Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Еј Драгааа утре ќе имаш new version...cant wait :vozbud:

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Драга...

Аман веќе со песниве со тематика љубов, особено несреќни љубови... се такви се (n)

С

Сатори

Гостин
I need luck.
So seriously give me some luck.
P.s. When this fucking passes I promise I'll be all flowers and sunshine.

Violette

Член од
13 мај 2010
Мислења
569
Поени од реакции
437
Кајги

Расположението ми е влезено во минус. Морат и то понекогаш, не?

Ба бај. Ќе спијам сега пошо утре треба да станам рано. Damn -.-

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Драга
За некои 7 часа полагам физика 2. Скапав учејќи глупости кои никогаш нема да ми притребаат и на крај се чувствувам толку несигурен и разнишан...без самодоверба...зошто ли баш сега се разочарам од факултетот?
Инаку одвај чекам да завршам со тој ебан испит и да се видам со една личност од тука...ме јаде неизвесноста, ама пресреќен сум што ќе се видиме конечно:). Хеј, читаш? Одвај чекам да те видам:D Среќен сум на многу чуден начин поради тебе. Me can not wait to see you.
А сеа едно кафенце и Бобо да си поучи уште малку, па да си го фаќа басот за Скопје у 5 ипол. И да...десетина дена ќе бидам без личноста која беше до мене цело лето и ми го упропасти и разубави летото. Контрадикторно е малку, но точно. Можеби и ни требаше малку време еден без друг, па којзнае како ќе функционираме. Можеби ќе бидеме пак заедно, можеби ќе ти останам само најдобар другар а ти мене странец, но може и да посакаме никогаш да не се видиме. Дури и да се случи тоа има премногу дела кои ќе не` потсетуваат еден на друг. Ајде да видиме. Уште малку па ќе треба да присуствувам на промоцијата на првата твоја книга...а за година-две и ти на мојата прва свирка. Има време. Само да преживееме. Ајде поздрав.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Кајгана на око,
Одох ја да спавам.
Дури ни книгата што ја читав, ни филмот што го гледав, НИ музиката шо ја слушам не ми качува расположение. Само затварам очи пред екранов.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Кајганчеее
Пијан сум ,кајганче!
Какво свето чувство е тава разбираш!АЈ чао во 8.30 су мна работа!

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
срцке

зошто бев напнат денеска ?
знаеш дека после неколку години пак се чувствувам "празно" вечерва и среќен сум затоа што е нешто што го немаше одамна.
само се надевам нема да се задржи деновиве..

да се пофалам има ново девојче ми се допаѓа во карактер интересна ми е, ќе излеземе деновиве се надевам ќе биде вечер за паметење :)

I

indigo child

Гостин
ne se bash zborovi, ama na temava sve frazi ima -.-

"nesho au" denovive. ne znam zasho. primer, zadutre treba da idam u shkolo nesho au. kao, treba da se potresam nesho au ili sho?
obichno si imam interni shegi so drugarkite i frazi sho gi upotrebuvam najchesto..

"swatko" ja remetime edna drugarka posho ima govorna maana i ednash kazha "swatko" i se smeevme ko nenormalni i od togash go stavame sekade i sekogash. "swatko".

"do it properly" ednash go gleav rocknrolla so brat mi i tamu u filmot ima eden tip kao mu objasue na eden drug tip kako se mava shamar. i tipov so british mu ide na toj i mu vika "not like that, do it properly. like dis. wit tha back of ya hand" i tuka mu mava sochen shamar. obichno ova se deshava koa se tepame i edniot od nas dvajcata mu mava obichen shamar na drugiot. obichno properly shamarot ne se deshava, posho e mnogu jaki4ok, ali edna properly u stomak dodeka se smeeme otkako kje se izgovori drazava, se vadi.

"a ti?" isto onaka shega od dosada. ustvari shegava nastana koga ja i kiki praevme ednash odamna muabet i od sho ni beshe dosadno chatavme so random lugje sho gi iame u friends ili gi addnuevme togash i chatavme so niv i onaka go znaesh klishe muabetot "kako se vikash/sho praish/kako si/kolku godini imash/kaj uchish/kaj zhiveesh/imash brat ili sestra/kaj iskachash/imash li devojka" itn, i on/a ti vrakja "*vmetni odgovor*. a ti?" Dobro be, nemash nesho pokreativno od "a ti?", dosadno mi e majkumu. Jas primer mnogu poishe poshtuem koa kje si napraam muabet so nekoj tip cela vecher i na kraj ko kje treba da si idam da mi reche "A ustvari ti kako se vikash? I prezivash? Ova za da te najdam na shitbook, ne si laskaj, ne te zhenam odma..." Mi se ide da go gushnam ! I ja tuka mu vikam "A da go skokneme addnuvanjeto na shitbook, pa praenje muabeti po cel den, pa ti da mi pobarash broj, pa ja da glumam deka ne sakam da ti dadam, broj, pa idenje na kafe, pa ubavi sms vo docnite chasovi blah blah...why don't you just take what u want from me right nao?" I ti takva au nesho direktna si, se stavash u film i on: "Sakav samo ime i prezime..." HELL YEAH ! TOA E REPLIKA ! Kje go mazham ovoj vakviot <3

"eve sea" ti teknue? onaka, si sedish na laptop, sum se ukotvila u veliko i majka mi od dnevna "Tina idi soberi gi alishtata od terasa!" "Mora li ja da idam sve, neka ide ona, sadovite u mashina gi staiv sabajle. Me mrzi sea" a znam deka ako i kazham deka me mrzi ke pochne da mi zbori i kje treba da se karam, i jas nea nishto ne i pomagam po doma, a me mrzi i da se karam i kje mi zbori 2 saati kako mrzata e losha osobina i kako ne chini sho sedam na kompjuter cel den i ostalo i tolku kje me napne sho kje me odmrzi da sedam u istiot moment i kje idam i kje gi soberam suvite alishta od terasa, samo da ne mi zbori. ali ja za da go skoknam muabetov i vikam: "eve seaa!" i stvarno go mislam toa ! i onaka, pominale 3 saati kako sum sedela na laptop. idam na terasa i sho da vidam !? alishtata gi nema !! u prv moment me fakja panika si vikam "kaj se alishtata be zheno? mi gi izel baron (kucheto) ili gi duvnal veter!!". U vtor moment si vikam "Chekaj be ona sigurno nema vreme mene da me cheka da gi soberam jas, pa gi sobrala sama". U tret moment me fakja grizha na sovest sho nishto ne i pomagam po doma, samo na kompjuter sedam. I na kraj, stojam onaka na pragot od terasata i si vikam "Naah, w/e" i idam da si go prodolzham moeto tumblr, kajgana, twitter, facebook, last.fm i blogger pateshestvie...

"brat" Se prashuvam kakov bi bil svetot samo so mushkodanki i mushki? Kao, bi imalo li devojka so koja nekoj bi sakal da spie? Seriozno. Mene "brat" i "peer" mnogu grubo mi deluvaat na devojka. Mozhe aj nekoja epten omushkodanjeta, so shiroki farmerki, mashki mania patiki, kratka kosa, vlakna na race/noze/vrat/brada i prekumerna kilazha, ali nekoja takva normalna..."brat"? "peer"? Me zezash? -.- Treba da go isfrlam "brat" od rechnik, mi e gadno -.-

definitivno najupotrebuvano smajli mi e "-.-" i iam nekoi drugarki duri i irl mesto da mi napraat takva faca mi vikaat "crtichka, tochka, crtichka". i mean, r u retarded or what? ednash i mene mi se ispushti -.- kreten -.- se iznervirav sea -.-

"prekrasnosti" moja izmishljotina e zborov. premnogu go upotrebuvam i zborov i se shto e povrzano so prekrasno. duri i onaka, nesho sho mi e samo simpatichno i sakam da se uveram vo negovata prekrasnost i kje recham "Leleeeee prekrasno e!! Kolku pari e?" Go gubi svoeto znachenje vekje od sho go upotrebuvam premnogu. samo Gordon go ispolnue zborov, nego prekrasen go vikam. imaat nekoi zhenski i prekrasni kosi shto e blizu do to da gi narecham prekrasni, ama ednostavno ne go popolnuvaat zborot. a ja treba da prekinam da go koristam vo sekoja rechenica,

"deca" dobro be, sho mi e filmov so "deca"? denes na majka mi i tatko mi im vikam...idam nakaj kola brat i ko po obichaj oni se vlechat 20 m pozadi mene so brat mi praat muabet nesho deka shleperite na granica im gi zadrzhale au, pa sea na ortacite sho kje im kazhat i ostali business stvari i ja ustvari idam nakaj kola i gleam kolata zakluchana i im se vrtam i im vikam "Aajde be decaaa! Sho se vlechete tolku?!" ko seljacite od planinite. Ili u shkolo onaka, doagjam od chas dole, ovie pijat kafe i od kurtoazija, posho me mrzi da se pozdrauem u obraz so site i plus mi se spie sum bila na dosaden chas gore i im vikam "Sho praite be deca? Dobri ste?" i u polu son i vikam na maja da mi naprai nes so 3 sheker i i davam 50 denari. ako nema prazno mesto se nerviram i se rassonuem momentalno. ili nekoj koa kje mi kazhe deka naprail nekoja pametna rabota shto e korisna za choveshtvoto i negoviot imidzh i vikam "Abe deca deca..." trite tochki se za da se dolovi mojot ton i za da se dolovi momentot koa neam nadezh i glavata ja klatam od levo na desno edno tri pati, dosta bavno. deca...mnogu gi sakam, denes na sekoe dete pod 2 godini mu se smeshkav i site mi vozvratija na nasmevskata. mali prekr...sepak, ne se dovolno prekrasni -.-

"srce" ova ne znam kako nastana. go koristev ko alatka da gi remetam facite sho se parovi i sho eden na drug si se obrakjaat so "srce, dusho, ljubov moja, zlato, mache" i ostanati i posle mi premina vo navika...

Ja ustvari znaesh sho napraiv? Postov go napishav u tema za najchesto upotrebuvanite zborovi, ali posho premnogu beshe dolg, za da ne dobijam "tl;dr" feedback u temi kaj sho site pishale 2 zbora, na tebe ti go pishav. i se machev malku. prvo go kopirav posho beshe dolg i po navika stisnav "isprati mislenje" posho zaboraiv deka senaogjam vo greshnata tema. i stisnav i mi tekna i posle go izbrishav, ali zaboraiv da go kopiram. sakav samo da ti go pejstnam na tebe, ali posho ne go iskopirav ti go pishuev po vtor pat.
zasho ne spijam be? sho mi e na mene? nesho bolna sum ili sho? -.- vchera na 2 saati me budeshe debelion, plus ladno mi beshe, plus cel den ne prekinav da plivam. i ne mi se spie ej..
I onaka ti sekogash si tuka da gi slushash moite gluposti ( :
Poshto mene zhenite na forumov me mrazat )': :ROFLMAO:
Taka..
Ajde prekrasni ste site sho mi chitate postoi i pokraj latinicata.
Dammit, simpatichni ste be -.-
Aj <3 *:
Spijte slatko ( :

T

Tetro

Гостин
za da ne dobijam "tl;dr" feedback
"tl;dr"
ne znaev i jas, ne sum se zamaral so znachenjeto na kratenkite.

Inache, da, u sred rabota na internet, i snemav internet. Togash vistinski ja osetiv taa potreba od internet koga go nema. Bash isto koga ti treba mraz itno, i otvarash frizhider, mraz nema. Epa, ako nema kje si napravish, ama vremeto kje pomine dodeka chekash.
Sega u dilema sum, dal da spijam, dal da sedam. Ionaka vremeto kje dojde.
Da probam da odmoram, sho vikash?

I

indigo child

Гостин
"tl;dr"
ne znaev i jas, ne sum se zamaral so znachenjeto na kratenkite.

Inache, da, u sred rabota na internet, i snemav internet. Togash vistinski ja osetiv taa potreba od internet koga go nema. Bash isto koga ti treba mraz itno, i otvarash frizhider, mraz nema. Epa, ako nema kje si napravish, ama vremeto kje pomine dodeka chekash.
Sega u dilema sum, dal da spijam, dal da sedam. Ionaka vremeto kje dojde.
Da probam da odmoram, sho vikash?
I tebe te zaraziv so latinica? :icon_lol:

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Драга
Би убил човек во моментов.
Се мислам зашто луѓето ветуваат а не можат да го исполнат ветувањето. Зарем не мислат на последиците?

Се во животот било срање! (освен мочањето)

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
До кога вака? Се прашувам самата себе, но одговор за жал неможам да си дадам.
До кога јас ќе ги трпам последиците и ќе чуствувам срам поради не одговорноста на некои луѓе. Се надевав дека некои работи конечно ќе тргнат кон подобро, но залудна е таа надеж. Ја наоѓам вината во мене, поради тоа што сите тие работи ги гледав од друг агол, поради тоа што создавав погрешна претстава за сето тоа.
Не ми е јасно како може некои луѓе да бидат толку покварени, толку расипани до дното на душата, чиниш ништо чисто и незафатено неостанало во нив. Се е расипано и труло во нив, баш се во вистинска смисла на зборот без нималку иронија во него.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom