Ќе се наплаќа влезница за Маврово, Пелистер и за Галичица

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Грците наплаќаат при влез на граница еколошка такса, а не знам каде им одат тие мои пари. Европа е ова...мада не знам како е по другите европски земји па ако некој има искуство да сподели.... Претходно нешто кај нас донесоа одлука да се пријавуваме за на планина ама нешто изгледа не функционира.

туку, не се знае отприлика цена?

ехе,супер....нека наместат и по парковите и по спортските игралишта во сколиите по еден човек со фискална да си дели сметчиња.....и каде народот на опуштање и рекреација бре ?? народот ќе си плаќа како да е турист во странска држава ?! СВАШТА

нека ми побара пари - даено однапред !!!

Еј мајке ми овој се умишљава дека е александар 2-3 петнајсти или шотизнам па мисле и дека планините се негови. Не не не ми се верува не знам каква стока оде и гласа ама сварно незнам и без почит плукам оти се без мозок. Кај некој едвај собрал пари со тешки маки еднаш во 5те години да појде на зимување па и влезница ќе требело.

Чекај сега кога наплатните пунктови ке ги дадат под концесија,на некоја ептен јака фирма за да ги стопанисува ,избрана на непристрасен тендер на кој што учествувале дури сите 1-фирма заентересирана да стопанисува:pos:

А што си мислевте??? живот у капитализам е бесплатен...нажалост не..е..:)...следното ќе биде ОГРОМНИ даноци на имот, плаќање за да можеш да влезеш и живееш во Скопје......патарини, мостарини, пљукарини и слично насекаде итн. , а за цената на погребите да не збориме... ;)

Паметен бил тато коа ја градел куќава..100 квадрата дворно место со трава си напраил..

Сега е касно, ама по терк на овој закон, од следната година наплата по 100 денари за еднодневно користење,од страна на посетителите, на природните и вештачките езера, реките потоците и водопадите во РМ, секако: "Парите ќе би­дат строго наменски и насочени во проекти за поголема екозаштита, но и за поразновидна понуда на вредности од интерес за посетителите".

Грците наплаќаат при влез на граница еколошка такса, а не знам каде им одат тие мои пари. Европа е ова...мада не знам како е по другите европски земји па ако некој има искуство да сподели.... Претходно нешто кај нас донесоа одлука да се пријавуваме за на планина ама нешто изгледа не функционира.

туку, не се знае отприлика цена?
http://sl.wikipedia.org/wiki/Vinjeta

Бог да чува и да брани, се повеќе се разочарувам од нашиве политичари.. уште за воздухот што го дишиме на наплаќаат :rolleyes:

Ак невичинит неидајте... То вика една паметна Оридска поговорка.

Инаку, моето мислење е изразено во делот за п.с.

Грците наплаќаат при влез на граница еколошка такса, а не знам каде им одат тие мои пари.
Кога како што зошто на кој?
Имам влезено во грција над 20 пати годинава, денар ми немаат наплатено...

п.с. ќе му плати дедо Мрас.

Поради крај на светот од јануари 2012 ќе се наплаќа вдишениот воздух во скопската метропола. Не е лесно да си граѓанин на метропола од светски размери. Нека му ја мислат тие со добар капацитет на гради :pipi:

Сеа ќе дојдат некои од трубачиве ќе кажат дека парковиве имаат потрошња, треба да се одржаваат, пари треба и така.

Можеби имаат потрошувачка и требаат пари за нив, но тие не треба да се заработат на ваков начин. :tapp:

Само нека ги заградат со 10 метарски ѕидови и стража оти во спротивно нема да најдат начин како би ми наплатиле :)

Како што тргнала работата влез ќе се наплаќа и на најголемиот иден музеј - плоштад Македонија :pos:

Е тие ке си плаќаат еднаш годишно исто како жителите на скопскиве општини каде што паразитиве наплаќаат паркинг

Не збори за тоа... неможе никој на гости да ми дојде пошто за 4-5 саати треба да даде 150 денари... срамота

Бреј што комуњарски сте се заредиле, сите против Грујо.
Не го бранам човекот, ама да ве потсетам дека Абдилаќим Адеми е оној кој треба да се обвини поради идеава. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom