Што е моментов со државно знаме на свадба?

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Па поубаво чувство од тоа нема бе,не знам дали сте биле во Албанија ама на секоја ново изградена куќа,уште на темелите ја ставаат кокошката.
Ама од нашиве европски педерчиња сега се очекува да се напише дека и јазиков не треба да го користиме бе,може на Англиски да пишиме.:tapp:

Извини али не морам да се фалам дека сум патриот за да сум патриот. Си ја сакам земјата и си го искажувам тоа кога треба а не на форум со таков ник или со такви мислења, на свадба со знамето или кога треба да се силам пред другите за да докажам дека сум боље.

Извини али не морам да се фалам дека сум патриот за да сум патриот. Си ја сакам земјата и си го искажувам тоа кога треба а не на форум со таков ник или со такви мислења, на свадба со знамето или кога треба да се силам пред другите за да докажам дека сум боље.
Добро мислиш за фалењето ама тоа не е фалење да ти кажам.Тоа е чувство на припадност,тоа не поврзува сите што сме таму на Македонска свадба...Дека тоа било сељачки...:tapp:што нема да чуеш бе многу напреден овој нашиов народ.:notworthy:

Добро мислиш за фалењето ама тоа не е фалење да ти кажам.Тоа е чувство на припадност,тоа не поврзува сите што сме таму на Македонска свадба...Дека тоа било сељачки...:tapp:што нема да чуеш бе многу напреден овој нашиов народ.:notworthy:

Ве поврзува на свадба првин тоа што се ВЕНЧАВААТ ВАШИ РОДНИНИ А НЕ ТОА ШТО СТЕ МАКЕДОНЦИ!!!
Поврзување на сите според припадност на утакмици, празници, протести и слично, каде што прво битно е ИСКАЖУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНОСТА ЗАШТО Е ОД НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕЊЕ!!!

На свадба што кур ќе кажувам дека сум македонец меѓу македонци? Демек да знаат дека сум појјак патриот од нив што сум стаил знаме? Се е мерење курови со ова патриотизмов и преку кур од фејкери патриоти кои подржуваат се што го прават другите т.н. патриоти, само за да не бидат прогласени за предавници од тие патриоти. Ебате народот кој никој не смее да си има свој начин на подржување на државата!!!

Видите прво што само се тропа на другите теми бе...а ако си пуштел србско на свадба не си бил патриот.Господе голтни меее...:notworthy:

Не рече никој така, али се гледа по тоа кој колку си ја почитува земјата.. и не е тоа што си пуштал туку тоа што 95 % од песните се Српски ..

Ко да ние немаме добри па ни требаат Српски да се веселиме :coffee:

На свадба што кур ќе кажувам дека сум македонец меѓу македонци? Демек да знаат дека сум појјак патриот од нив што сум стаил знаме? Се е мерење курови со ова патриотизмов и преку кур од фејкери патриоти кои подржуваат се што го прават другите т.н. патриоти, само за да не бидат прогласени за предавници од тие патриоти. Ебате народот кој никој не смее да си има свој начин на подржување на државата!!!

Види во темата за прославата за независноста де.. и таму најдоа да кењаат.. не оделе затоа што не било за славење, е ајде сега оти не управуваат 20 години тапа политичари да одиме да ја уништиме државава (n)

Ве поврзува на свадба првин тоа што се ВЕНЧАВААТ ВАШИ РОДНИНИ А НЕ ТОА ШТО СТЕ МАКЕДОНЦИ!!!
Поврзување на сите според припадност на утакмици, празници, протести и слично, каде што прво битно е ИСКАЖУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНОСТА ЗАШТО Е ОД НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕЊЕ!!!

Затоа за тебе било ова искажување кој е поголем патриот.Се гледа дека живееш во чисто етничка средина.Ма да и во тој случај си останувам на своето...;)
--- надополнето: Aug 26, 2011 12:15 PM ---
Не рече никој така, али се гледа по тоа кој колку си ја почитува земјата.. и не е тоа што си пуштал туку тоа што 95 % од песните се Српски ..

Ко да ние немаме добри па ни требаат Српски да се веселиме :coffee:
Не знам каде тоа,можда само во КУ :Dјас не сум бил на свадба каде се пуштиле повеќе од 2-3 српски ора.

Затоа за тебе било ова искажување кој е поголем патриот.Се гледа дека живееш во чисто етничка средина.Ма да и во тој случај си останувам на своето...;)

Живеам во Ѓорче и што со тоа? Морам да си го мерам со комшиите од Сарај и Кондово кој повеќе си ја сака националноста? Изветоперено мислење за патриотизам ама има младинава...Љубов кон татковината е патриотизам а не натпреварување со другите националности. Глупост, сакаме нашиве у Грција, Бугарија и Албанија да се фалат дека се македонци а не сакаме другите кај нас тоа да го прават. Ебате двојните стандарди.

Видите прво што само се тропа на другите теми бе...а ако си пуштел србско на свадба не си бил патриот.Господе голтни меее...:notworthy:

Не бе патриот си ама Српски. Оди таму на свадба пушти им македонска песна да те видам. Очи има да ти извадат.

Живеам во Ѓорче и што со тоа? Морам да си го мерам со комшиите од Сарај и Кондово кој повеќе си ја сака националноста? Изветоперено мислење за патриотизам ама има младинава...Љубов кон татковината е патриотизам а не натпреварување со другите националности. Глупост, сакаме нашиве у Грција, Бугарија и Албанија да се фалат дека се македонци а не сакаме другите кај нас тоа да го прават. Ебате двојните стандарди.
Све ми испреврти неможеш никогаш да ме сфатиш шо сакам да ти кажам.
--- надополнето: Aug 26, 2011 12:22 PM ---
Не бе патриот си ама Српски. Оди таму на свадба пушти им македонска песна да те видам. Очи има да ти извадат.
Се гледа дека од напамет си трескаш...кога во секоја втора музичка емисија во Србија има гостин Македонец и се пеат Зајди Зајди,Јовано Јованке итн..

Немам намера некого да убедувам си го кажав моето..продолжете со дискусија.

Се гледа дека од напамет си трескаш...кога во секоја втора музичка емисија во Србија има гостин Македонец и се пеат Зајди Зајди,Јовано Јованке итн..

Немам намера некого да убедувам си го кажав моето..продолжете со дискусија.

Хахаха... дуд мешаш свадби и емисии !? Не ти ја сфаќам поентата. :D

Хахаха... дуд мешаш свадби и емисии !? Не ти ја сфаќам поентата. :D
Поентата е повеќе од очигледна,кога може јавно да пеат и да ги сакаат мак.песни зошто да неможат на приватна свадба.Тоше ти беше чист пример.Дека музика нема никаква врска.Ај доста е офф топик/

Све ми испреврти неможеш никогаш да ме сфатиш шо сакам да ти кажам.

Што да те сфатам? Дека треба да се чувствувам како под притисок од другите националности? И заради тоа морам да се праам патриот каде што не мора? Уствари не, ти кажуваш секаде треба да се правам патриот. Еве дома коа ќе прдам, тоа ќе го правам во ритамот на химната, зашто нели сум патриот и сите треба да знаат.

Што да те сфатам? Дека треба да се чувствувам како под притисок од другите националности? И заради тоа морам да се праам патриот каде што не мора? Уствари не, ти кажуваш секаде треба да се правам патриот. Еве дома коа ќе прдам, тоа ќе го правам во ритамот на химната, зашто нели сум патриот и сите треба да знаат.
Абе ок терајси по твое шо те ебам,на друг да му кажуваш прдеши јасно...

Еве поздрав до Dark King...да види како и неговите другарчиња го веат неговото "национално" знаме,за време на свадбена церемонија:

r

п.с После фоткава и Dark King ќе почне да си го вее своето знаме.

На свадбата, да, глупо ми е и мене кога ќе видам некој „сват“ да се фати за знамето во тек на забавата.

Можеби не е толку важно искажувањето на припадност ако живеете во чисто македонска средина, но ако живеете во мултиетничка тогаш има некоја си улога...

Знамето, т.е. бајракот е традиција. Се применувало одамна, шо викаат старите од турско време. Значи бајрак, со пешкир или шо ти ја знам. Е, ко што е на Галичка свадба, можете да погледнете. Знам дека порано и немало свадба без „бајрактар“. Момче од фамилијата или комшиите на зетот се одбирало за да го носи бајракот. Тој одел прв кога доаѓале кај невестата, и прв кога доаѓале дома.

Традиција е тоа, исто ко и плетење венец од цвеќиња кој стоел на портата на младоженците после свадбата, што претставувало симбол дека во таа куќа има младенци.

Се тоа може да се смета како наше културно наследство и мене лично не ми пречи. Сеа нормално дека ме нервира ако некој сред ресторан се фати за знамето и да игра со него глумејќи патриот, или да го стегне на покрив после свадбата, или пак како браќања кои ставаат по 5 кокошки на една кола...

Но, ако е како што споменав погоре, тогаш е океј, не ми пречи.

Крај краева, тоа е личен избор, немора тој што има знаме на свадба одма да го етикетирате како wannabe патриот. Има и такви, но има и такви кои тоа го прават заради традицијата... :)

Поентата е повеќе од очигледна,кога може јавно да пеат и да ги сакаат мак.песни зошто да неможат на приватна свадба.Тоше ти беше чист пример.Дека музика нема никаква врска.Ај доста е офф топик/

Не е дека не ги сакаат нашите песни, туку не верувам дека репертоарот на нивните свадби е исполнет со 95% македонски песни. Тоа ми е муабетот. Тие го почитуваат туѓото (нашите песни), ама си го штитат своето. Е тоа е патриот според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom