Ахмети:При промена на границите јас не преземам одговорност да бидам чувар на мирот во Македонија

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Да, Бугарија воопшто нема територијални претензии кон Македонија а затоа во вашите туристички центри продавате маици со натпис „Б‘лгарија на 3 морета“ која ги вклучува териториите на цела Македонија и Тракија!
По таа логика морета станаха 2, а не 3. :) Да сметаме дека БГ има и претензии и ком Албаниja за да станат моретата 3???
Маици со истите работи ке видиш и во Србиja и во Охрид и во Солун... Уште повеке,това са историски мапи,а не сегашни претензии.
Смешни работи са това.

S

Sheldon Cooper

Гостин
По таа логика морета станаха 2, а не 3. :) Да сметаме дека БГ има и претензии и ком Албаниja за да станат моретата 3???
Маици со истите работи ке видиш и во Србиja и во Охрид и во Солун... Уште повеке,това са историски мапи,а не сегашни претензии.
Смешни работи са това.
fmi, тебе никогаш не сум можел да те дефинирам, македонец си или бугарин? некаде ми збориш против БГ некаде против МК, ај појасни ми некои работи.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
fmi, тебе никогаш не сум можел да те дефинирам, македонец си или бугарин? некаде ми збориш против БГ некаде против МК, ај појасни ми некои работи.
Toj e BUGARIN, nekolku pati se izjasni covekot..

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.220
Поени од реакции
84.141
Ох зарем треба националноста да го покрие вроденото чувство за етика и морал?
Не смеам да зборам против Македонија ако сум Македонец?
А што ако мислам дека има некои работи кои не се во ред со Македонија или пак Македонците?

(тука исклучок прават Албанците, они и да се работи и за педофил, воен злосторник, содомит, зоофил или you name it, ќе го бранат по правило само ако е Албанец или Муслиман)

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Да, Бугарија воопшто нема територијални претензии кон Македонија а затоа во вашите туристички центри продавате маици со натпис „Б‘лгарија на 3 морета“ која ги вклучува териториите на цела Македонија и Тракија!
Секој може да пишува што сака. Тоа не значи дека нормалните луѓе сериозно го сфаќаат тие работи.
--- надополнето: Aug 11, 2011 5:08 PM ---
Toj e BUGARIN, nekolku pati se izjasni covekot..
http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=3073

:icon_lol:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ох зарем треба националноста да го покрие вроденото чувство за етика и морал?
Не смеам да зборам против Македонија ако сум Македонец?
А што ако мислам дека има некои работи кои не се во ред со Македонија или пак Македонците?

(тука исклучок прават Албанците, они и да се работи и за педофил, воен злосторник, содомит, зоофил или you name it, ќе го бранат по правило само ако е Албанец или Муслиман)
Јас не реков дека не можеме да си ја критикуваме сопствената земја, но господинот fmi ми кажува како сето тоа не е така и дека Бугарите немале воопшто територијални претензии кон Македонија а на последниот попис не сакаа да ги попишат Македонците. Ако тргнам да ја споредувам Македонија со Бугарија ќе паднам во депресија затоа што скоро во секој сегмент се понапред од нас..

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Јас не реков дека не можеме да си ја критикуваме сопствената земја, но господинот fmi ми кажува како сето тоа не е така и дека Бугарите немале воопшто територијални претензии кон Македонија а на последниот попис не сакаа да ги попишат Македонците. Ако тргнам да ја споредувам Македонија со Бугарија ќе паднам во депресија затоа што скоро во секој сегмент се понапред од нас..
Да,не сакаха, па даже и електронски им дадоха можност да го направат,баш за да нема вакви изjaви - малтретираха ме, тепаха ме, избркаха ме от работа,намалиха ми пензиjaта,... и слични глупости.
При вакво однесуване и мисли, многу има уште да се чудите и маите,зашто има вакви изjaви от албанците и другите заедници во РМ.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Да,не сакаха, па даже и електронски им дадоха можност да го направат,баш за да нема вакви изjaви - малтретираха ме, тепаха ме, избркаха ме от работа,намалиха ми пензиjaта,... и слични глупости.
При вакво однесуване и мисли, многу има уште да се чудите и маите,зашто има вакви изjaви от албанците и другите заедници во РМ.
Тоа не е точно. Албанците се такви. Не се виновни Македонците, дека Албанците прават проблеми.

Албанците ги имаат сите права како и Македонците во Македонија.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Е, не знам што мислиш,ама тука со Виктора мора некако да се разберете.
Како прво Бугарија не е некој фактор како пред втора светска војна,денеска е мизерна и сиромашна со ГОЛЕМИ проблеми како на пример драстично намалување на Блгарскиот етникум,големата миграција на Бугарите и зголемената популација на етничките малцинства.
Един вели едно,друг друго.
--- надополнето: Aug 11, 2011 5:34 PM ---
Тоа не е точно. Албанците се такви. Не се виновни Македонците, дека Албанците прават проблеми.
Не би мирно стоeло, не би чудо видело. ;)

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Е, не знам што мислиш,ама тука со Виктора мора некако да се разберете.

Един вели едно,друг друго.
--- надополнето: Aug 11, 2011 5:34 PM ---

Не би мирно стоeло, не би чудо видело. ;)
Ајде доста си се Досаѓање, бидејќи одело на нерви и јас ако бев Македонецвеќе ќе бев да сум те Испцувај.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Член од
28 јуни 2009
Мислења
289
Поени од реакции
261
Од корумпирани политичари преку глава ми е. Наместе да најдеме решение на мирен начин сите копнееме по некои мрачни сценариа. У курац више.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
V

viktora

Гостин
FMI naj iskrajno bi sakal da e obratno.No vistinata e taa kakva sto e.Daj boze Bugarija da e bogata isto i Albanija i site CEL balkan,koga bi bile finansiski mokni nikomu k.rot ne bi go zablel do kade e Makedonija ili Bugarija zosto site bi bile preoptovareni kade bi gi trosele parite nego do kade bi trebalo da bidat granicite na nasite drzavi.Primer koga grcive bea finansiski mokni i nie vidovme dobro od niv no vaka???Kade nemaa pari nema sloga a kade nema sloga nema ni boga me svakas?

С

Спенсер

Гостин
Од корумпирани политичари преку глава ми е. Наместе да најдеме решение на мирен начин сите копнееме по некои мрачни сценариа. У курац више.
аххх тие политичари...

- Војната се состои во тоа да луѓето, макар што меѓу себе не се познаваат, се убиваат на заповед од луѓе кои многу добро се познаваат, а меѓусебно не се убиваат. Ајзенхауер

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Да не отварам друга тема пошто оваа е за Ахмети па да прашам:
Да не се шират некои муабети демек Грујо и брат му Ахмети се договориле да го Албанизираат Кичево...?

V

viktora

Гостин
Да не отварам друга тема пошто оваа е за Ахмети па да прашам:
Да не се шират некои муабети демек Грујо и брат му Ахмети се договориле да го Албанизираат Кичево...?
Тешко,сега Грујо има 10год да му го отече на Ахмети за хашките случаи дека попуштил.Мислам дека не е спремен за толку големи отстапки зошто и членовите во ВМРО се многу изреволтирани за хаг, случ.

Kajgana Shop

На врв Bottom