Вежбање - наутро или навечер?

• Креатор на темата Креатор на темата Best1
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи кои вежби, јас под утрински вежби сметам истегнување, пар малце стомачни и склекови и во можност трчање.

Доколку се збори за бодибилдинг е тогаш убаво спиење прво па макар и 11 те фатило предпладне или било кога битно е спиењето.

Сабајле да се расониш побрзо и навечер да се до умориш и да си легнеш и да запиеш ко јагне!

Bodibilding- dobro odmoren, naspan i kvalitetno najaden (2-3 obroka pred trening).

Најдобро е 1 час пред зајдисонце и да имаш барем 3 часа после добар оброк (заради контракции на стомачните мускули да не ти се врати храната горе).

Вежбам пред да си легнам секоја вечер, не ми ништо смета.

Не е битно кога, битно е да се вежба, а тоа е доста потребно доколку се има време.
Наутро секако дека е подобро, стануваш се растргаш, повежбаш малку, испиеш чаша млеко, се избусташ со некои витамини(овошје) и цепаш, навечер мртов уморен од работа/школа/тренинг нема шанси да вежбаш.

Како што спомнаа дечките погоре, ако е бодибилдинг не е битно кој период, но добро најаден и одморен е предуслов за дигањето тежини.

Јас да ви кажам право јас си вежбам секој ден во исто време а тоа е околу 1 или 2 часот значи ни наутро ни навечер :D

ама у последно време сакам да си станувам сабајле да си повежбам :)

Според биолошкиот часовник на човекот (кој е невозможно да се промени) најдобро време за вежбање е претпладне.

Насабајле со кардио и пливање , попладне тежински тренинг , перфектно !

Стомачните мислам дека е најдобро да се вежбаат пред спиење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom