, сакаш да го негираш ФАКТОТ дека постоела земја и држава АЛБАНИЈА со АЛБАНЦИ таму, тоа ли?

Член од
3 август 2011
Мислења
523
Поени од реакции
105
Изгледа ноќва има некое посебно зрачење, еве дојде уште еден озрачен да реплицира овде, арно ама не се знае на кого или на што точно, туку така само да се тресне некоја зелена, колку да се рече.
Бог да чува и да брани од неписмена збирштина, бреее.... за греота.

Што изнатреска ти бе, се читаш сам себе или рачињата ти се побрзи од мозокот..?
--- надополнето: Sep 16, 2011 1:20 AM ---

Хехеее, пак забегување и реплика што не се однесува на ништо што јас сум мажал.

Другарче, јас ти кажувам дека на Кавказ си постоела во антиката па де средните векови АЛБАНИЈА со Албанци во неа, дали се разбираме..?

Ниту ти го споменав таткото, ниту некаков Азербејџан и слично.
Што е твојов муабет, сакаш да го негираш ФАКТОТ дека постоела земја и држава АЛБАНИЈА со АЛБАНЦИ таму, тоа ли?
albanija zemja da, vo mapi, no gledam deka imas mozok ednakov na glusec pa ne ni vredese da ti repliciram za toa, sto li ima vrska toa, ti napraviv mnogu dobra komparacija po tvoja logika, no tolku znaes sto ni tvojata logka ne mozes da ja sfatis, a za toa makedonija, makedonci ....... :pos:
antickite makedonci, da, ama vie, imate li nekoja vrska so niv? jazikot? obicai? tradicii? osven imeto sto im go imate kradeno, posto sloveni ste po site varijanti, nemojte be, se smee cel svet so vas, a vie pak mislite deka site naivni kako vas se i ke veruvaat vo glupostite sto gi plasirate. NIGGA PLEASE :notworthy:

Kajgana Shop

На врв Bottom