Препорачани програми

• Креатор на темата Креатор на темата Elipsis
  • Време на започнување Време на започнување
E

Elipsis

Гостин
Еве една листа од програми кои според мене се најдобри да се снимат. Freeware се сите и многу лесно се спуштаат од ninite.com
Од таму штиклирајте ги:
-Chrome (Лично го преферирам инаку Firefox е ист во функционалноста)
-Pidgin(Msn, facebook chat и многу повеќе на едно место)
-CCCP Codec Pack
-Winamp
-Audacity
-Java
-Air
-.NET(како и предходните две е корисно за разни апликации на кои ќе налетате, Flash player не е потербно ако користите Chrome/Firefox што би требало да користите)
-Paint.NET(Ако ви треба некое едитирање а photoshop е премногу/не ви треба толкава функционалност)
-Foxit Reader
-Cute PDF
-LIbreOffice(иста функционалност како мајкрософт офисот освен за некои напредни работи што најверојатно нема да ги користите, ако не ви смета интерфејсот добра алтернатива е)
-Avast
-Malwarebytes
-Spybot(Со ова и предходните две скенирајте еднаш месечно во зависност од тоа на кои сајтови одите)
-uTorrent
-CDBurnerXP
-Recuva
-Defraggler(Ако сте на XP, WIn7 сам си дефрагментира и нема потреба од ова)
-TrueCrypt(Ако ви треба ова ќе знаете)
-7Zip
-CCleaner(Ако не сакате да останете логирани на сајтови деселектирајте да брише cookies, и ова на околу еден месец е добро да се пушти еднаш)

Како козметичка програма ако сакате може Rainmeter

Најдобро е што сите се freeware, нема заебавање со лиценси и апдејти.

Еве една листа од програми кои според мене се најдобри да се снимат. Freeware се сите и многу лесно се спуштаат од ninite.com
Од таму штиклирајте ги:
-Chrome (Лично го преферирам инаку Firefox е ист во функционалноста)
-Pidgin(Msn, facebook chat и многу повеќе на едно место)
-CCCP Codec Pack
-Winamp
-Audacity
-Java
-Air
-.NET(како и предходните две е корисно за разни апликации на кои ќе налетате, Flash player не е потербно ако користите Chrome/Firefox што би требало да користите)
-Paint.NET(Ако ви треба некое едитирање а photoshop е премногу/не ви треба толкава функционалност)
-Foxit Reader
-Cute PDF
-LIbreOffice(иста функционалност како мајкрософт офисот освен за некои напредни работи што најверојатно нема да ги користите, ако не ви смета интерфејсот добра алтернатива е)
-Avast
-Malwarebytes
-Spybot(Со ова и предходните две скенирајте еднаш месечно во зависност од тоа на кои сајтови одите)
-uTorrent
-CDBurnerXP
-Recuva
-Defraggler(Ако сте на XP, WIn7 сам си дефрагментира и нема потреба од ова)
-TrueCrypt(Ако ви треба ова ќе знаете)
-7Zip

Најдобро е што сите се freeware, нема заебавање со лиценси и апдејти.

Додади го и Comodo Firewall-от, го користам веќе 2 недели, одличен е, апсолутно вреди да се проба (y)
Иначе, воопшто не се сложувам со болдот, разликата меѓу Deffragler/друга квалитетна програма за дефрагментирање и тој дефрагментер од Виндоусот (било која верзија) е ден и ноќ.

Додади го и CCleaner, многу корисна програма за чистење на компјутерот од непотребни фајлови кои зафаќаат место.

Додади го и Comodo Firewall-от, го користам веќе 2 недели, одличен е, апсолутно вреди да се проба (y)
Иначе, воопшто не се сложувам со болдот, разликата меѓу Deffragler/друга квалитетна програма за дефрагментирање и тој дефрагментер од Виндоусот (било која верзија) е ден и ноќ.
Нивното дефрагментирање е доволно поготово што Win7 го прави автоматски така да не мора да се замараш, а за Comodo, Avast бил доволен до сега пошто има свој firewall.

Имам еден фолдер полн со различен софтвер ќе го изрежам на цд деновиве ќе ми затреба во случај да го форматирам компјутерот :)

Би го додал и Glary Utilities, одличен програм за чистење на Windows од непотребни фајлови, средување на регистрите а и многу други работи.

Друже веќе има ваква тема која е 100 пати подобра од твојата, плус сите програми се линкувани до нивниот сајт за download. Штета што админиве на овој подфорум не се замараат, па сеуште не ја направиле sticky. :(

Ова е листа на програми кои се потребни(најдобрите од потребните според мене) при нова инсталација не на сите freeware, нема потреба од download линк сите ги има на ninite.com само одбери кои и сами ќе се инсталираат.

7-ZIp одлична замена за Winrar
Quintessential Media Player-Медиа плеер кој сам ги пронаоѓа имињата на песните, а и многу пријателски настроен кон подесување за секој можен детал.
Advanced Windows Care- Одлична алатка за забрзување на системот
Ashampoo Burning Studio -Солидна алатка за снимање cd/dvd....
Cursor FX -Совршена алатка за анимирање на вашата стрелка.Одличен избор на стрелки и супер ефекти.
Window Blinds - за корисниците на седница можеби не е многу корисна алатка но за стариот добар хр е совршена алатка како би добиле транспарентен таскбар,менија и мн други рабооти.Програмчево во целост го заменува скининг совтверот вграден во виндолсот.Одлично е.
Microsoft Office -Најдобриот офис пакет кој постои во моментов.Алтернативи има, но ниту една блиску до квалитетот кој го нуди.
Avira Premium со опција автоматски да го брише секој пронајден вирус-Најдобро антивирусно решение за некој што нема појма од компјутери.Нема ни да го виде вирусот доколку го има, а нема да ве вика вас секои два дена да му го форматирате ком.
uTorrent-Еден од најбрзите битторент клиенти.
Толку од мене, за почеток мслам дека доволно е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom