S
smexy
Гостин
Praise the lord and pass the ammunition!
Работите нема да се сменат,фундаменталиите се во дисхармонија.
Гнило во корен.
Работите нема да се сменат,фундаменталиите се во дисхармонија.
Гнило во корен.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што мислите: од двете понудени кое е најдобро решение? Имате друго решение? Или пак мислите дека нема решение?
Obrazovanie, znaejne!
Toa e resenieto...
Забрана за религијата.Го уништува општеството.
Се додека простата народна маса, наречена верници, е научена да се чуствува навредена ако некој зборува лошо или се исмева на нивниот семоќен Бог во кој верува од X(големо x) причини, ќе има религиозни конфликти зачинети со крв и омраза.
Сме слушале и гледале како религиозни фанатици велат: Ни го навредувате богот, или ете ни го навредувате пророкот.
Простаку беден, како може еден бог или пророк, кој што трубиш дека е семоќен или пак велиш дека е совршен, да биде навреден од човек?
Сепак...
Не е религијата толку голем проблем, ниту пак боговите, отколку што е проблем неукиот верник, кој што оди по својата света книга онолку, колку што му одговара нему.
Сите сме исти, само што некои се кријат зад убавите зборови на светите книги, зборови и книги кои се помалку се следени од „верниците“!
Религиите не се воопшто криви?А кој ги создал?Религиите во последните 2000 години се основните причинители за немири во општеството.Да ти наведам примери:убивањето на христијаните од страна на Рим (пред признавањето на христијанството),убивањето на неверниците (по признавањето),крстоносната војна,темното доба и инквизицијата,меѓурелигиски судири на населението,забавување на напредокот на општеството,чистење на државата од останатите религии и слично.--- надополнето: Aug 11, 2011 6:17 AM ---
Не религиите туку самите ние го уништуване општеството кој го заборавивме Бога и се предадовме на пороците, затоа ни се случуваат вакви работи.
Ние како народ за се бараме оправдување во случајов религиите не ни чинеле. Се додека обвинунаме некого и некој за нешто а не ги спознаеме нашите гревови кој поради Бог не опоменува те тапкаме во место и секој ке ни биде крив.
http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-за-Исламот-ii.43533/page-26#post-3902519Resenie za ovoj problem bi bil da sekoj si ja pocituva OZBILNO sopstvenata religija,bidejki,sekoj znae deka nitu edna religija ne nalaga ubistva.Konfliktite sekogas doagjaat od onie koi ne ja znaat smislata na religiite.Kako sto vo sportot konflikti nosat onie koi ne ja znaat smislata na sportot,ima huligani,ima sekakvi navivaci,no nemoze sportot da se osudi radi takvi luge.
Resenie za ovoj problem bi bil da sekoj si ja pocituva OZBILNO sopstvenata religija,bidejki,sekoj znae deka nitu edna religija ne nalaga ubistva.Konfliktite sekogas doagjaat od onie koi ne ja znaat smislata na religiite.Kako sto vo sportot konflikti nosat onie koi ne ja znaat smislata na sportot,ima huligani,ima sekakvi navivaci,no nemoze sportot da se osudi radi takvi luge.
Јас со Исус заедно делев флаери во тие времиња кога низ Јудеа шетаа центуриони...Религија?
Не си имал прилака и мака да видиш и почуствуваш колку е СЕМОЌЕН НАШИОТ БОГ ИСУС ХРИСТОС! науката ти ги замрежила очите па не гледаш да не речам дека духовно си слеп за зал!
Moze, ako ima biblija na Man Utd koja vika deka nivniot tim e izbran i edinstven a se drugo e od lukaviot, a Man City si ima kuran koj veli deka bas nivniot tim e spasenie za dusata a se drugo e od padnatiot...kako i ostanatite iljadnici klubovi nasekade...
Inaku sporedbata e vo red okolu masovnata psihologija na stado no razlikata e sto Alex Ferguson ne vetuva vecen zivot ako nosis dres na Man Utd na Trafford i urlas na tribini City are Cunts...i slicni molitvi...