Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Ми се допаѓа законот и го поддржувам. Не само што ќе имаат повеќе време да научат да возат и тоа асално, туку малолетниците ќе може легално да се прават фраери во маало. На сето тоа ќе се троши и повеќе бензин (пошо тато нели става, а него го боли таквото уште колку има во резервоарот) со што ќе биде задоволна и државата.
И волкот сит и овците фраери. ;)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
ushte edna interesna rabota mnogu odamna primeneta posebno vo sad., posle dolgi i opsezhni analizi dojdeno e do zakluchok deka podobro e da im se dozvoli na decava i so 16g da vozat legalno otkolku toa da bide kradeshkum i pri toa da se pravat trista gluposti ., vaka ako ne mnogu ama dobar del od niv znaejki deka vozat zakonski ke ja izgubat zhelbata za glupiranje i dokazhuvanje pred drugite ., se na se dobar poteg od nadlezhnite., ......no da ostavime vremeto da si go kazhe svoeto(y)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
ushte edna interesna rabota mnogu odamna primeneta posebno vo sad., posle dolgi i opsezhni analizi dojdeno e do zakluchok deka podobro e da im se dozvoli na decava i so 16g da vozat legalno otkolku toa da bide kradeshkum i pri toa da se pravat trista gluposti ., vaka ako ne mnogu ama dobar del od niv znaejki deka vozat zakonski ke ja izgubat zhelbata za glupiranje i dokazhuvanje pred drugite ., se na se dobar poteg od nadlezhnite., ......no da ostavime vremeto da si go kazhe svoeto(y)
Да ама возачката не е ефтина околу 500 евра е.Мислиш дека нема да прават drag race на поширока улица да си ги мерат?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
sosema si vo pravo no rekov "ama del od niv"., a koga sme veke kaj adrenalinon ., sega veke ne taka chesto ., no i na ovie godini:tapp: znam da se izglupiram ., posebno koga ke se namerachime so nekoj na isti godini ., i rabotava e :ROFLMAO: gledajte me chudetese ., a bogami i na mladive nekogash im drzham lekcii kako se pravat nekoi glupi finti ili vozenje na prljav nachin.,:cenzura: zborot mi beshe deka podobro so dozvola i malku po relaksirani otkolku sto toa kako do sega ., izleguvash na ulica glrdaat da se izglupiraat za shto pokratko vreme za da se vratat doma i pritoa ., celo vreme se rizik po sebe i za drugite ., a sigurno deka groto od niv duri sega ke se merat koj e koj:coffee:

Член од
17 ноември 2008
Мислења
345
Поени од реакции
15
i ke go odobrat ova sto kazuvaat ? mozi da se polaga sea na 16 ne sum zapoznaen ? :D

П

Пепси_

Гостин
si idam od skolo denes i 3-4 gi gleam po 16-7 godini vozat koli i toa sami bez po vozrasen so nivwtf be?

donesen e zakonot ?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Не бе брат си возат тие што имаат муда т.е. врски и ништо не им праат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
dobro ke kaze nekoj do kaj e koa ke go glasaat so ku praat so zakonot posto nekoi cekaat na nego
ова е само предлог... може ке биде изгласан може и нема.. може и 2 3 години да се влече ова.. а ти слушна за законов и се израдува шо ке можеш да восзиш на 16 години а ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
dobro ke kaze nekoj do kaj e koa ke go glasaat so ku praat so zakonot posto nekoi cekaat na nego
Две страни наназад да скролнеше, ќе прочиташе. Ама и толку ве мрзи...

ЗАКОНОТ Е УШТЕ ПРЕДЛОГ!!! Се осмислува, изработува, доработува, корегира. Не летајте дека од понеделник можите да поднесите апликација за полагање со 16 години. Додека дојде на сила, можи година да помини ко ништо.

Член од
21 април 2009
Мислења
139
Поени од реакции
16
Според мене ова законов е чиста глупост, ај да ве прашам дали сте размислувале исто на 16години и на 18 години? Луѓе ба овие деца на тие години им лета паметот и се влезени у некој филм од типот Need for speed и ќе пробуваат виртуелното да го спроведат практично у стилот на „Дрифтање“, „Тркање“ и ред други глупости. И заради такви непромислени децки работи може нивниот живот но и на другите да завшри фатално!

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
А за веспа со 14 г. каде треба да идам во кочани да положам?

F

fantomX

Гостин
Мое дете дури не го видам зрело за возило, нема да вози. Бар не мое возило. Безразлика дали имало 16 или 20 години, на пример.

Генерално, ова не чини.

Ама смешни се парите во светот на богатите, нели....

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Ама смешни се парите во светот на богатите, нели....
Не е за парите на богатите и што ако син му положи на 16 и му купат некој добар автомобил, и после три дена го носат му прават погреб. кој ќе биде тогаш крив, плус ако се знае дека баш на таквите деца полицијата им попушта.

Kajgana Shop

На врв Bottom