G
grande-juve
Гостин
Знае ли некој кај му е канцеларија на Љубе Трпески, дека гледам не е на старо место
Можеш, што има врска летниот?Канцеларија на Димитар Бојаџиоски?
И дали можам да запишам сеа зимски семестар, ако неам земено оценка од претходниот летен? Некои велат неможело... Од претходниот зимски ги иам земено оценките.
Пробај смени го името пред да ги симнеш... мене ме зезаше еднаш при симнување зашто беше премногу долго.Зошто не ми ги симнува реултатите Јавни финансии на зефир?
Каква е оваа квота со 300 евра семестар. Јас колку што знам на додипломските студии има само две квоти за редовни студенти , една квота плаќа 3.33 евра од кредит , а другата 6.67 евра. 10 евра по кредит никој не плаќа.Jas sum vo privatna kvota so 300 evra od semestar, e sega, za da zapisham semestar vo ovaa godina, treba da platam tocno 300 evra ili po novo so smetanje na vkupniot broj na krediti x10 za privatna kvota? Vo mojot slucaj toa bi bilo 31,5 x10 =315 evra? Koj znae tocno neka pishi pls...
Карши канцеларијата на Шуклев (приземје,после предавална 3)Знае ли некој кај му е канцеларија на Љубе Трпески, дека гледам не е на старо место
Да,да кредитите пута 10евра и ке маниш помножено со 61.4 и свршена работа,со фиксно 61денар или нешто помалце од 61.4 не множи оти ке те вратат од студентски да доплатишJas sum vo privatna kvota so 300 evra od semestar, e sega, za da zapisham semestar vo ovaa godina, treba da platam tocno 300 evra ili po novo so smetanje na vkupniot broj na krediti x10 za privatna kvota? Vo mojot slucaj toa bi bilo 31,5 x10 =315 evra? Koj znae tocno neka pishi pls...
Тие шо се запишани пред учебна 2010/2011 и се со кофинансирање по толку плакат.Каква е оваа квота со 300 евра семестар. Јас колку што знам на додипломските студии има само две квоти за редовни студенти , една квота плаќа 3.33 евра од кредит , а другата 6.67 евра. 10 евра по кредит никој не плаќа.
По толку ако плаќаат , тогаш факултетот го крши законот за високо образование.Тие шо се запишани пред учебна 2010/2011 и се со кофинансирање по толку плакат.
Сите факултети со запишаните студенти пред2010 си имат потпишано договори по колку треба да се плака значи нема прекршвање на законите,то шо е сеа државна квота 200 евра со кофинансирање 400 евра не важи за нив.По толку ако плаќаат , тогаш факултетот го крши законот за високо образование.
Си се збунил/а нешто, нема тука никакво кршење на законот. Од лани се воведе одлуката за плаќање 400 евра во приватна квота, ама важи само за новозапишаните студенти, а тие од претходно си продолжуваат по старо. Затоа тие што плаќаат 600 евра, им доаѓа 10 евра по кредит.По толку ако плаќаат , тогаш факултетот го крши законот за високо образование.