Сигурноо??? дека мене денес ми рекоа дека со 32 се поминува, и се разочарав,а имам 26 поенаекономија се поминува со 26 бода.многу е симната границата но сепак имаше малку положени.не ми текна да сликнам
Треба само убаво да го разбереш материјалот бидејки проф. дава логички прашања ...има некој што знае како и што се паѓа на испит Финансиски пазари и институции како најлесно се поминува некој совет што е така поглавно???
Нема да погрешиш, само обавезно земај семинарска оти е 20% од оценката а е многу лесна. 5-6 души во група треба да направите 10-12 страни максимум. Предметот е лесен и не е обемен(250стр.) а и професорот е супер.Сакам да го изберам аграрна политика ако некој го полагал да пише какви колоквиуми дава, дали за присуство и за семинарска дава плус поени или да барам друг предмет?
Семинарската е задолжителна, а исто доста е глупав начинот на бодување, 10 тешко се добива, ама до 9 се стасува релативно лесно.Сакам да го изберам аграрна политика ако некој го полагал да пише какви колоквиуми дава, дали за присуство и за семинарска дава плус поени или да барам друг предмет?
Не е задолжителна, барем оваа година не беше.Семинарската е задолжителна, а исто доста е глупав начинот на бодување, 10 тешко се добива, ама до 9 се стасува релативно лесно.
Директно не е. Само без неа максимум можеш да добиеш 8, со сите поени од колоквиуми.Не е задолжителна, барем оваа година не беше.
Ќе можеш на колоквиумиДали можам предметот што го презапишувам пак да го полагам на колоквиуми или морам на испит?
Фин сметководство- Љубиша ЈаневскиИмиња и презимиња на проф. по финансиско сметководство, фин. пазари и институции и макроекономија? Да ги пишам во пријавата за упис
Финан сметководство лани предавашеИмиња и презимиња на проф. по финансиско сметководство, фин. пазари и институции и макроекономија? Да ги пишам во пријавата за упис