Се извинувам што ја повредив твојата титула на европски граѓанин со 6 години проживеани надвор. Не ми беше тоа целта. Јас вака искомплексиран дека околината не ме ебава стварно се сметам себе за модерен иако си живеам на гугл и фејсбук и од Македонија сум излегол само еднаш.
И не гледам премногу телевизија, пошо на интернет живеам јас нели како што заклучивме.
И западот не е само Лондон на кој ти многу добро му ги знаеш модерните цивилизациски разбирања.
Не ми е јасно како она што го уништила државата се препишува на нас модерните и либералните?
Германија е потресена целата - кај нас амин на сè се дава.
Жал ми е што не можам да се помирам со фактот дека од мене се бара да застанам зад нешто што мене веќе како сопствен народ на еден начин ме изневерило.
Прајте си по 12 деца и убедувајте ги дека се живее од љубов кон татковината и дека ако треба ќе гладуваат, само Македонија да се врати на македонците. Јас не планирам да си го уништувам потомоството. Побитно ми е тоа, отколку иднината на државата која си е продадена во првата укажама прилика.
И ајде милионите работи сакам на список да ги видам по приватна порака ако темава не го задржува твојот интерес... Сакам да видам за што не сум либерален. Многу ме интересира - АМА ПРЕМНОГУ.
--- надополнето: Aug 17, 2011 9:45 AM ---
Мислам дека темава нема причина да постои.
Ако им веруваме на Македонците кои живеат како малцинство помеѓу Албанци (Гладиус и Macedonicus), тие живеат супер и ништо не им фали во тој контекст на третман од страна на мнозинството (секако не зборуваме за економскиот аспект).
Тогаш што има разлика дали сме малцинство или мнозинство?
Модераторот (Гладиус ваљда) можда би требало да ја затвори темава.
Бришете ја додека не дошол некој Србин од Приштина или Македонец од Арачиново да кажуе како им е супер таму....
Не е поентата не можам да си се доискажам па ај ќе побарам да ја затворат темата.
Ако сакаш дискутирај, ако не - остави им простор на другите.
Ако ти немаш што да кажеш, не значи дека сите треба да се заќутат.
Темата останува отворена.
п.с. И така, да не им веруваш на македонците. Тоа од шо си ја сакаш сопствената нација. Коа не се почитуваме меѓусебно, односно кога ти имаш ваквко мислење ко македонец за луѓе од твоја нација, како сакаш Љутви да те почитува... Ах
едит: Преку глава од центарци, аеродромци, кисело - водци и карпошци кои се убедени дека Чаир е војно поле...