Прашања за Христијанството II

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Aj uste da kazes pred kolku god?Nemora tocnata godina so dato, gledas kolku mislam na tebe?Ama da nema drasticna razlika.

Mexico 1986 posle legendarnoto finale ja soopstija vesta za teroijata.

Ili pak prasuvas koga Tor go stvoril Big Bengot, za taa godina?

Se znae pred 6 000 godini kolku sto e i stara Zemjava

Epa ti kazav 1986 godina, na togasnata jugoslovenska televizija odma posle finaletona svetskoto prvenstvo
1986 god, posle finaletona svetskoto prvenstvo?Ne sum bila rodena uste.
Vi BLAGODARAM MIKI na odgovorot, Vi cestitam na hrabrosta koja nikoj drug ne ja pokaza.E sega ako Vi se spie mozete da odete, ne sakam da ve zadrzuvam poveke i jas da odam, a utre prodolzuvame, dogovoreno?Pa ne bese strasno neli?

Vi BLAGODARAM MIKI na odgovorot, Vi cestitam na hrabrosta koja nikoj drug ne ja pokaza.E sega ako Vi se spie mozete da odete, ne sakam da ve zadrzuvam poveke i jas da odam, a utre prodolzuvame, dogovoreno?Pa ne bese strasno neli?

Taman rabota da bilo strasno. Pa ne mi eprv put ova neli ?

Ama malku podugacko traese ovoj put:P

Ti postavi gi site drugi prasanja pa nekoj drug moze u megjuvreme do utre kje ti odgovori.;)

Leka nokj:)

Taman rabota da bilo strasno. Pa ne mi eprv put ova neli ?

Ama malku podugacko traese ovoj put:P

Ti postavi gi site drugi prasanja pa nekoj drug moze u megjuvreme do utre kje ti odgovori.;)

Leka nokj:)
Da ti kazam so tebe mi e najzabavno, poveke gi sakam tie sto me vregaat, najiskreno.Ne sakam da si ostanat drugite bez son, posle teska diskusija i kinenje na zivci nema da zaspijat.
I Vas neka vi e leka nokta :)

Epa ti kazav 1986 godina, na togasnata jugoslovenska televizija odma posle finaletona svetskoto prvenstvo
хахахааааа... умрев од смеење на овие 2-3 страни :):):) ...така ми е ко се акам низ градов место да седнам и да форумирам...

хахахааааа... умрев од смеење на овие 2-3 страни :):):) ...така ми е ко се акам низ градов место да седнам и да форумирам...

:P Najaveno e i vtoro poluvreme:pos:
--- надополнето: Aug 28, 2011 9:41 AM ---
Da ti kazam so tebe mi e najzabavno, poveke gi sakam tie sto me vregaat, najiskreno.Ne sakam da si ostanat drugite bez son, posle teska diskusija i kinenje na zivci nema da zaspijat.
I Vas neka vi e leka nokta :)

Milo mi e sto imase poluvecerna zabava:) Uste pomilo mi e sto bese tolku doblesna, korektna i "hristijanski orientirana" sto gi ostavi drugite da ne kinat zivci so tebe;)

I'm so proud on you:cuc:

So vakov "dobar i prijaten" karakter i pristap, zamisli sto kje se slucese ako na site prasanja ti odgovorese nekoj hristijanski vernik - od denes kje bese ortodoksna:)

p.s ponataka pak kje te potsetam skrati gi prasanjata (skokaj gi narednite za dusata, svesta i razumot), daj direktno finalniot zaklucok, biva?

:P Najaveno e i vtoro poluvreme:pos:
--- надополнето: Aug 28, 2011 9:41 AM ---

Milo mi e sto imase poluvecerna zabava:) Uste pomilo mi e sto bese tolku doblesna, korektna i "hristijanski orientirana" sto gi ostavi drugite da ne kinat zivci so tebe;)

I'm so proud on you:cuc:

So vakov "dobar i prijaten" karakter i pristap, zamisli sto kje se slucese ako na site prasanja ti odgovorese nekoj hristijanski vernik - od denes kje bese ortodoksna:)

p.s ponataka pak kje te potsetam skrati gi prasanjata (skokaj gi narednite za dusata, svesta i razumot), daj direktno finalniot zaklucok, biva?
:pos:drugarce, daj sega nemoj vaka neli se dogovorivme drugarcinja da bideme, moze baagiti postar od mene si, ama nema vrska, zar te nervira edna mala ko mene?Ej nemoj sega.
A koj rece deka ke prasam nesto strasno?E nemoj so predvremeni zaklucosi, kakva dusa, svest i razum?Ma ne me interesira toa.Pa da ti kazam jas si ucam od postarite
Citaj knigi, ama naucni, i razmisluvaj so svoja glava.
Vidi sega em buckas, em posle zivci kines.Prasanjata voopsto ne se religiski.Ostaj hristijanstvoto sega, vo naukata i TE KAKO VERUVAM. Pa treba da se bide STUPID za da ne se veruva, neli?
Sakas vo ovaa oblast da si pisuvame ili na drugata, mene mi e seedno, da ne ima reakcii posle
Dali svetlinata na mesecinata e nejzina sopstvena ili reflektivna svetlina?
Ne znaci deka samo Miki treba da odgovara, on ja potpali prackata, pa zatoa, mozat i dr ateisti.

:pos:drugarce, daj sega nemoj vaka neli se dogovorivme drugarcinja da bideme, moze baagiti postar od mene si, ama nema vrska, zar te nervira edna mala ko mene?Ej nemoj sega.
A koj rece deka ke prasam nesto strasno?E nemoj so predvremeni zaklucosi, kakva dusa, svest i razum?Ma ne me interesira toa.Pa da ti kazam jas si ucam od postarite

Vidi sega em buckas, em posle zivci kines.Prasanjata voopsto ne se religiski.Ostaj hristijanstvoto sega, vo naukata i TE KAKO VERUVAM. Pa treba da se bide STUPID za da ne se veruva, neli?
Sakas vo ovaa oblast da si pisuvame ili na drugata, mene mi e seedno, da ne ima reakcii posle
Ne znaci deka samo Miki treba da odgovara, on ja potpali prackata, pa zatoa, mozat i dr ateisti.
Рефлектирана светлина.

Prasanje do hristijanite
Zosto Isus neka e mir i Allahov blagoslov na nego velite deka e Bozji sin???
Затоа што е Божји Син, па така и го третираме низ муабет, а и општо.
Без лажна скромност, ти кажувам дека ова ти е нај точниот одговор.

Zatoa sto e roden od devica, odnosno nema tatko.Pa togas Adam neka e mir i Allahov blagoslov na nego koj nema ni majka ni tatko treba da bide pogolem Bozji sin.Sto mislite?
...
Не. Не е само заради тоа. Но кога би било само заради условите кои ги спомена, тогаш Адам не би влегол во конкуренција затоа што не е роден од девица.
А патем, Исус Христос има татко.

Ostaj hristijanstvoto sega, vo naukata i TE KAKO VERUVAM. Pa treba da se bide STUPID za da ne se veruva, neli?

Не ми е јасно како можеш да веруваш и во Кур'ан и во наука, кога тие си противречат еден на друг? Во Куранот има многу научно котрадиктори изјави како на пример:

- Машкото семе (спермата) излегува од пределот меѓу рбетопт и ребрата
"Па, нека човекот погледа од што е создаден, создаден е од капка семе (сперма) што се исфрла, која излегува меѓу 'рбетот и ребрата." (Сура 86:5-7, Куран)

-Постојат 7 неба меѓу кои се наоѓаат Сонцето и Месечината, а ѕвездите се наоѓаат во најдолното небо (внимавајте според Куранот ѕвездите се наоѓаат поблиску од Сонцето и Месечината! :eek:)

„Ние, навистина, го разубавивме до вас најблиското небо со ѕвезден накит, и го штитиме од секој шејтан пакосен, за да не го слушнат гласот на возвишените чети кои ги гаѓаат од сите страни. “ (Сура 37:6-8, Куран)

„Да, Ние небото на овој свет со ѕвезди го разубавивме и одредивме да фрла камења по шејтаните.“ (Сура 67:5, Куран)

Очигледно Мухамед не знаел дека тие светулки што паѓаат од небото се метеори, па согласно тогашното човечко (никако Божјо!) разбирање помислил дека тоа се ѕвезди што паѓаат па умешно нашол и објаснување со која цел паѓаат "ѕвездите".

Слично се вели и во хадисите, цитирам:

„Создавањето на овие ѕвезди е со три цели: да го декорираат небото, како проектили да ги гаѓаат шејтаните (ѓаолите) и како знаци да ги водат патниците. Па ако некој се обиде да побара друго објаснување, тој е во заблуда и залудно губи време. “ (Bukhari vol.4 book 54 ch.3 before no.421 p.282)

- Исто така пророкот Мухамед не знаел дека Јупитер, Сатурн, Меркур, Марс и Венера се планети и мислел дека се ѕвезди кои се движеле заедно со Сонцето и Месечината, додека сите останати биле неподвижни (а денес се знае дека и другите ѕвезди се движат)

„Пророкот (Мухамед) одговорил: Али, има пет ѕвезди: Јупитер (al-birjis), Сатурн (zuhal), Меркyр (utarid), Марс (Bahram) и Венера (al-zuhrah). Овие пет ѕвезди изгреваат и се движат како сонцето и месечината, и се движат заедно со нив. Сите останати ѕвезди се обесени на небото како што светилките се обесени во џамијата.“
(al-Tabari vol.1 p.235-236)

Се разбира дека е рефлектирана светлина. Каква врска има прашањево со темата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom