Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
1 екстра свеж квасац
200 - 220гр брашно
Замати го само квасецот, сол, минималномасло и околу 100мл млака вода и ВО ТОА додавај брашно малку по малку (никако во брашно вода)
Тестото стои 1,5 сат и никако не смее да се премесува. Припременото тесто (во вид на топка) се развлечува со раце, не со сукало
За печење користи метални округли плочи (на плехотму треба многу време да се загреее) Во пицериите се печат на 350 степени 5 минути. Затоа , дома земi најтанок плех сврти го НАОПАКУ и намачкај го со рака со масло за јадење. Над маслото поспи крупна сол и стави го развлеченото тесто
Над тестото оди кечап, тенко исечена шунка, шампињони сецкани на тенки листови (може од тегла а јас си сакам свежи) кашкавал (можи одма да го нарендаш и над него оригано, а може како јас прам, на пола печење да ја извадиш пицата и да му фрлиш кашкавал
Така наредена пица нека постои пол сат - сат пред да ја ставиш в релна, релната уклучи ја на максимум ,обично домашните релни грејат на 250 степени што е за 100 степени помалце од оние во пицериите така да нека дооообро се загрее таман пред да експлодира, и тогаш стави го плехот, се печи 5-6 минути а ако сакаш екстра печена - подгорена 7-8 минути..
200 - 220гр брашно
Замати го само квасецот, сол, минималномасло и околу 100мл млака вода и ВО ТОА додавај брашно малку по малку (никако во брашно вода)
Тестото стои 1,5 сат и никако не смее да се премесува. Припременото тесто (во вид на топка) се развлечува со раце, не со сукало
За печење користи метални округли плочи (на плехотму треба многу време да се загреее) Во пицериите се печат на 350 степени 5 минути. Затоа , дома земi најтанок плех сврти го НАОПАКУ и намачкај го со рака со масло за јадење. Над маслото поспи крупна сол и стави го развлеченото тесто
Над тестото оди кечап, тенко исечена шунка, шампињони сецкани на тенки листови (може од тегла а јас си сакам свежи) кашкавал (можи одма да го нарендаш и над него оригано, а може како јас прам, на пола печење да ја извадиш пицата и да му фрлиш кашкавал
Така наредена пица нека постои пол сат - сат пред да ја ставиш в релна, релната уклучи ја на максимум ,обично домашните релни грејат на 250 степени што е за 100 степени помалце од оние во пицериите така да нека дооообро се загрее таман пред да експлодира, и тогаш стави го плехот, се печи 5-6 минути а ако сакаш екстра печена - подгорена 7-8 минути..