Проект: Пријави дупка

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
Проектот „ПРИЈАВИ ДУПКА“ започна на 18 Август 2011г. и ќе трае континуирано.
Комуникацијата се одвива на петоцифрениот број (15300) на кој граѓаните 24 часа на ден можат да се јавуваат и проблематичната дупка да ја пријават кај операторот кој ќе го превземе нивниот повик.
Јавното Претпријатие Улици и патишта - Скопје, преку проектот „Пријави дупка“, ја подигнува на повисоко ниво својата транспарентност во работењето и комуникацијата со граѓаните.

http://www.uip.gov.mk/index.php?opt...d=93:proekt-prijavi-dupka&catid=43&Itemid=170

Пријавување на огромна дупка во новчаникот важи?

он топик - убава идеја, но се нафаќаат и почнуваат од не толку битни работи. Моментално за ова слушам на Вести.

Пријавување на огромна дупка во новчаникот важи?

он топик - убава идеја, но се нафаќаат и почнуваат од не толку битни работи. Моментално за ова слушам на Вести.

па ова си е работа на градот..на градот тоа и му е работа,да крпи,закрпува,поправа,гради.. ова може да е најдоброто нешто за улиците скопски,само ако функционира како треба

Ова ги опфаќа и локалните улички по населбите?
Ако е така, тогаш ќе си ја пробам среќата на бројчево.

Пријавуваш дупка на улица и за 30 минути иди полиција оти ја критикуваш власта!
јас не наседнувам на таа финта, мене ми е супер!

А за цела улица да се асфалтира има број или само за проблематични дупки?

А за цела улица да се асфалтира има број или само за проблематични дупки?

Да бе,едно многу прометно уличе кај мене во маало 100 метра е се на се 10 години не лажат дека ќе го напраат.Незнам уште кај не се обративме..па и 50-50 нејќат господата..

Jaс само ќе го цитирам еден мој истомисленик, кој што се изјаснил на друго место (битно ја погодил поентата)

Скопје.... Скопје... Скопје...................... Скопје.... Останативе немаат коли, со магариња се низ град, па се се врти околу Скопје... Скопје имало дупки, Скопје нема дупки, Скопје се гради Скопје држава, Скопје педери и сл.... Жалосно....

и баш го доловил 100% она што го размислував кога ја видов статијата.

Ко демек ќе се погрижат откако ќе пријавам...(n)

Мошне добро е што и Улици и патишта воведуваат телефонска линија за да можат граѓаните да пријавуваат дупки по улиците. Ќе имаат многу појасна слика за тоа со колку дупки располага градов. До средината на септември треба да завршат со реконструкција на скопските булевари. До тогаш ќе соберат доволно инфо за тоа кај треба да крпат дупки, па да ги видиме во акција.

е поган народ сме - нема што
да се плукало по СЕ’.
да гледа некој од страна и да се чуди
па не се лутете кога си тераат сеири , мајтапи со Македонците-бар заслужено е

а околу темава- ТЕШКО операторот таму - ќе треба по цела кутија диазепами да пие - оти можам да претпоставам кои ќе му се јавуваат- штом вие - ко млади имате вакви размислувања- можам да замислам тек оние постарите :pos:

Јас имам една најголема дупка кај народна банка им пропаднал асфалтот баш на автобуската дупака ипол

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom