US OPEN 2011

• Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување

Кој ќе победи во машка и во женска конкуренција?

• Вкупно гласачи
    100
Статус
Затворена за нови мислења.
С

сашенко

Гостин
А со што Ноле го заслuжува тој третман, ау да, заради мислењето кое го имаат америте кон Србија ...
Да не ги испровоцирал со нешто ? Да не се понашал малоумно кон неговите противници ? Да не не им аплаудирал за добрите потези кои му ги правеле ? ( еден од ретките е кој тоа го прави )

Убаво правеше на крај со увото, кај сте сега ...
Во тенис се бара потполна тишина зашто концентрацијата е многу многу битна, они тоа му го оневозможуваат со секое доаѓање во Америка, увек било така, Федерер или Надал никад не осетиле како е да играат против класа тенисер од другата страна, еден од најдобрите у Свет, а публиката да е контра нив и да му дава ветер у грб на противникот.

Али и тоа не беше денес доволно, зашто сепак, Ноле со причина е број 1 моментално.
Убаво реков претходно.Публиката и тенисот се сменија.Федерер е тенисер од тоа време и спортист на кој можеш да му се восхитуваш.Каков е тој према публиката и противниците такви ке бидат и тие против него.Никогаш не претерувал со емоции и секогаш биле културни со него и во победа и пораз.Новак се издига на теренот, се понаша како на фудбалски натревар епа и фудбалски ке навиваат кога игра он.А на фудбал има и пцујење и свашта.Со неговото понашање кај некои ствара многу одбивност.Ако не си оприметил.

Тоа никогаш не било доведено до прашање.И тоа е она поради кое е и почитуван од колегите и му се прогледува низ прсти за идиотштините со емитирањето.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Зошто да не го употребуваме, ко цел тениски критичарски свет го употребува? Федерер е најдобриот тенисер на сите времиња. Негирај ме.
Абе тешкото тебе зарем толку беше тешко да сфатиш дека ова се однесува на фановиве на Ноле.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Абе тешкото тебе зарем толку беше тешко да сфатиш дека ова се однесува на фановиве на Ноле.
Се извинувам тогаш, неубо сум те сфатил, почнав да ти спремам една статистика. :D

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ритурнот на Џоковиќ на првата меч топка на Федерер покажува дека разликата помеѓу триумф или пораз, херој или трагичар се милиметри.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Зошто да не го употребуваме, ко цел тениски критичарски свет го употребува? Федерер е најдобриот тенисер на сите времиња. Негирај ме.
Најдобар во што: губење ли? Ако е навистина добар нема да го дозволи овоа ;) и мижејќи да играеше некој друг ќе стигнеше до тај еден поен шо му фалеше. :pos:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.132
Поени од реакции
46.132
Сашенко

Па незнам, се збори Мареј ќе му биде кум, со Надал важат за добри пријатели надвор од терените, со Шарапова исто, единствено Шакира му има замерено ... бре.
А за однесувањето, баш ме интересира како се однесува Ноле за да заслужи таков однос, не добив никакво објаснување а редовно го следам, и зашто, коинциденција или не, само тука, во Америка, наиудва на таков однос ... ?
Не гледам разлика во неговиот однос од оној на Рафа, проблемот за тебе е што ти никад не си ги видел Федерер и Рафа во таква состојба како би реагирале бидејќи никогаш не биле во таква ситуација.

И Рафа знае да прослави поен, и Федерер со неговоно c'mon кое се слуша до кипот на Слободата, ја стварно не гледам никаква разлика од односот на Ноле со односот на другите тенисери, единствената разлика помеѓу Ноле и останатите е што он е србин, односот на публиката, и тоа само во Америка, е поради тоа, а не зашто се '' понашал ''.

Инаку факт е дека во Америка Федерер има може и најмногу фанови, али начинот на кој они се однесуваат убеден сум дека и него не му се свиѓа, едноставно не е фер, до сега немам видено тенисер што заслужил нешто вакво и тоа само ради неговата национална припадност ...

Мекинро се оставаше врз судиите па видиш, остана една од поомилените фаци на љубителите на тенисот.

Али кој ги ебе на крај краева америте, си ја има он подршката од фраеров што му дреме у ложа, гледам Ноле научил некои потези од него

С

сашенко

Гостин
Не очекувам ништо помалце ни од второво полуфинале.Надал покажува подобрување во неговата игра во споредба со последните два турнира, Мареј продолжува со одличната игра од Синсинати и Монтреал и ова би требало да е дури и поинтересен меч.Моите очекувања се да биде тежок и израмнет меч.Мареј е ноќен кошмар за Надал на турниров, ако го додадеме и тоа дека веќе знае кој му е следниот противник доколку победи не очекувајте Надал да се појави со насмевка на лицето на мечов.За Мареј знаеме дека има против отров за Рафа, секогаш играл феноменално против него на US OPEN.Баш поради тоа малце сум скептик за мечов како фан на Надал.Мареј е во предност, да бидеме искрено Мареј е фаворит во мечов.Статистиката е на страна на Надал во секој друг поглед освен нивните меѓусебни дуели тука.Не очекувам Надал лесно да се даде, ке мора да покаже и тој од што е направен ама и двајцата ке имаат еднаква желба да победат и тоа им ја отежни работата на двајцата.Имаат искуство во вакви мечеви, никој нема посебна наклонетост од публиката, здрави се што е најбитно, моите пуцки се спремни така да што се однесува до мене мечот може да започне одма.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Швајцарско сирење го направи. :icon_lol:

Недоразбирањата со америчката публика се од самите почетоци на Ноле, кога на прашањето на што се должи неговата сила он им одговорил на ураниумот од нато бомбите :pos:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.132
Поени од реакции
46.132

Недоразбирањата со америчката публика се од самите почетоци на Ноле, кога на прашањето на што се должи неговата сила он им одговорил на ураниумот од нато бомбите :pos:
:pos:
Зезаш дека така рекол ...

С

сашенко

Гостин

Е добро ова не го знаевме.Ако е така секоја чест за него:vozbud:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Најдобар во што: губење ли? Ако е навистина добар нема да го дозволи овоа ;) и мижејќи да играеше некој друг ќе стигнеше до тај еден поен шо му фалеше. :pos:
:pos: Дете, легни спијај, не планирам да ти објаснувам тебе зошто Федерер е најголем според мене, и според цела тениска популација од некое значење. Ти некни ако си почнал да навиваш за „најјакио“, не те прај познавач на тенис.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.960
Поени од реакции
16.316
:pos:
Зезаш дека така рекол ...
Мислам дека стварно одамна има недоразбирање, и не е баш во најдобри односи со публиката во САД, ама ништо чудно и таа изјава да довело до тоа.:D

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ризикот се исплати,среќата ги следи храбрите...
Иако не сум фан на Новак(денес бев за Роже)....сепак ќе кажам-СЕКОЈА ЧЕСТ МАЈСТОРЕ:cuc:
Дечкото е неверојатен...вистински шампион...
Роже сам се победи....:tapp:
Го пресече тој страшен ритрн на 40-15,при две меч топки...
Оттогаш како да се блокира,и Ноле го ЗБРИША...
Немаше бегање повеќе,падна во најнезгодниот момент,кога тенисер од негов калибар не смее никако да потрфрли...:(
Веќе втор гренд слем каде по ред шо губи веќе добиен меч...(по водство од 2-0 во сетови)...:eek:
Следува второто полуфинале...
Очекувам победа на Рафа,3-0,или 3-1...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.132
Поени од реакции
46.132
Ја знам дека беа нешто закарани со Родик, кога овој го обвинуваше дека глумел повреди а потоа и се сретна со Новак и загуби 3-1 по што следеше ова

The Flushing Meadows crowd was enraged by comments the Serbian made in his post-match interview in which he criticized home favorite Roddick in no uncertain terms.
Djokovic had been angered by apparently light-hearted remarks made by Roddick in which he accused the world number three of feigning injuries.
"That's not nice, anyhow, to say in front of this crowd that I have 16 injuries and that I'm faking," Djokovic blurted out after his four-set victory.
"They're already against me, because they think I'm faking everything."

С

сашенко

Гостин
Гледате Надал-Мареј бе? Уште на старот се гледа дека ке биде ова опасен меч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom