- Член од
- 31 март 2008
- Мислења
- 2.573
- Поени од реакции
- 1.864
superpocnav denes
gi "odrabotiv" prvite 10 sekundi
bitno e da se pocne, posle e polesno
superpocnav denes
gi "odrabotiv" prvite 10 sekundi
ne znam kade zivees i kakov e terenot okolu mestoto kade ziveesА во колку часот да се гледа во сонцето? И јас сакам да почнам.
vidi, se vika da se gleda vo toj eden cas zaradi uv zracite, ako se do 2 togas e ok, nad 2 ne e preporaclivo da se gleda.jas go gledav vo 8:10, porano nemoze, planinite go krijat, dali e rizicen toj period?
blagodaram za linkcetoги имам изгледано двете хрватски емисии за соларна јога на „на рубу знаности“ плус десетина јутјуб клипчиња со популаризаторот на јогата - хира ратан манек. овој месец би требало да започнам сериозно и јас со практикување на јогата како и да се префрлам на 100% веганска/органска (ис)храна...
п.с. за сите што ја практикуваат јогава, еве им ЛИНК на кој ќе можат секој ден да ги проверуваат време на изгреј и зајдисонце во билокој град на планетава. значи доколку не сте од скопје, само менувате локација и шибате.
се надевам повеќето разбирате хрватски:
ne e sugestivno, jas prvata nedela pocnav poubavo da spijamtret den deneska, 30 sekundi...
neznam dali e sugestivno ili navistina i posle tretiot den e mozno da pocuvstvuvash benefiti?
zeshtinata poveke ne mi e macna, naprotiv pocna da mi stanuva prijatna i mi se zgolemi potrebata za pienje voda, od vcera pijam mnogu, a porano mi se slucuvalo vo tekot na eden den voopshto da ne se napijam.
па не е мачана де..заврна денес!tret den deneska, 30 sekundi...
neznam dali e sugestivno ili navistina i posle tretiot den e mozno da pocuvstvuvash benefiti?
zeshtinata poveke ne mi e macna, naprotiv pocna da mi stanuva prijatna i mi se zgolemi potrebata za pienje voda, od vcera pijam mnogu, a porano mi se slucuvalo vo tekot na eden den voopshto da ne se napijam.
ретко мислиш на мислите??? , брзо темава во чек дис оут...Пошто сум на почеток, лошите мисли ми се намалија значително (ретко мислам на нив).