А1 Македонија (VIP)

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Од кога Vip имаат дозвола да чепкаат во кредитно биро?
Проверувале во кредитно биро за секое лице кое што сака да се уклучи на претплата на VIP и послем корисникот за да направи договор за претплата потребно било да плати аванс од 3000 денари за да биди претплатник на нивната мрежа :S
Не го очекував ова од VIP :tapp:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Од кога Vip имаат дозвола да чепкаат во кредитно биро?
Проверувале во кредитно биро за секое лице кое што сака да се уклучи на претплата на VIP и послем корисникот за да направи договор за претплата потребно било да плати аванс од 3000 денари за да биди претплатник на нивната мрежа :S
Не го очекував ова од VIP :tapp:
Кој те лажеше?
Не сум сретнал нити еден кој платил 3000 денари за да биде претплатник нити па да бил проверен во кредитно биро нити па да му побарале некому да е кредитоспособен.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
о
г
Кој те лажеше?
Не сум сретнал нити еден кој платил 3000 денари за да биде претплатник нити па да бил проверен во кредитно биро нити па да му побарале некому да е кредитоспособен.
На мој роднина му побараја 3000 денари аванс за да биде претплатник на VIP.
Ова никаде го нема во ниеден друг мобилен оператор :tapp:

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Те лаже роднината.
Јас лично се јавив во VIP и ми кажаја исто дека морал да плати аванс од 3000 денари.
Јави се и ти и прашај во VIP зошто во главниот салон те известиле дека треба да платиш аванс од 3000 денари за да бидиш претплатник на VIP ке ти одговорат исто дека мора да се плати аванс ако одредиле така од VIP...
--- надополнето: Sep 11, 2011 6:31 PM ---
Значи вработените од мобилниот оператор VIP првин проверуваат во кредитно биро за секое лице кое што сака да се уклучи на претплата на VIP и послем зависи однив се приклучуваш на претплата со аванс или без аванс....значи за одредени корисници за да направат договор за претплата потребно било да платат аванс од 3000 денари за да бидат претплатници на нивната мрежа :S :tapp:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Јас лично се јавив во VIP и ми кажаја исто дека морал да плати аванс од 3000 денари.
Јави се и ти и прашај во VIP зошто во главниот салон те известиле дека треба да платиш аванс од 3000 денари за да бидиш претплатник на VIP ке ти одговорат исто дека мора да се плати аванс ако одредиле така од VIP...
--- надополнето: Sep 11, 2011 6:31 PM ---
Значи вработените од мобилниот оператор VIP првин проверуваат во кредитно биро за секое лице кое што сака да се уклучи на претплата на VIP и послем зависи однив се приклучуваш на претплата со аванс или без аванс....значи за одредени корисници за да направат договор за
претплата потребно било да платат аванс од 3000 денари за да бидат претплатници на нивната мрежа :S :tapp:
За авансот лажеш или да?
За другото

Физички лица, државјани на Република Македонија над 18 години
Потребни документи:
- Барање за засновање претплатнички однос со Vip оператор.
- Согласност за проверка на платежната способност, (согласност за доставување извештај од Македонското кредитно биро АД Скопје).
- Два валидни документа за лична идентификација со слика, (задолжително еден од документите за идентификација да биде лична карта или пасош, за пензионери покрај валидната лична карта или пасош, едниот документ може да биде пензиски чек од претходниот месец) – на увид.
- Платена сметка од изминатите два месеца од други компании издавачи на сметки, ( од фиксен телефон, мобилен телефон или електрична енергија) за проверка на адресата на достава на сметките. Доколку адресата во документите за идентификација не е иста со бараната адреса за достава на сметките на Vip оператор потребно е да се достават на увид две платени сметки од изминатите два месеца од други издавачи на сметки, ( од фиксен телефон, мобилен телефон или електрична енергија).

http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/newuser/index.php

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
За авансот лажеш или да?
За другото

Физички лица, државјани на Република Македонија над 18 години
Потребни документи:
- Барање за засновање претплатнички однос со Vip оператор.
- Согласност за проверка на платежната способност, (согласност за доставување извештај од Македонското кредитно биро АД Скопје).
- Два валидни документа за лична идентификација со слика, (задолжително еден од документите за идентификација да биде лична карта или пасош, за пензионери покрај валидната лична карта или пасош, едниот документ може да биде пензиски чек од претходниот месец) – на увид.
- Платена сметка од изминатите два месеца од други компании издавачи на сметки, ( од фиксен телефон, мобилен телефон или електрична енергија) за проверка на адресата на достава на сметките. Доколку адресата во документите за идентификација не е иста со бараната адреса за достава на сметките на Vip оператор потребно е да се достават на увид две платени сметки од изминатите два месеца од други издавачи на сметки, ( од фиксен телефон, мобилен телефон или електрична енергија).

http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/newuser/index.php
Не лажам два пати ме праша ти одговорив дека лично се јавив во вип на бројот од инфо центарот истото и мене ми го кажаја дека морал да плати 3000 денари аванс.
Јави се и ти прашај ако не ти се верува.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не лажам два пати ме праша ти одговорив дека лично се јавив во вип на бројот од инфо центарот истото и мене ми го кажаја дека морал да плати 3000 денари аванс.
Јави се и ти прашај ако не ти се верува.
А ти кажаа зошто?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Да затоа што така одредиле од VIP и ако не ни одговара да сме поднеселе приговор или барање дека не сакаме да платиме аванс....:tapp:
A ти кажаа зошто на никој друг не му бараат аванс?

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
A ти кажаа зошто на никој друг не му бараат аванс?
:icon_lol:
Не ги прашав , прашај ги ти ако толку многу те интересира и си убеден дека само на мојот роднина му побарале да плати аванс и послем постирај тука зошто баш само него му побарале аванс... ок? :icon_lol:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
:icon_lol:
Не ги прашав ако сакаш ти прашај ги ако си убеден дека само на мојот роднина му побарале да плати аванс и послем постирај тука зошто баш само него му побарале аванс... :icon_lol:
Како нема да бидам убеден кога мене не ми побараа нити на еден куп луѓе околу мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom