Кајгана психолог

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Знаев дека некој така ќе го "свари" овој пост дека се ми е дозволено и дека се ми е дадено на тацна,и дека сум галено детенце.

Животот ме кутнал мене кога другите уживаа во детството а јас името не си го знаев,и доволно научив немај мака ама тоа е друга тема.
Поентата е што не можам да го задржам некое чуство убаво на подолго време,како да испарува. Спомнав дека таа мисла "може подобро и од ова" секогаш ми ги мати работите.
И на сите им оставам впечаток како да сум неблагодарно говедо, а јас секогаш само сум исполнет со многу надеж и оптимизам дека ќе го посигнам по доброто од тоа "нешто":D
А да пробаш вака....ако не пушиш почни да пушиш,,,почни да пиеш повеќе кафе и гледај да легнеш што повеќе женски ...тоа нека ти биде таргетот....мој совет

П

Пепси_

Гостин
А да пробаш вака....ако не пушиш почни да пушиш,,,почни да пиеш повеќе кафе и гледај да легнеш што повеќе женски ...тоа нека ти биде таргетот....мој совет
И да ме ебат 200 црнци нема да почнам да пушам цигари,кафе не пијам освен нескафе,а тоа последното не ти е лошо ќе пробам. :)

Член од
21 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
192
Koga ke dostignam do nekoja devojka jas brzo se zaljubuvam vo nea.... Potoa go preoptovaruvam mozokot so toa, celo vreme sum depresiven ako ne e so mene.... Celo vreme go opterestuvam mozokot so toa deka ne me saka, baram dokazi, molam.... So segasnata devojka bese super... Potoa jas pocnav da ja napinam deka ne me saka, Deka ne saka da se vidi so mene i sl... duri i od strav i raskinav pa posle pola saat jas ja molev da se smirime...... sega celo vreme mozokot mi e preokupiran so nea.... Postojano placam, se naerviram duri i koga ke se naluti za sitnici....... Nekoja pomos kako da ne me pogoduvaat rabotite direktno na emocii?

T

Tetro

Гостин
Koga ke dostignam do nekoja devojka jas brzo se zaljubuvam vo nea.... Potoa go preoptovaruvam mozokot so toa, celo vreme sum depresiven ako ne e so mene.... Celo vreme go opterestuvam mozokot so toa deka ne me saka, baram dokazi, molam.... So segasnata devojka bese super... Potoa jas pocnav da ja napinam deka ne me saka, Deka ne saka da se vidi so mene i sl... duri i od strav i raskinav pa posle pola saat jas ja molev da se smirime...... sega celo vreme mozokot mi e preokupiran so nea.... Postojano placam, se naerviram duri i koga ke se naluti za sitnici....... Nekoja pomos kako da ne me pogoduvaat rabotite direktno na emocii?
Тоа ти е комплекс на ниска вредност. Колку побрзо сфатиш дека го имаш проблемот, поарно ќе си поминеш. Во меѓувреме сфати дека не може секогаш да се случуваат работите како ти ги имаш замислено. Никој не е совршен, па и ти не си.
Среќно.

R

Roten 96

Гостин
еве ке пишам смачено ми е од ваквото мое однесување сакам промени во моето однесување сакам да си го променам карактерот но не знам како едноставно не знам...секогаш избувнум реагирам остро а сакамд а се смирам малку да бидам кул...јас ваков каков што сум сега не можам да продолжам сакам промена ја посакувам само не знам какода ја постигнам..можеби не е ова за во оваа тема но ете напишав..

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.711
Поени од реакции
13.397
еве ке пишам смачено ми е од ваквото мое однесување сакам промени во моето однесување сакам да си го променам карактерот но не знам како едноставно не знам...секогаш избувнум реагирам остро а сакамд а се смирам малку да бидам кул...јас ваков каков што сум сега не можам да продолжам сакам промена ја посакувам само не знам какода ја постигнам..можеби не е ова за во оваа тема но ете напишав..
Lad твојот проблем е незадоволството од самиот себе. Немаш кажано дали работиш/студираш. Ако не. за тебе латинскава поговорка како златно правило, а таа гласи: Labor in provus, omnia vincit. Или пак слободен превод - фати нешто работи, организирај си го времето.Битно е, веруј видиците ќе ти се прошират, ќе имаш повеќе време на располагање.стај си и хоби ако располагаш со слободно време. Хоби у стилу не дремење пред пс, туку рецимо филателија, нешто што е малку вансериско од друштвото, за да можеш да кажуеш на другарите, со тоа да поттикнеш различен вид муабети. Ако секој ден живееш на исто... пиши му крст.

П

Пепси_

Гостин
okay пак јас (у пм колку сум проблематичен)

Зошто и само зошто нон стоп ми се врти низ глава дека никој мене не ме сака и дека секаде јас сум "вишок човек" и дека нон стоп јас сметам некому ? :unsure:

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.577

Зошто и само зошто нон стоп ми се врти низ глава дека никој мене не ме сака и дека секаде јас сум "вишок човек" и дека нон стоп јас сметам некому ? :unsure:
Тоа е чуството кога неможеш никако да се вклопиш во друштво и сега сите се забавуват а ти незнаеш како да се доближиш кон нив и се чуствуваш како непотребен во тоа друштво па влегуваш во фазон леле никој не ме сака и слично. Како прво никого неможеш да натераш да те сака ! Како второ почни да се цениш себе си и работи на тоа со тоа ќе се вклопиш во некое друштво сигурно и нема да бидеш вишок и како Трето шетај и движисе повеќе нема да имаш депресија
--- надополнето: Sep 16, 2011 7:52 PM ---

Тоа е чуството кога неможеш никако да се вклопиш во друштво и сега сите се забавуват а ти незнаеш како да се доближиш кон нив и се чуствуваш како непотребен во тоа друштво па влегуваш во фазон леле никој не ме сака и слично. Како прво никого неможеш да натераш да те сака ! Како второ почни да се цениш себе си и работи на тоа со тоа ќе се вклопиш во некое друштво сигурно и нема да бидеш вишок и како Трето шетај и движисе повеќе нема да имаш депресија

Cheross

COOL BOY
Член од
27 август 2011
Мислења
548
Поени од реакции
381

Па дека негативно мислиш за себе.Тргниги тие лоши мисли.Земи малце здрав став мисли дека си екстра дечко,дека ништо не ти фали,покажи малце гордост.Тоа е факт дека на сите ни смета нешто во животот.ама секогаш мисли на позитивно и ке успееш..и никогаш не се врајкај назад оди само напред немора да се дружиш само со млади ако си млад,дружисе и со повоздрасни така ке си ја развиеш интелегенцијата.и со тек на времето ке се осекјаш исполнет.ама само ако се трудиш и нема да се осудуваш.ова е мојот совет..све најдобро.

S

Stef Bachatero

Гостин
Затоа што си несигурен во себе и не се цениш доволно,напумпај самодоверба не биди лигуш.Еднашка заземи став дека ти си маж и дека треба да бидеш воин цврст со една цел,да ја задоволиш и да водиш кон патот до успехот.Со молење и сожалување ништо не бива во животот верувај.Немаш доволно тестостерон во себе почни да вежбаш и не плачи по жени.И јас сум емотивец но знам да се контролирам.Научи самоконтрола на себе и својата реалност ќе видиш како девојка ти ќе те почитува повеќе.И кога се карате за ситница не плачи едноставно речи не е возрасно ова што го правиме и не сакам да бидам дел од детски расправии и одвлечи го вниманието на друго место.

F

FuckYouAll

Гостин
Немам никаква подршка од моите родители, буквално. Не дека сум оставен на улица и морам сам за себе да се грижам ама нив ама ич не им е гајле за мене, незнам што требит да направам за да сватат дека имаат некој за кого вреди пр.да работат по цел ден, некој кој има потреба од нивната подршка.
18 години имам и ниту еднаш не ми рекле дека ме сакаат, порано не го забележував то ама сега да, а и да ви кажам право сега и касно е за такво нешто.
Имам толку работи да им кажам ама неможам, знам ќе се налутат, како да не се налутат, ко се два разгалени тинејџери......

Последниве 4 години од мојот живот толку се зафркнати шо ако ми дајт некој лист и ми речит да ги напишам сите убави работи шо ми се десиле во тие 4 години ќе требит празен листот да го вратам. (n)
И се мислам дека е заради мојот караткер, добар сум, сакам да помагам на луѓе, коа сум во друштво све прав(ев)ам за тие околу мене да се чуствуваат удобно, а не јас, и мислам дека ништо добро не сум добил од тоа.
Така да планирам во следниве 2-3 месеци да се менам карактерно, ќе пробам, ќе станам арогантно копиле, па да видам дали тогаш нешто добро ќе добијам.
Само незнам дали вреди ?

S

StormRage

Гостин
Немам никаква подршка од моите родители, буквално. Не дека сум оставен на улица и морам сам за себе да се грижам ама нив ама ич не им е гајле за мене, незнам што требит да направам за да сватат дека имаат некој за кого вреди пр.да работат по цел ден, некој кој има потреба од нивната подршка.
18 години имам и ниту еднаш не ми рекле дека ме сакаат, порано не го забележував то ама сега да, а и да ви кажам право сега и касно е за такво нешто.
Имам толку работи да им кажам ама неможам, знам ќе се налутат, како да не се налутат, ко се два разгалени тинејџери......

Последниве 4 години од мојот живот толку се зафркнати шо ако ми дајт некој лист и ми речит да ги напишам сите убави работи шо ми се десиле во тие 4 години ќе требит празен листот да го вратам. (n)
И се мислам дека е заради мојот караткер, добар сум, сакам да помагам на луѓе, коа сум во друштво све прав(ев)ам за тие околу мене да се чуствуваат удобно, а не јас, и мислам дека ништо добро не сум добил од тоа.
Така да планирам во следниве 2-3 месеци да се менам карактерно, ќе пробам, ќе станам арогантно копиле, па да видам дали тогаш нешто добро ќе добијам.
Само незнам дали вреди ?
јас спаѓам во описот горе... НА МОМЕНТИ значит на моменти требит да си арогантно копиле... пошо да не бев таков кога требаше голем дел од работите шо родителите мој ги обеќале немаше да ги добијам... јбг... и со другите и се, баланс само немој да претераш со тоа сепак биди си добар чоек :)

ае и ја да го пишам малку, додуша проблем со родителите:
ме закачија во студентски т.е. нешо шо поќе личит на шпајз него на соба, се вратив вчера реков денес ќе одморам одма ме замараат напрај ова напрај она, едноставно се ми е измешано живеам во пекол низ мозоков не знам шо се не ми поминало... во последниве 5-6 дена се на се иам 10 сати спиено. И некој нон стоп се бунит дека јас ништо не прам, па упм овие не разбираат или сепак до мене е проблемот?
другото останатите работи е една девојка која многу ја засакав едно време, некако ми избледе се то па ме побара да се видиме... никако да се видиме ама сепак уште мислам на неа (не како порано ама пак...)

Член од
21 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
192
Mi treba preporaka za dobar psiholog vo Skopje
po moznost da ne e mnogu skap ili da raboti so
plavi kartoni....
Po moznost so kontakt

odnapred blagodaram

R

Roten 96

Гостин
Lad твојот проблем е незадоволството од самиот себе. Немаш кажано дали работиш/студираш. Ако не. за тебе латинскава поговорка како златно правило, а таа гласи: Labor in provus, omnia vincit. Или пак слободен превод - фати нешто работи, организирај си го времето.Битно е, веруј видиците ќе ти се прошират, ќе имаш повеќе време на располагање.стај си и хоби ако располагаш со слободно време. Хоби у стилу не дремење пред пс, туку рецимо филателија, нешто што е малку вансериско од друштвото, за да можеш да кажуеш на другарите, со тоа да поттикнеш различен вид муабети. Ако секој ден живееш на исто... пиши му крст.
па имаш право благодарам во секој случај :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.577

Само незнам дали вреди ?
Леле ти пишуваш а ко себе си да се слушам! Мене ми пукна филмот и им кажав на моите што како мислам и како се чуствувам и малку сменија однос. Доста им угодуваш на другите ќе ти каже некој фала? Откако ќе им завршиш услуга нема ни да те познават веќе а камо ли да признат дека си им помогнал ! Нај пријателски совет стај си ги сите на тест да видиш колку тие би ти помогнале тебе за да знаеш кој навистина ти се пријатели и кога ќе имаш вистински круг на пријатели е тогаш ќе ти се случуваат убави работи

Kajgana Shop

На врв Bottom