Дрога ( Наркотични дроги )

С

Спенсер

Гостин
Добро бе,не ми е јасно како... после еден изгледан клип ми се згади/ не ми е јасно како може некои да го употребуваат ова :tapp:

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Најдолгиот колаж од едукативни документарци за медицинските вредности и бенефиции на конопот!!! :)
На сите игнорантни софорумци, им ги препорачувам барем првите 30 мин од клипот...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
dobro e se podobro od bodobro ., ne znae chovek aj sega na kogo da veruva ., na nekoj sho mu e maka edo gledanje na klipovi ili na oni shto pravat propaganda na forumov na drogata ma i9ako se narekuvala kanabis., ., :coffee:

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Значи овој стално вака овде а? Е еби му мајката секаде мора по некој кловн да има :pos:
Можеш да му ги провериш постовите во посебната тема за марихуана, ама по мене истото ќе ти биде залудно трошење на вемето... :)

П.С. И да не бидам ОТ, еве нова контрибуција кон темава:

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Нема што муабет да правиме дали канабисот е лековит. Кога му нема замена во медицината. Едино штетно нешто е доколку се конзумира со пушење, ама и за тоа има лек (y)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.421
e jes stvarno go furate od shto ste bolni od nekoja bolest., ., prviot chekor ., kon poteshki vashi omileni hemiski sustancii

ej stvarno ne ni pomisliv na toa deka navistina ste mozhebi bolni:coffee:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Зошто Дрога се наоѓа во Здравје ? Јас кога и да одам на болница, никогаш не ми даваат дрога..

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Зошто Дрога се наоѓа во Здравје ? Јас кога и да одам на болница, никогаш не ми даваат дрога..
Лековитиот дел од растението се вика дрога, така да, се што пиеш се дроги, не се сите наркотични дроги.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

НАРКОТИЧНИТЕ ДРОГИ се забранети во Р. Македонија, така да никаков лек, ниту гз папир правен од тоа растение не смее да се величи и да се постира самото конзумирање и чување на Марихуаната се казнува со закон, повелете и прекршетего тоа правило, темава ќе биде заклучена додека не се од-надувате, и ќе слетате од облаците. После тоа пробајте да барате позитивни и негативни работи за Марихуаната или пак за некоја наркотична дрога.

Удирам ембарго на наркотичните дроги на форумов, па неможам бе луѓе само да Ве бришам веќе месец дена.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Темана е повторно отворена, со ум.

За оние кои мислат дека не зборам сериозно повелете имате линк ТУКА и проверете што кој и како ќе добие.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.289
Мислам дека би требало подобро да објасниш за што е темава.
Што смее а што не да се постува?

Погорниот пост мене лично воопшто не ми објаснува што смее а што не да се постира во врска со дрогите.
Не смее да се пишува за наркотичните дроги (забранетите: марихуана, хероин, екстази...)?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Аха, сеа треба да се правиме фаци нешто или?

Оф -топик, сеири и натпреварувања кој колку издувал или што и како пробал тоа нема да се толерира, јасно е или треба да нацртам?

Моеш да пуштиш инфо некое за наркотичните дроги, поучно нешто, како делува и се останато да се разговара а не како се штелува бонг на пример.

Доволно фер?

Имаш мој профил, и опција за приватна порака така да вакви прашања можеме преку приватни пораки, на темава а и на било која се смета за оф-топик како и секој следен коментар не е поврзан со идеата на темава.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Откао се објаснети основите , мож да продужиме ...

Сеа за легалниве дроги - поточно painkillers

Секој кој имал забоболка и други слични непријатни болки (што не поминуваат така брзо) ќе тркнат до локалната аптека и ќе бараат remedy за да се вратат у нормала.

Јас како најефективно што можам легално да ги купам (без рецепт) до сега сум зимал:

Kетонал (кетопрофенум) - иако ги баталив , од коа почнаа да се жалат се повеќе дека имаат убер гаден ефект на желудникот во споредба со другите.

Вентор - го препорачуваат како замена за кетонал , исто има многу брз ефект за неутрализирање на болката.

Спазмекс форте - последна алтернатива

Цените варираа од 80 до 100 и нешо денари, најчесто беа 100мг

Заедничко кај наведените дроги е брзината на делување , за неколку минути ја снемува болката или се намалува.Ако имате сериозни болки кои водат до мини агонија , привремено земете колку полакше да отидете на лекар.

Дали има некои што употребуваат други painkillers и ако може да ги споделат тука , да си помогнеме меѓусебно.

Или пак некои лекови на природна база , што имаат ефект на спречување на болката.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Абе опаѓа коса од многу пушење гане ? :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom