Кајгана психолог

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Убава работа е да читаш книги, убава работа е и да гледаш филмови ама тоа е еден вид затварање дома. Обиди се да имаш што повеќе занимации далеку од дома, биди повеќе во друштво, оди на базент, во парк, чаршија, ем поинтересно ем побрзо ќе ти минува времето.
Како што сватив, многу време поминуваш на фејсбук, значи многу малку надвор. Ако гледаш филмови и читаш книги пак поминуваш многу време затворен во соба.
Ехх бе братче, во мал град живеам, друштвото мало и ептен се сериозни да им се невиди. :) Не ми одговара мене такво друштво. Уживам да се глупирам понекогаш ама ко си сам остануваш црна овца :) Ејј спомнав друштво-Одамна ние најдобрите не се имаме собрано сите да пиеме кафе-утре ги викам на сите :D A за ова дома што многу поминувам од времето ке потрае уште малце :) Јбг, лошо испланирано време.

п.с. Честито за првата титула од многуте :D

S

smexy

Гостин
Се ми здосадува пребрзо...ништо не може да ми го задржи вниманието подолго од неколку дена.
Почнувам серија,ја баталувам скоро за ден-два.
Почнувам игра,исто...
Почнувам стрип...исто.
Наоѓам некој нов бенд,го преслушувам 1-2 дена...никад више не го пуштам.
Едноставно губам интерес за се скоро инстантно.
Книги што сум бил напален на нив едвај ги дочитувам.
Али не се осеќам нихилистички ко се да праам да нема поента,туку едноставно немам волја и drive да правам нешто подолго од два дена.
what wrong?
Прв пат се жалам,be gentle :(

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.578
Ух ударите на животот! Секогаш се одново се прашувам има ли крај на оваа темница? Значи сите со кој сум приврзан и ми значат многу порано или подоцна ме напуштиле. Зошто ли се врзувам толку за луѓето? Неможам веќе ми треба некој кога ми е најтешко да ме сослуша да ме утеши , а нема никој како ли сам да се борам против депресија која ме надвладува? Што да правам немам каде едноставно сум сам и никој нема ни претстава дека нешто ми фали а со моите доам неможеш ни да збориш за тоа

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.399
Се ми здосадува пребрзо...ништо не може да ми го задржи вниманието подолго од неколку дена.
Почнувам игра,исто...
Почнувам стрип...исто.
Али не се осеќам нихилистички ко се да праам да нема поента,туку едноставно немам волја и drive да правам нешто подолго од два дена.
what wrong?
Chap that`s the first sign of boredom
Нема лек освен време до почеток на работна смена/факс. Коа имаш обврска која е задолжителна, ќе вииш итекако ќе ти се присака серија,манга,гејмање.

@ Macko i

Тоа и е проблемот што си премногу да не речам зависен од некого.
Пробај различен пристап:
Почни сам да си го реорганизираш времето. I mean your qualitie time.
Ако цело време киснеш на нет, смени траекторија. Искачај надвор на прошетки, понекоаш сам, понекоаш со некој. Но не очекувај дека секоаш ќе имаш чоек на лагер за дружба. Рецимо, стаи се у обратна ситуација - тебе ти се седи дома, а на некому му се шврља низ град. Нели малку не штима.
Колку и да е сурово, сите сме индивидуи, и мора сам во некои моменти да се справиш. Тоа подоцна ќе те очеличи. Само треба време.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Почнувам игра,исто...
Почнувам стрип...исто.
what wrong?
Мука немаш ти брат, затоа ти е све досадно.
Жена ти треба тебе.

S

smexy

Гостин
Chap that`s the first sign of boredom
Нема лек освен време до почеток на работна смена/факс. Коа имаш обврска која е задолжителна, ќе вииш итекако ќе ти се присака серија,манга,гејмање.
Point is, идам на работа веќе цело лето.
Само што еве и работава ја почнав со елан сега спаднав на ... ај колку да завршам факс да се вработам и да иам пари за etc etc
--- надополнето: Aug 16, 2011 1:07 AM ---
Мука немаш ти брат, затоа ти е све досадно.
Жена ти треба тебе.
Изживеано се осеќам брат :(

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.046
Отсекогаш сум се прашувал зашто треба да ни се деси некое срање, за да ги цениме работите?
Ја, у мојов живот научив, односно сметам дека сум сфатил дека треба да ги ценам без да ми се деси некое срање.Стварно. Звучи невероватно, али сум сигурен барем за таа работа.

На пример, тебе многу би ти помогнало срање од типот војска.
Зашто сеа, некој да се малтретира неколку месеци за да сфати дека животот надвор од војска е сепак убав?

S

smexy

Гостин
Отсекогаш сум се прашувал зашто треба да ни се деси некое срање, за да ги цениме работите?
Ја, у мојов живот научив, односно сметам дека сум сфатил дека треба да ги ценам без да ми се деси некое срање.Стварно. Звучи невероватно, али сум сигурен барем за таа работа.

На пример, тебе многу би ти помогнало срање од типот војска.
Зашто сеа, некој да се малтретира неколку месеци за да сфати дека животот надвор од војска е сепак убав?
Не сфаќаш нели?
Не сакам да кажам дека стварите во животот не ми вредат.
Сакам да кажам дека премногу брзо губам внимание,едноставно не ме задржуваат работи.
Не викам дека ТРЕБА да ми се случуваат срања.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.046
^ Ja викам.
--- надополнето: Aug 16, 2011 8:42 PM ---
Да дообјаснам. Не ти пожелувам да ти се случуваат срања. Туку викам дека после нешто такво, ќе имаш поинаква мерка за секојдневието без срањето во него.
Е сега, констатирам дека може секој да го направи тоа, без да доживува нешто што ќе го измести и ќе му даде на кратко, поинаква перспектива на околината.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Не сфаќаш нели?
Не сакам да кажам дека стварите во животот не ми вредат.
Сакам да кажам дека премногу брзо губам внимание,едноставно не ме задржуваат работи.
Не викам дека ТРЕБА да ми се случуваат срања.
Истот ми се случува и мене, многу планови, работата се почнува со многу ентузијазам но после некое време(за жал кратко) губам интерес..Обиди се да не почнуваш премногу интензивно со работите, сваќам дека во моментов идејата ти изгледа WoW и во главата ти се вртат милион мисли во секунда но започни релаксирано, подели го патот до целта на повеќе помали делови и по завршувањето на одреден дел награди се себеси.Многу често работите кои ги започнуваме со големи планови и мотивација пропаѓаат токму поради преголемата мотивација и преголемта работа без (за тебе) видливи резултати.Обиди се да плавиш помали планови што би правел утре(Не велам да седнеш и да запишуваш, одвој 2 минути пред спиење да се присетиш што си направил денес а што ке направиш утре) и наутро кога ке станеш повтори си неколку реченици кои те инспирираат и инстантно ти „лепат“ насмевка на лицето, а кога ке почуствуваш дека губиш мотивација за нештото, потсети се кои се придобивките од тоа, сети на многуте идеа кои си ги имал и постави си нова цел, која би била поврзана со работата.Направи промена.Промените ги прават животот интересен...
Е сега можеби советите звучат чудно, и глупо но мене ми помага тоа, би те советувал да пробаш и ти.И онака нема што да изгубиш, нели?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Мене ме загрижува мојава ситуација. Халуцинирам премногу често. Се плашам дека можеби сум шизофреничар и почнувам да ја губам перцепцијата за вистинскиот свет. Понекогаш се чувствувам премногу гадно додека халуцинирам. Знам дека халуцинирам и никако не можам да престанам. Напротив, понекогаш ми се допаѓа кога халуцинирам ама сакам да престане тоа.

Член од
27 јули 2011
Мислења
216
Поени од реакции
94
Мене ме загрижува мојава ситуација. Халуцинирам премногу често. Се плашам дека можеби сум шизофреничар и почнувам да ја губам перцепцијата за вистинскиот свет. Понекогаш се чувствувам премногу гадно додека халуцинирам. Знам дека халуцинирам и никако не можам да престанам. Напротив, понекогаш ми се допаѓа кога халуцинирам ама сакам да престане тоа.
И ја исто. Стварноста ми стана премногу одвратна

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
ce prestane be raboti (y), teski raboti i mozokot nema da ti pasi treva vazno e da go drzis peokupiran i nema i koga ce si izmoren nema da ima vreme za halucinaii
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:30 AM ---
И ја исто. Стварноста ми стана премногу одвратна
samo rabota toa mu e lekot (y)
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:31 AM ---
Point is, идам на работа веќе цело лето.
Само што еве и работава ја почнав со елан сега спаднав на ... ај колку да завршам факс да се вработам и да иам пари за etc etc
--- надополнето: Aug 16, 2011 1:07 AM ---

probaj ja dead space 1
far cry half life
manhunt 1 i 2

Член од
27 јули 2011
Мислења
216
Поени од реакции
94
ce prestane be raboti (y), teski raboti i mozokot nema da ti pasi treva vazno e da go drzis peokupiran i nema i koga ce si izmoren nema da ima vreme za halucinaii
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:30 AM ---

samo rabota toa mu e lekot (y)
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:31 AM ---
probaj ja dead space 1
far cry half life
manhunt 1 i 2
Проблемот е што нема работа

Kajgana Shop

На врв Bottom