Јас го купив тој од extremecoderz и добар е. Само не смееш да го користиш од повеќе компјутери т.е да го даваш на некој, зошто ќе те банираат.
А за аплоадирањето, јас почнав да аплоадирам на hotfile на почетокот, ама после почнаа да забрануваат пиратерија и ме банираа. Потоа се префрлив на fileserve и filesonic (и на двете во исто време) и сега од септевмри пак ќе почнам со аплоадирање (летово правев пауза) и на wupload.
Paypal мислам дека сега неможеш да поврзеш во Македонија. Пред некое време знам дека можеше, имаше и туторијал, но сега повеќето што пробале не успеале.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Исто така можете да заработувате добро од microworkers. Треба да завршуваш работи од типот: Youtube Subscribe/Rate/Comment, Click & Search 2x, Vote итн. Најмала исплата за работа е 0.1$.
Може да се извадат добри пари ако имате свој блог/сајт со PR1/2/3/4. Тогаш по работа се плаќа од 0.75$ па имам видено се до 11$.
Јас од тука имам земено 40$ за два месеца, но не редовно. На 2 дена ќе уклучам еднаш да видам што работи има.
Само не чини (барем за мене) што укинаа исплата на Paypal, така да исплаќаат на Alertpay и Moneybookers. Минимална исплата е 9.6$.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Добар сајт за заработка е и fiverr.
На странава внесувате што ќе направите за 5$. (I will record a custom video about anything you like for $5, I will create MS Power Point Presentation for $5..).
Кога некој ќе го одбере вашиот гиг, ви стасува известување за колку време треба да го извршите (времете го сте го внесле вие). Одкога ќе завршите, кај вашиот гиг, треба да ја поставите завршената работа во Delivery. Доколку купувачот не комплетира во рок од 3 дена, гигот автоматски ќе биде одобрен, и парите ќе ги имате на вашата сметка во рок од 14 дена.
Од овој сајт, имам заработено сега засега 10$, од две работи. Мислам дека ако имате некоја интересна идеја како да рекламирате туѓ сајт, би имале многу побарувања за неа.