Студентски домови

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Најс,ќе ве контактирам ако одам таму. Ама па,во дума сум ептен! Дајте ми совет...значи Пелагонија е најсреден,ама собите се со 4-5 души,шо не е баш најпримамливо...И исто така е 2км од факултетот ( бај д веј на филолошки ќе бидам),а Кузман е во центар ама па на спрат има само едно вц,шо навистина пречи.Исто Кузман не бил нешто најсјаен во поглед на хигиена. А дисциплина? Велат во Пелагонија како во притвор било. И сега?
Прв болд-Точно
Втор болд-По четворица во соба! Нема по 5 нигде. Имало пред две години кога директорот направил некоја грешка и биле примени повеќе од очекуваното,
Трет болд-2 км е точно ама не си само ти па да бидеш црна офца :) И јас одам по 4 км до факултет (до и назад) така да ова не ти е некој изговор.
Четврти болд-Кузман така си е и затоа одбрав и оваа година за Пелагонија
Последен-Не е баш како што викаат :) Е сеа ако пушташ музика во 3-4 по полноќ секако дека ке ти дојде дежурниот да те смири :)

И сега? И сега ти си знаеш....:)

M

Mario Gómez

Гостин
Најс,ќе ве контактирам ако одам таму. Ама па,во дума сум ептен! Дајте ми совет...значи Пелагонија е најсреден,ама собите се со 4-5 души,шо не е баш најпримамливо...И исто така е 2км од факултетот ( бај д веј на филолошки ќе бидам),а Кузман е во центар ама па на спрат има само едно вц,шо навистина пречи.Исто Кузман не бил нешто најсјаен во поглед на хигиена. А дисциплина? Велат во Пелагонија како во притвор било. И сега?
Ич да не се мислиш за Пелагонија, најубо е. Све е средено, вц има. Уште да ти се погодат цимерите, не ко мене шинтераши. :( :P и најубо ќе ти биде. Притворот е уба работа има денови кога ти се спие и од 12 ќе легниш, кога прајш журки ќе ги пријавиш и ќе моеш до 1 да пушташ музика, после не ти треба појше пошо ќе излезиш. Е сега за факултет ти е далеку, имаш чисти 30 минути одење(незнам колку КМ), сеа мене ми се виде лесно пошо само два пати неделно одев на факс, ама па можите по 4-ца во такси, или можеш со автобус исто, ако си некоја шмизла со штикли на факс да одиш секако ќе ти смета пола сат одење. И најубо друштво ќе си фатиш пелагонија, на седми или осми ќе те стаат, све бруцоши а не кузман каде се постари и оформени друштва.
:icon_lol:То, бацки.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Дали некој има искуство со студентските домови во словенија и да даде некое кратко објаснување за условите и др.? (се надевам дека ова не се важи како оф топик )
Студентските се здрави и квалитетни, 85еур мислам беше месечно(со интернет).
Најголем проблем е тоа шо како македонец нема шанса да аплицираш , ниту да те примат. Предност имат нивните државјани, нормално. А тебе нели ти е рано за студирање? :)

П

Пепси_

Гостин
Студентските се здрави и квалитетни, 85еур мислам беше месечно(со интернет).
Најголем проблем е тоа шо како македонец нема шанса да аплицираш , ниту да те примат. Предност имат нивните државјани, нормално. А тебе нели ти е рано за студирање? :)
Јас имам уште 2 година (сеа ќе сум 3та) али си собирам информации чисто да знам какви се условите.
А ти дали студираш таму и во што живееш ? Зарем е толку невозможно да се аплицира и добие место во интернат :(

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Може мала помош каде може да најдам што се е потребно за во студентски да се пријавам, бруцош сум и сеа незнам кои се документи се потребни за пријавување..

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588

Едно Чупе

serial coffee drinker
Член од
6 февруари 2007
Мислења
17
Поени од реакции
1
А друго прашање...слушам во Пелагонија строго било и во поглед на то шо неможиш да носиш и другарка пример од страна на гости онака...вистина или? Иначе има тука кајганџии бруцоши за Пелагонија? =))

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
А друго прашање...слушам во Пелагонија строго било и во поглед на то шо неможиш да носиш и другарка пример од страна на гости онака...вистина или? Иначе има тука кајганџии бруцоши за Пелагонија? =))
Јас сум бруцош за Пелагонија :):):)

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Ич да не се мислиш за Пелагонија, најубо е. Све е средено, вц има. Уште да ти се погодат цимерите, не ко мене шинтераши. :( :P и најубо ќе ти биде. Притворот е уба работа има денови кога ти се спие и од 12 ќе легниш, кога прајш журки ќе ги пријавиш и ќе моеш до 1 да пушташ музика, после не ти треба појше пошо ќе излезиш. Е сега за факултет ти е далеку, имаш чисти 30 минути одење(незнам колку КМ), сеа мене ми се виде лесно пошо само два пати неделно одев на факс, ама па можите по 4-ца во такси, или можеш со автобус исто, ако си некоја шмизла со штикли на факс да одиш секако ќе ти смета пола сат одење. И најубо друштво ќе си фатиш пелагонија, на седми или осми ќе те стаат, све бруцоши а не кузман каде се постари и оформени друштва.
:icon_lol:То, бацки.
Немој кузман да ми го вреѓаш, супер е студентскиот, ако се постари не мора да значи дека ќе бидат сите со оформени друштва, тие што седеа лани беа баш кул, дружељубиви, паметни и фини дечки. Плус центар, апсолутно се ти е на неполни 5 минути, и ГТЦ и Рамстор, Партизанска, плоштад, се! Плус е раздвижено нон стоп, можеш и во 3 часот по полноќ сам да појдеш некаде без страв. Сега јес да вецето на некој може да му биде проблем, ама се навикнуваш, мене лично не ми беше. Исто за дисциплина нема скоро па никаква контрола. Можеш да си донесеш гости и тие да ти седат и по цела недела или повеќе без никој ништо да ти рече. Исто можеш да си правиш журки во соба без проблем (ако не ти е тесно хаха), секоја среда работи клубчето, читална имаш, соседите претежно културни, освен ако не бидеш некој среќник па да налеташ на некои кои не се такви, а тие се ретки. За мене лично само Кузман и не го менувам, каква Пелагонија какви бакрачи, плус само со еден цимер си, нема да мислиш дали ќе се погодиш со 3 различни карактери! И да не заборавам, локација за факултет топ. Градежен и архитектонски веднаш позади, електро и машински малку потаму, комплексот на бит пазар на 15-20 мин, Европски на 2 мин.....Убаини! :P

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Не само што може да ја ностиш на гости, може и да преспие кај тебе. :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Некој да има искуство, ако не ги однесеш документите за прием на закажаната дата, туку еден ден покасно дали ќе ти прават проблем?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Некој да има искуство, ако не ги однесеш документите за прием на закажаната дата, туку еден ден покасно дали ќе ти прават проблем?
Прв пат е со закажување на точен датум.

Kajgana Shop

На врв Bottom