Епа вака ке си бидам искрен
Ми треба совет од некого поискусен
Пред некое време запознав девојка поголема 1 година од мене. Се беше ОК и во живо и на ФБ но почна да ме избегнува од кога дознала од некого дека ми се свиѓа (мислев претходно дека љубовта е е само симпатија но... од кога ја запознав кога и да се доближам до нејзе имам некој немир во себе... мислам срцето ке ми испадне од градите). Пробувам некако да се зближиме но некако слабо ми иде :/ на фб кога и да и пишам не враќа во живо кога ке отидам да се поздравам како да не сум таму ке ми каже само 2-3 збора и толку после како да исчезнувам. Незнам што да правам а да не ја мислам неможам затоа ќе ве молам ако може некој совет да добијам
Благодарам
Можеби почнала да те избегнува плашејќи се од твоите реакции сега кога знае дека и се допаѓаш или едноставно го кренала носот во небо, како што луѓето знаат да направат кога ќе почувствуваат дека некому се допаѓаат.
Или, можеби е сосема спротивно на тоа. Можеби и таа те посакува, ама типичното (воедно екстремно глупаво) женско однесување е да те игнорира и избегнува кога и се допаѓаш. Со тоа девојките сакаат да кажат „ај да видам колку ти се свиѓам, освои ме“.
Со оглед на тоа дека мене ме иритира тоа сељачко однесување, мој предлог е да направиш нешто спектакуларно. Нешто шокантно. Шокантните работи секогаш прават пресврт во комуникацијата со една личност, па или ќе добиеш нешто што сакаш или ќе ја одбиеш од себе комплетно, ама во двата случаи точно ќе знаеш на што си.
Ако мислиш дека се уште не си се обидел доволно, биди упорен и нападен, приближи и се, малтретирај ја додека не ја добиеш, а кога ќе процениш дека е доволно и дека не сакаш да се понижуваш повеќе, можеш слободно да земеш едно шише од два литра вода од дома, да го стаиш позади некој агол, да и кажеш дека имаш да и кажеш трач, некој дечко што ја свиѓа другарка и, на тоа увек се палат девојчињата, да ја однесеш понастрана и да и кажеш фино, ти, до кога ќе ме избегнуваш мене и што ја треба да напраам за да прекинеш? Кога ќе почне да збори безврска и у празно или ќе сака да си отиде, земи го шишето, истури го до пола на себе и другата половина нејзе лом направи ја... Битно - никако тажна и депресивна фаца, све да ти биде заебанција или барем глуми дека е заебанција. После тоа, сигурно веќе нема да ви биде ладен односот. Ќе биде сменет, ако и понатаму не се дешава ништо, можеш да преминеш на втора фаза, пуштање на нејзини другарки. Ама увек пали кога некоја се праи незаинтересирана. :wink: