Препораки за игри

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
OMFG, ти озбилен си? Забраев тебе да те прашам дали да го користим зборот gameplay или да не го користим... Ја убоо си реков дека ЈА нема шанса да ја играм играва ( значи тоа е мое мислење, не реков дека играта генерално е тапа, туку реков дека според мене е fail да се извади ваква игра во 2011-та за PC ! и уште некој да ми кажува колку била добра и интересна... ). Играва според денешни стандарди е ко за на мобилен телефон ( уште еднаш да нагласим СПОРЕД МЕНЕ ).
Тебе дали ти е арна играва или не - тоа е друга работа.

ps Зборот "gameplay" не е прецизно дефиниран! ( како ни зборот multimedia на пример ) - еве едно од можните толкувања:

gameplay (ˈɡeɪmˌpleɪ)
— n
the plot of a computer or video game or the way that it is played
source: http://dictionary.reference.com/browse/gameplay

еве друго: http://en.wikipedia.org/wiki/Gameplay

Значи според некои GAMEPLAY може да значи и ЗАПЛЕТ-от на играта, според други начин на играње ( ова може разлочно да се толкува ! ), според тебе има длабоко филозофско значење, според мене е нешто четврто и тн.
Све е тоа семантика - ја мислим дека сите ме разбраа ( освен ти - или не си разбрал или се праеш не разбираш ) што мислев да кажем со зборот gameplay у претходниот пост.

Во врска со дефинирање жанрови - MOBA жанрот ( значи баш името MOBA ) излезе после 2000-та год.

pps Нареден пат посмирено малце настапувај, не сме овде ретардирани па ти ќе ни кажуваш кои зборови да ги користиме, а кои не...
до модератори: sorry за offtopic, ако има потреба пуцајте бан, си заслужив ваљда со постов :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Гејмплеј игра сеедно што си рекол. Рецензентите се криви што го изфорсираа низ годиниве. Инаку си има зборот јасно значење. Небитно е тоа.

Главното прашање. Како заклучи дека играта е ко од 98ма? Од тоа што виде едно глупо видео. Нели игра треба да се игра, не да се гледа.

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Затоа што gameplay-от ( стилот на играње ) ептен потсеќа на игрите што ги играв тоа време ( 90-тите) - тепаш бран по бран противници и на крај ќе ти излезе некој безвезен boss. Тоа е све шо може да понуди играва. Оваа игра е у стилот : иди сам, потепај све и врати се дома... Ептен генеричка игра - изгледа дека користат универзален "рецепт" за правење вакви игри. Ко шпанска серија е - една шпанска серија да гледаш ко сите да си ги гледал - така и со играва, имало 1000000 вакви слични игри во 90-тите ( а и пред тоа ) и сите се скоро исти, ко истата игра да ја играш одново ( може да се смета за разлика што во други игри место кола со која без проблем можеш да потепаш помала армија - возиш супер јак авион, imba nuclear хеликоптер или идеш со некој rambo-like карактер :) ).
Како таква би можела да пројде во 98-ма - ипак тоа време ( 90-тите) се играа вакви игри ( значи зборим за мене лично, може на некој друг да му е арна ), ама во 2011-та, батали.

Едино у 2011-та би ја купил играва ако има верзија за мобилен телефон за да тепам време ако заглавим подолго у автобус или нешто слично.

Уште еднаш - ова е само мое мислење за играва.

За другиот дел од прашањето - дека играта требала да се игра за да се оцени - точно е тоа ако правиш професионална рецензија, но за да створи мислење еден потенцијален купувач - нема потреба. Пример ти е trailer за филм - не знам за тебе ама ако е тапа trailer-от тогаш нема да го гледам ни филмот. Исто и со игрите. Тие служат за забава, нема ја што да се замарам да пробувам некоја игра која не ми се свиѓа само за да ја оценам пореално. Ко што реков 999999 пати - давам свое мислење - значи обично од потенцијален купувач - не професионално, затоа нема потреба да се замарам да ја пробувам ако од старт ми изгледа досадна.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Затоа што gameplay-от ( стилот на играње ) ептен потсеќа на игрите што ги играв тоа време ( 90-тите) - тепаш бран по бран противници и на крај ќе ти излезе некој безвезен boss. Тоа е све шо може да понуди играва. Оваа игра е у стилот : иди сам, потепај све и врати се дома... Ептен генеричка игра - изгледа дека користат универзален "рецепт" за правење вакви игри. Ко шпанска серија е - една шпанска серија да гледаш ко сите да си ги гледал - така и со играва, имало 1000000 вакви слични игри во 90-тите ( а и пред тоа ) и сите се скоро исти, ко истата игра да ја играш одново ( може да се смета за разлика што во други игри место кола со која без проблем можеш да потепаш помала армија - возиш супер јак авион, imba nuclear хеликоптер или идеш со некој rambo-like карактер :) ).
Како таква би можела да пројде во 98-ма - ипак тоа време ( 90-тите) се играа вакви игри ( значи зборим за мене лично, може на некој друг да му е арна ), ама во 2011-та, батали.
Аууу.

Уште еднаш - ова е само мое мислење за играва.

За другиот дел од прашањето - дека играта требала да се игра за да се оцени - точно е тоа ако правиш професионална рецензија, но за да створи мислење еден потенцијален купувач - нема потреба. Пример ти е trailer за филм - не знам за тебе ама ако е тапа trailer-от тогаш нема да го гледам ни филмот. Исто и со игрите. Тие служат за забава, нема ја што да се замарам да пробувам некоја игра која не ми се свиѓа само за да ја оценам пореално. Ко што реков 999999 пати - давам свое мислење - значи обично од потенцијален купувач - не професионално, затоа нема потреба да се замарам да ја пробувам ако од старт ми изгледа досадна.
Абе да земиш да ја поиграш играта можи ќе ја засакаш.

Значи играва можи е булшит и ако е, е подеднакво глупа колку CoD, BF, NFS и <твојот омилен ха-це наслов овде>.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
36
Чекајте ја оваа игра оваа можно е да биде и најдобрата од сите инаку SEGA е производителот на оваа игра
Renegade Ops

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Па види сеа, да речемо дека би ја засакал ( не верувам ама ае ради муабетов ). Ама чим од прв поглед ми изгледа досадна - тешко дека ќе ја пробам. За Call Of Duty - делим слично мислење со тебе, мада не знам зашто си ја постирал - нигде не ја спомнав.

Во врска со играва ( Wasteland Angel ) , мене цел жанр ми веќе досаден - имало 1000000 игри од тој тип ( ко што кажав у предходниот пост ), оваа е скоро иста со нив само што има повеќе "светлечки ефекти". Да излезеше пред 12-13 години кога се играа вакви игри ( или мене стандардите ми беа пониски тогаш ) - имаше шанси да ја играм.

Пример - ко дете играв cadillacs and dinosaurs ( "мустафа" ) во маалските играчници. Да извадеа брзо после првиот дел cadillacs and dinosaurs 2-ка - сигурно ќе ја играв и ќе уживав у играта ( да речеме да извадеа "98-ма" ) и би купил PC верзија, ама у 2011-та ако направат cadillacs and dinosaurs 2 ( ист gameplay, малце подобрени стази, поарна графика, генерално иста игра ) сигурно нема да ја фалам играта ко кузнае што да напраеле - туку играта ќе ја сметам за обичен fail. Припадник на еден тип на игри кои припаѓаат во едно друго време - баш како и Wasteland Angel. Прост тип на игри кои мене ЛИЧНО ми се предосадни... Едино што би ме натерало да играм таква игра е ако ме пукне носталгија.

уште еднаш: се што е напоменато е мое лично мислење, не е стручно ниту базирано на некое истражување.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Па види сеа, да речемо дека би ја засакал ( не верувам ама ае ради муабетов ). Ама чим од прв поглед ми изгледа досадна - тешко дека ќе ја пробам. За Call Of Duty - делим слично мислење со тебе, мада не знам зашто си ја постирал - нигде не ја спомнав.
Абе ја спомна. Со онај описон што го напиша повеќе кажа за други игри отколку за Wasteland.. Тоа survival од mw3 многу добро одговара.

Само уште логикава не ти ја разбирам.
1. Ако има 10000000 игри од ист тип тоа се шутери од прво лице, а не top down.
2. Реално еден куп „модерни“ игри се ко од 91ма, 95та, 98ма. Ако викаш за оваа, викај за останатите, не вака селективно. Ај гледам нов си овде (15 поста), во иднина да го кажиш истово и за други игри.

Пример било кој нов јапонски brawler, пример... Devil may cry е исто џубре за деца до 10тина години како било кој стар јапонски brawler, пример „Мустафа“.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Абе ја спомна. Со онај описон што го напиша повеќе кажа за други игри отколку за Wasteland.. Тоа survival од mw3 многу добро одговара.

Само уште логикава не ти ја разбирам.
1. Ако има 10000000 игри од ист тип тоа се шутери од прво лице, а не top down.
2. Реално еден куп „модерни“ игри се ко од 91ма, 95та, 98ма. Ако викаш за оваа, викај за останатите, не вака селективно. Ај гледам нов си овде (15 поста), во иднина да го кажиш истово и за други игри.

Пример било кој нов јапонски brawler, пример... Devil may cry е исто џубре за деца до 10тина години како било кој стар јапонски brawler, пример „Мустафа“.
МХМ...позборувај ми за тоа...

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
1. Не ги браним шутерите од прво лице уопште - напротив таму има највеќе клонови. Значи се слагаме. Не викам дека нема добри FPS игри - туку дека повеќето се безлични клонови.
2. Не планирав да зборим против играва ко што викаш селективно - ама у случајов таа игра беше тема на муабет па мораше. Да беше друга игра тема на муабет - за која мислим дека е тапа - ќе си кажев + биди сигурен дека ќе го кажем истово и за било која друга игра у иднина за која мислим дека е тапа ( можда и некоја ќе пофалим :) ). Во врска со тоа дека сум нов - да, на овој форум, иначе сум "стар" форумџија - guru3d акаунт од 2005-та, elitesecurity - 2006-та и пратам уште неколку поситни форуми. Во последно време углавно читам - ретко постирам.

Иначе у врска со главната тема - нови игри - кој игра MMORPG игри нека си ја проба среќата на http://www.swtor.com/ .
Може ќе добие beta key за Star Wars: The Old Republic

-Is there a game testing (or ‘Beta’) program I can participate in?
Yes. Anyone who creates an account on the official Star Wars: The Old Republic website can choose to be considered for game testing. Visit the Game Testing page to sign up. Please note that even though we are conducting extensive pre-release testing, not everyone is guaranteed to be selected as a tester.

source:
http://www.swtor.com/info/faq#170951

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Bibil, нема да те опоменувам пак за офтопик, доволно си паметен и знаеш дека константно на повеќе теми одиш офтопик.

Ок е, потикнуваш дискусија ама за погрешни работи, па затоа кога ќе критикуваш нешто, цитирај го постот на кој сакаш да реплицираш и пренеси го во "Општи дискусии за игри".

:)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Утре излагаат Dead Island и Warhammer 40.000 : Space Marine....неделава ќе биде добра за гејминг ;)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Можи коментар за игриве. Нови се.

Space Marine ТРЕБА ДА ГОРИ ВО ИМЕТО НА ИМЕРАТОРОТ. (Има демо, го пробав).

Dead Islands - еден од ретките високобуџетци во кои има(м) надеж.
-------------------------

@Модераторите. Многу рестриктивно сте биле :). Инаку таа дискусијата со Краш ја завршивме, и двајцата кажавме завршни зборови и двајцата сме задоволни. Ако сакате преместете ги мислењата. И ве замолувам, ако можи да ја закачите за стики Општи дискусии.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Можи коментар за игриве. Нови се.

Space Marine ТРЕБА ДА ГОРИ ВО ИМЕТО НА ИМЕРАТОРОТ. (Има демо, го пробав).

Dead Islands - еден од ретките високобуџетци во кои има(м) надеж.
-------------------------

@Модераторите. Многу рестриктивно сте биле :). Инаку таа дискусијата со Краш ја завршивме, и двајцата кажавме завршни зборови и двајцата сме задоволни. Ако сакате преместете ги мислењата. И ве замолувам, ако можи да ја закачите за стики Општи дискусии.
Се согласувам за Space Marine и ја го пробав демото ...играта е тешка суровина...али пак ќе ја играм :P

Kajgana Shop

На врв Bottom