Дека е пицата бе? -Е ДЕКА Е ДЕ!

• Креатор на темата Креатор на темата Fasty
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1 екстра свеж квасац

200 - 220гр брашно

Замати го само квасецот, сол, минималномасло и околу 100мл млака вода и ВО ТОА додавај брашно малку по малку (никако во брашно вода)

Тестото стои 1,5 сат и никако не смее да се премесува. Припременото тесто (во вид на топка) се развлечува со раце, не со сукало

За печење користи метални округли плочи (на плехотму треба многу време да се загреее) Во пицериите се печат на 350 степени 5 минути. Затоа , дома земi најтанок плех сврти го НАОПАКУ и намачкај го со рака со масло за јадење. Над маслото поспи крупна сол и стави го развлеченото тесто

Над тестото оди кечап, тенко исечена шунка, шампињони сецкани на тенки листови (може од тегла а јас си сакам свежи) кашкавал (можи одма да го нарендаш и над него оригано, а може како јас прам, на пола печење да ја извадиш пицата и да му фрлиш кашкавал

Така наредена пица нека постои пол сат - сат пред да ја ставиш в релна, релната уклучи ја на максимум ,обично домашните релни грејат на 250 степени што е за 100 степени помалце од оние во пицериите така да нека дооообро се загрее таман пред да експлодира, и тогаш стави го плехот, се печи 5-6 минути а ако сакаш екстра печена - подгорена 7-8 минути..

ДА АМА КУ*ТОНИ
ЈАС ДА САКАВ ДА НАШТЕТУВАМ НА СИТЕ ОД ФОРУМОВ ДА ВИКАВ ПАРТИИ ЧУДА .. до сега лом ќе напраев сами гледате едни сакаат тоа што пишувам други не што ги пасам?!
(за оние кој се политички не определени)
НАЈЈАКИТЕ ЖЕНСКИ вРАТЧИЊА КИНАТ ПО ЧЛЕНОВИ НА ПАРТИИ И САМИТЕ ПАРТИИ !!!!НАЈАКО СЕ Е*Е АКО СИ ВО ПАРТИЈА !!!!!
Се гледа.Добро те изебале овие со пицава :pos:

Те дознале дека си за СДСМ па ќе те заебаваат нормално, биди среќен што и пари не ти земале што не ти доставиле пица кога си за СДСМ.

Епа зашто на вас се ви е "мала" работа затоа сме на ова ниво и си го јадеме стапот.
Значи ако го средиме проблемот со доставата исто ко да сме го оправиле светот

Фести или Фасти, невермајнд, тролаш шо тролаш, ама барем тролај со стил. Воа вака веќе не бива. (n)

Пицеријава пошто за 300 денари имаш фамилијарна пица со достава а пиците им се топ ко што знам ретко кога имало проблем со нарачки

Е дека е де?
Незнам зошто толку фрка околу ова, ништо ново и невообичаено на нашите простори.

Да отвораа сите теми за се што ќе им прдне/што ќе им се случи дента, Ејсид секои 3 дена ќе требаше нов хард диск да зема за форумов.

Да се прашува активист од која партија е.Е исто како да прашуваш девојка колку секс партнери имала.Таа нормално ќе те излаже.Ќе те излажам и јас и ќе речам ДУИ и ќе додадам за крај едно башкими.Позз

Тео, искулирај. Метрополитен пица - 3090 232.

Преку 50 пати сум нарачал и увек се на ниво. Игнатиа се кретени невидени. На работа нарачувам строго од метрополитен, а игнатиа е карши нив. ЕДНАШ се поебав да нарачам од тамо, чисто да компарирам. Срање у боја беше пицата, немаше воопшто од состојките наведени во понудата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom