vistina boli ama taka e, zenite se kurvi...kazi mi deneska kolku zeni ima sto sonuvaat za vistinska ljubov,kolku zeni ima sto ne ja izgubile nevinosta pod 15 godini, kolku zeni ima sto imale pomalku od 5 sesualni partneri vo zivotot,kazi mi kolku zeni ima sto biraat so kogo ke legnat,kazi mi kolku zeni ima sto ne legnale na prv sostanok, kazi mi kolku zeni ima sto ne gi interesira toj fraerot kakva kola vozi i sl....
a jas ke ti kazam deka deneska devojkite sakaat samo da opnat minic i da se razvrtat na podium, da karat nekoja pijacka da si najdat nekoj po moznost mnogu bogat za da gi sponzorira i ...
da ne me svatish pogreshno i jas sum zena, ama se grozam od seto toa sto go gledam okolu mene... kaj odat tie luge se prashuvam, sto mislat deka pravat?na sto li razmisluvaat ako razmisluvaat voopshto?kade e "jas",kade e samopocitta,kako ocekuvame da bideme pocituvani koga nie sami ne se pocituvame...zenive deneska mislat deka ako imaat ubavina ili ako mozat da si dozvolat plasticna operacija, deka imaat se,a toa se za niv podrazbira materijalna mok normalno....
i kako posle da ne bidat site zeni kurvi? pa ke bidat normalno...
--- надополнето: Aug 25, 2011 4:44 PM ---
se e do (ne)samopocitta, deneshnava zena ne znae sama da se pocituva, a mazite toa dobro go koristat...
normalno deka ima isklucoci i od dvete strani, toa se podrazbira
Problemot lezji vo toa shto zjenata ne e ni svesna deka e kreacija na mazjot: dokolku e domakinka, toa odi vo polza na mazjot; dama - poeni za mazjot!; ubava - ulalaa!, odlichno za nego!; seksualno dostapna - cheers za mazjot!
Za zjal, moram da ja etiketiram zjenata kako "feministichki neinformirana", "neuka", t.e., nesvesna za svojata uloga vo "SVETOT NA MAZJITE"!, znachi, ne samo vo Makedonija (ili, shto e ushte potragichno, vo nekoi delovi od Azija, Afrika, Latinska Amerika...)
Zjenata e nashtimana da veruva deka e "ednakva" so posilniot pol i tuka zavrshuva prikaznata. Pa sega koja kako kje se "rasfrla" so svojata sloboda (ne samo seksualna sloboda), taka.
A moralot i site tie etiketi, kako i se ostanato, e nametnato od mazjot so namera da ja dominira i kontrolira zjenata. Toj, dlaboko vo sebe, ne mozje da ja razbere i se plashi od mokjta na seksualnosta na zjenata.
Ne sakam da bidam pogreshno razberena. Jas nemam nikakva namera da "nametnuvam" feminizam i, ushte pomalku, da kovam zagovor protiv mazjot.
Ushte pomalku sakam da se oddalecham od temava, samo mislam deka treba da se navleze podlaboko, vo samiot koren na problemot, pred da pochneme da se navreduvame nie zjenite edni so drugji ili da slushame kako nekoj mazj ne "unakazjuva".
Eeeehh... Kade e tuka ljubovta?!