Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
колку кредити смеам највеќе во еден семестар?
--- надополнето: Aug 17, 2011 7:54 PM ---
Зависи од професорот, ако ти дозволи ќе полагаш на колоквиум, ако не само на испит, а за оцената не знам. И ќе видиш колку кредити ќе имаш па дали ќе можеш да запишеш и изборен.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.400
Не баш. Ќе се користат просториите што досега се користеа, така да ќе остане исто, може и полошо.

Има недостаток од ваков кадар, затоа се и стипендиите на Мепсо и ЕВН. Зошто нема стипендии на ТК и ЕРПС? Има доволно кадар или има недостаток на работни места во приватен сектор.

Исчисти го прв семестар со добри оцени и поднеси за стипендија во ЕВН/Мепсо и уживај :)
сеа сум за 3та година..имам у план да идам на енергетика смерот на електро,слушнав дека биле дефицитарни тие смерови а плус си имав у план уште од мал за на електро:)оваа година имаше гужва на тие смерови?од генерација најчест коментар е ти си будала на електро што ке идеш,се надевам ке си го задржат мислењето и нема да има конкуренција за у мепсо/евн :icon_lol:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
колку кредити смеам највеќе во еден семестар?
--- надополнето: Aug 17, 2011 7:54 PM ---
35
--- надополнето: Aug 17, 2011 8:09 PM ---
сеа сум за 3та година..имам у план да идам на енергетика смерот на електро,слушнав дека биле дефицитарни тие смерови а плус си имав у план уште од мал за на електро:)оваа година имаше гужва на тие смерови?од генерација најчест коментар е ти си будала на електро што ке идеш,се надевам ке си го задржат мислењето и нема да има конкуренција за у мепсо/евн :icon_lol:
Тие смерови никогаш не се полнат, така да сигурно влагаш :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Прашање : имам положено физика1 оет1 (на ксиа сум и мат1 ми е задолжителен а го немам) , и сеа за втора сакам да слушам и линеарни трансформации и теорија на системи (кој ги влече мат1) успат со мат1, нешто слушнав дека со молба ќе ми дадат, е сеа дали можам да ги полагам тие предмети ? зошто слушнав дека може ама оцената ќе ми ја ставеле кога ќе положам мат 1 ? дали е ова точно ?
некој поупатен да ми објасни многу ме интересира.. и.. дали ќе можам да запишам изборен предмет (логички кола и дискретни автомати - другите ми ги влече сп и неможам) затоа што треба да го презапишувам и структурирано програмирање?
иако мислам дека не е возможно толку предмети..
Ако е вака супер, само дали е вистина? Треба да се распрашаме..

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Епа успеаа ФИНКИ да ги подлажат идните студенти со финиот однос, искодираа калкулатор за поени, фин, прегледен, лесен сајт за снаоѓање си направија, одговараа на најдебилни и по 500 пати поставувани прашања, беа трпеливи, даваа убави упатства со линкови, live chat сесии...и тоа е тоа. ФЕИТ да удреа на рекламирање малце повеќе ќе имаше повеќе луѓе мислам.
За што ги прелажале?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
За што ги прелажале?
Каде прочита "прелажале"? Кога напишав "подлажат" мислев на тоа дека успеаа да го привлечат нивното внимание на начин на којшто ФЕИТ не успеаа.

Член од
18 август 2011
Мислења
47
Поени од реакции
5
Имам едно неразјаснето прашање, каде што не најдов ни соодветен и прецизен одговор од професорите на ФИНКИ. Кои професори ќе предаваат, на пример Физика (1,2), Линеарни трансформации, Дискретна математика, Веројатност и статистика и слични предмети кои се надвор од институтот КТИ? Досегашните што предаваа на ФЕИТ ке ги предаваат тие предмети или?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
На ФЕИТ во прв уписен рок се пријавиле помалу од 200 души? :(

A

apidrone

Гостин
Имам едно неразјаснето прашање, каде што не најдов ни соодветен и прецизен одговор од професорите на ФИНКИ. Кои професори ќе предаваат, на пример Физика (1,2), Линеарни трансформации, Дискретна математика, Веројатност и статистика и слични предмети кои се надвор од институтот КТИ? Досегашните што предаваа на ФЕИТ ке ги предаваат тие предмети или?
Мене тоа пола година не ми е јасно, ти сакаш одма :D Ќе видиме, ќе кажат колегите.
--- надополнето: Aug 18, 2011 5:03 PM ---
Глеаш дека 1110 има бе, шо ти е на тебе :D:D
Него шо сакав да кажам... Значи, едно е да си го сакаш факултетот, друго е да ти се повраќа од луѓето шо работат таму. Идам у вторникот да поднесам молба за да запишам предмет за кој не исполнувам услов, оставам тоа у архива и цурата ми вика: Денес и утре нема да се разгледа ради уписите, али у четврток ќе биде у студентска. Добро чао пријатно. Идам денес у студентска, прашуем за молбата, таа Ангелина прво убаво ме изгреба пред врата со тоа ралниците, после унатре ми вика види си у тоа плавата папка :) Глеам ја и угоре и удоле, нема. Ја прашувам, она појма нема. Прашувам дали деновиве примиле било каква молба од деканат, ми вика не. Ќе примите ли? Појма неам. Добро чао.
Ебате мрзите ебате.

Член од
4 август 2011
Мислења
178
Поени од реакции
517
Според калкулаторот за пресметување поени од матура и според правилата за тоа како се пресметуваат поени имав 92.668. И се гледам денес на ова списокот на феит со 85. И не ми е јасно зошто? Вреди да поднесувам приговор? Или да ги оставам работите такви со тоа што (најверојатно) и со 92 и со 85 сум во државна квота.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Според калкулаторот за пресметување поени од матура и според правилата за тоа како се пресметуваат поени имав 92.668. И се гледам денес на ова списокот на феит со 85. И не ми е јасно зошто? Вреди да поднесувам приговор? Или да ги оставам работите такви со тоа што (најверојатно) и со 92 и со 85 сум во државна квота.
Не си израчунал нешо ко што треба. Според кој калкулатор рачунаше?

Член од
4 август 2011
Мислења
178
Поени од реакции
517
Оној на финки. Прерачунав многу пати, и знам баш со другарка имавме исти оценки со тоа таа имаше нешто послаб перцентилен ранг па има 91.9 поен.

Kajgana Shop

На врв Bottom