Малешевски изум

Со новиот закон за јавна чистота општинските и градските инспектори, но и полицијата ќе можат да ви напишат глоба од 50 евра или седум тегли ајвар ако ве затекнат како печете пипер на јавна површина, на паркинг, пред зграда или во некој од блиските паркови. :pos:
aj sega i ti ne zezaj
7 tegli ajvar=50 evra

kako- koga ima zheni koi ti go spremaat ajvarot za samo 100 denari tegla ( ubav , domashen :)
lani tolku plativ- godinava neznam, sigurno ista cena ke e

aj sega i ti ne zezaj
7 tegli ajvar=50 evra

kako- koga ima zheni koi ti go spremaat ajvarot za samo 100 denari tegla ( ubav , domashen :)
lani tolku plativ- godinava neznam, sigurno ista cena ke e
100 денари тегла, ама пиперките и дрвата од тебе, а да купиш во супермаркет нема толку ефтино (уствари има некои кои бутаат внатре се и сешто). Ти викам, најдобро е дома сам да си го направиш, барем по твој вкус да си го спремиш.
А јас пак, кај ја видов темава кај се запустив. Немам лански останото, а годинава тешко да се вклучам во производството :(

За мене зимата може да почне, мојот е готов уште пред два дена:)
чек, чек....нели е рано (заради топлото време) или нема везе?

И ај со здравје да си го јадете:)

чек, чек....нели е рано (заради топлото време) или нема везе?

И ај со здравје да си го јадете:)

Ма нема врска бе никогаш не е рано или доцна за Ајварче.Испаднаа 20 тегли ама мене ми е малце ке ги терам да се прави уште.

....забраната важи на јавна површина....во свој двор ќе правам што сакам....инаку на малешевецот најверојатно му скиснало секоја година да меша....а еден дебарчанец...со години наназад закачува бормашина на машината за мелење и меле пиперки за ајвар....така да треба да најдеме уште некој што ќе направи изум за лупење пиперки....да ги обединиме и да исфрлат производ....ПОЛУАВТОМАТСКА МАШИНА ЗА ПРАВЕЊЕ АЈВАР ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ.....

а, дали ви текнува на името на изумителот македонец ( отприлика пред 2 месеци некаде прочитав, ама...... хммм - еден памет) -за некаква си чудна:icon_lol: лопата-со која без никаков напор човекот ја прекопува надолж и попреку цела градина ??????
ваљда ќе се сети некој :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom