Абе не ми пречи овој просеков воопшто (Поли), ама го земаме за на клупа, затоа што не гледам дека Поли да го седне Деки или Камби на клупа, e тоа ми пречи, што земаме играчи за на клупа а не стартери... Навистина не знам како ќе ни изгледа стартниот тим.
Оби, Алварез, Снајдер +1 (најверојатно Маикон) на средина, автоматски значи дека Занети, Мота, Станко, Деки ќе греат клупа. Додај го и Поли(естер) тука и армијата младинци...
Напад ко напад, Форлан (кил ми нау), Пацо, Некој трет (кил ми нау)... Не знам како не се свесни колку кретени се раководството наше...
Тоа ни е проблем број 1 во моментов. Никој не знае, од нас на форум до тренерот. Којзнае колку време ќе му треба да дефинира некаков тим, формација, стартни 11... За разлика од Мила, па дури и Наполи, ние немаме основа врз која го градиме тимот, немаме 6-7 клучни играчи кои се постојани подолго време а останатите околу нив доаѓаат и си одат... Ние имаме неколку постојани од кој повеќето се во сомнителна форма и ништо ич не се менува во играта без било кој од нив, со исклучок на Снајдер.Во моментов ние сме една чудна мешавина од млади играчи и ветерани во која се знаат многу малку работи, како тоа дека Цезар ќе брани, Самуел-Лусио-Ранокиа ќе играат назад, Маикон ќе игра кога ќе му се игра, и Пацини ќе биде истурен шпиц. Понатаму е непознато: Снајдер ќе игра ама прашање каде, Занети ќе игра секаде или тоа ќе се промени, каква ќе ни биде средината, ќе имаме крилни играчи или не, Сантон ќе игра десно, лево или во Динамо Киев, дали Нага е навистина побрз од БљаБљани, дали ќе дојде Паласио и колку му е порасната плетенката...
Сериозно, екипа со вака изменет опис не е можно да освои титула, освен ако конкурентите се идиоти. Што на крај краева и не е така страшно, ако успеат барем да направат основа за понатаму. Јас со последни сили се обидувам да типнам малку оптимизам на тастатурава, ама тешко е. Ова со Поли малку ме разведри, ако веќе не е екстра име, барем да не е 30 годишен лик со вајлд карта за ЛШ како Паласио.
Патем, некој треба да му каже на Морати дека и надвор од Џенова има играчи за купување...