- Член од
- 11 ноември 2009
- Мислења
- 2.809
- Поени од реакции
- 2.631
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
zavrshiv, zoshto studira?
Ako ti mislish deka dobar novinar se stanuva so idenje na faks jebala te bre Branka Stankovska... da faksot moze da te filtrira ama ne moze da ti dade ona sho treba da go imash od ragjanje..mene dooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolgo mi trebashe da svatam shto me ispolnuva i za shto me biva i konecno se najdov sebesi. I bash mi lezi ova da ti kazam, na 30 g zastanav za prv pat pred kamera i od 50 emisii ne sum napravil nitu eden lapsus a u zivo sum se jadel zo ZVEROVI kako Latas, Gero, Borjan, Pande, Chom, Kate, Bucko, Milcin, Zoro, Esko, Stevce, Boki 13...i generalno so site najblago receno se drzev pat pata iako nekoi vikaat deka sum gi rasturil ama sekako preteruvaatСаше, од каде компетентност да за водиш таква емисија? Новинар, политолог, нешто од тоа си?
Ako ti mislish deka dobar novinar se stanuva so idenje na faks jebala te bre Branka Stankovska... da faksot moze da te filtrira ama ne moze da ti dade ona sho treba da go imash od ragjanje..mene dooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolgo mi trebashe da svatam shto me ispolnuva i za shto me biva i konecno se najdov sebesi. I bash mi lezi ova da ti kazam, na 30 g zastanav za prv pat pred kamera i od 50 emisii ne sum napravil nitu eden lapsus a u zivo sum se jadel zo ZVEROVI kako Latas, Gero, Borjan, Pande, Chom, Kate, Bucko, Milcin, Zoro, Esko, Stevce, Boki 13...i generalno so site najblago receno se drzev pat pata iako nekoi vikaat deka sum gi rasturil ama sekako preteruvaat![]()
Da bidam iskren neam blage veze za nikoj od navedenite. Inaku gi znam sistemite i ureduvanjata koi gi nabroja...mislam deka dokolku gi znaev tie avtori kje bev nekoj dosaden kompliciran tipac vaka sum malce po surov taka da kazam po on the ground ali sepak sakam da procitam neshto od niv sega gi baram knigite od Hantington i Fukuyama...Знаеш кој е Томас Хобс? Џон Лок? Монтескје? Русо? Фуко? М?
Основни постулати на демократија, монархија, геронтократија, анархија? Што е бирократија?
Не дека сакам да те испитувам ама некој што се бави со анализа на политика, мора малце да има познавање на основните работи.
Pa sekako deka sakam da bidam viden zatoa sum na tv razumesh..no sepak jas za vozvrat se obiduvam da ispravam nekoi krivi drivi da napravam neshto vo drzavava da se cue glasot na obicniot covek na koj mu e preku kur od site politicari so retki isklucoci sekako..dokolku si gi gledal moite emisii kje go uvidish toa...inaku ako me mrazish cisto od sho taka ti idi ubo ok poveli mrazi me moze e polesno i posigurno da mrazish nekoj sho pocina kariera i ne e nikakov avtoritet..takvite pickici kako tebe nemaat tashak da udrat po golemite ribi pa kurvinski mavaat po malite od bes povekje...
Ako ti mislish deka dobar novinar se stanuva so idenje na faks jebala te bre Branka Stankovska... da faksot moze da te filtrira ama ne moze da ti dade ona sho treba da go imash od ragjanje..mene dooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolgo mi trebashe da svatam shto me ispolnuva i za shto me biva i konecno se najdov sebesi. I bash mi lezi ova da ti kazam, na 30 g zastanav za prv pat pred kamera i od 50 emisii ne sum napravil nitu eden lapsus a u zivo sum se jadel zo ZVEROVI kako Latas, Gero, Borjan, Pande, Chom, Kate, Bucko, Milcin, Zoro, Esko, Stevce, Boki 13...i generalno so site najblago receno se drzev pat pata iako nekoi vikaat deka sum gi rasturil ama sekako preteruvaat![]()
Ne sum vekje tamu sega sum pod stan odam samo da se gledam so prijateli i da zakacam nekoja riba iz provincije posho za skopjankite seushte mi e mala platata...Саше ако ги заврши студиите зошто со твои 30 години живееш во студентски дом? Како го доби местото?![]()
Ne sum vekje tamu sega sum pod stan odam samo da se gledam so prijateli i da zakacam nekoja riba iz provincije posho za skopjankite seushte mi e mala platata...
Ja mislam deka si sepak subjektiven. Nemoze iljadnicite shto mi se obratijas to na fb shto na youtube shto po ulici i vo avtobus i po marketi po pazari obicen narod pa i taksistite recisi site me imaa gledano do sega sho se vozev..site se odusheveni od emisjata..mislam deka ima neshto kaj vas shto od zloba li od zavist li od inat li ne razbiram imate be odbivnost kon iskreniot obid da se ispleskaat politicarite i novinarite koi go zasluzile toa..ok sepak ne moze site da me sakaat kje MORA DA SE POMIRAM so toa jbg..iako ne mi se jasni sekako..Нц. Тапа си. Искрено ова ти вика, како човек на човек. И знаеш кој вика дека факултетот ништо не значи? Тие што не го завршиле. А ваљда електро си идел зашто од дома те терале а новинарство си сакал да бидеш. Искрен совет од мене - не си за новинар. Немаш харизма, трепериш дур збориш, правиш лапсуси (си рече кој кур во емисија), немаш официјални знаење за работите туку некои шпекулации кои ги копаш од Google и уште многу други работи кои не треба да ги има некој човек кој излегува на медиум.
И лани не беше студент па седеше. Како го доби местото?
Ne sum sedel lani tuku juni i letovo koga se isprazni domov togash prakticno domot rabpti kako motel i moze da sedi sekoj...a sedev bidejki sum pocetnik i mi e mala platata a i ne sum nicij platenik ova valjda treba da mi se priznae za plus neli vojskovodecu?И лани не беше студент па седеше. Како го доби местото?
Ja mislam deka si sepak subjektiven. Nemoze iljadnicite shto mi se obratijas to na fb shto na youtube shto po ulici i vo avtobus i po marketi po pazari obicen narod pa i taksistite recisi site me imaa gledano do sega sho se vozev..site se odusheveni od emisjata..mislam deka ima neshto kaj vas shto od zloba li od zavist li od inat li ne razbiram imate be odbivnost kon iskreniot obid da se ispleskaat politicarite i novinarite koi go zasluzile toa..ok sepak ne moze site da me sakaat kje MORA DA SE POMIRAM so toa jbg..iako ne mi se jasni sekako..