Ахмети:При промена на границите јас не преземам одговорност да бидам чувар на мирот во Македонија

V

viktora

Гостин
Ако имаш во мисла само този случаj тук - Да,тук во този случаj видовме репроцитет след като Србиja воведе ембаргото,косово врати со истото.
--- надополнето: Aug 9, 2011 4:26 PM ---

От това побезбожно и лицемерно лажане не сум видел.
Одиш многу далеку - види ja темата.
Коj би ги запрел србите на Косово ли? - тиja кои ги изгониха и миналиот пат.
Требаше да ти е веке jaсно,дека тукашните држави са инструмент во рацете на великите сили и не деjствуват самостоjно, а во синхрон. Сите воjни на Балканот са подтикнати от некои други држави. :)
Тоа и ми е поентата.Да сте се прашувале вие или оние другите одамна ќе сте покушале да ја поделите.А тие кои им го земале Косово на Србите денеска се против тие на кои им го поклониле.Прочитај до крај што пишувам а не само почетокот!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тоа и ми е поентата.Да сте се прашувале вие или оние другите одамна ќе сте покушале да ја поделите.А тие кои им го земале Косово на Србите денеска се против тие на кои им го поклониле.Прочитај до крај што пишувам а не само почетокот!
Па сега како е ?
Оффф, може да не ме цитираш повеке? Не ми се отговара на глупи ставови.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Еве ти велиш вака за егеjска Македониja - па ако се чувствуваш македонец би требало да си готов да се бориш со истите како тебе. Тука имаш издигане на националното пред се друго (пред това во коja држава живееш,населба,град,партиска припадност и така натаму...).
Еве това е здрав дух на една нациja.
не фми, јас ќе се борам за мојата држава- значи тука живеам, творам....мене овде ми е дом, нема што да барам во гејлада .Доколку тука не ми чини-ќе си соберам куферите и ќе се преселам таму- , но да стварам измислен конфликт и да се борам против моите сограѓани НЕМА

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
не фми, јас ќе се борам за мојата држава- значи тука живеам, творам....мене овде ми е дом, нема што да барам во гејлада .Доколку тука не ми чини-ќе си соберам куферите и ќе се преселам таму- , но да стварам измислен конфликт и да се борам против моите сограѓани НЕМА
Нациите имат различни приоритети - едни се борат тамо и каде има и един от нив и другите му помагат, а има вакви,кои се затварат само во своите граници и това за нив е се.
Едни са големи индивидуалисти, други држат на групата,масата,обштото.
Тук станува прашане за крвна врзка,а не за сограгани.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Нациите имат различни приоритети - едни се борат тамо и каде има и един от нив и другите му помагат, а има вакви,кои се затварат само во своите граници и това за нив е се.
Едни са големи индивидуалисти, други држат на групата,масата,обштото.
Тук станува прашане за крвна врзка,а не за сограгани.
како не станува прашање за сограѓани??????
нема ли они да одат против Македонците( нели им се сограѓани на Албанците)?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.626
Поени од реакции
31.487
ispagja deka trebe da se vratime na plemenski nachin na zhiveenje

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
како не станува прашање за сограѓани??????
нема ли они да одат против Македонците( нели им се сограѓани на Албанците)?
Крвната врзка е многу поjaка, мислам го знаеш. Затова албанците ке помогнат на албанците на Косово. Тука нема дилеми.
--- надополнето: Aug 9, 2011 5:48 PM ---
ispagja deka trebe da se vratime na plemenski nachin na zhiveenje
Каде пак го виде това?

V

viktora

Гостин
Па сега како е ?
Оффф, може да не ме цитираш повеке? Не ми се отговара на глупи ставови.
Па ако се глупи не ме цитирај.Преку к.рот со твоите филозофии.Ако не ти се свиѓа тоа што го пишувам не ги читај и не ме ЦИТИРАЈ!!!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па ако се глупи не ме цитирај.Преку к.рот со твоите филозофии.Ако не ти се свиѓа тоа што го пишувам не ги читај и не ме ЦИТИРАЈ!!!
А сега како е бе чичо? Да не би да е нешто различно? Ти не поврзуваш сегашноста со това што зборуваш.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Можам да ви кажам дека само Бугарија и Грција не сакаат да ви украде територијата. Грција има претензии само за историјата. Бугарија нема интерес од таа територија. Нема море и природните богатства. Практично повеќе од половина територија на Бугарија е празна. Имаме се - од гас (малку имаме, но имаме) до море и злато. Од многу време барањата се ни за луѓето, а не за земјата.

Бугарија нема територијални претензии кон соседните држави. Тоа е државна политика. Се вика политика на нулта проблеми со соседите.

Македонија некогаш ќе треба да се подели и дел од неа да земат Албанците. Единствениот излез е светска војна и протерување на Албанците со армија. При други услови тие луѓе нема како да бидат протерани во оваа фаза од своите домови. Како болен заб е - некогаш ќе треба да се отиде на заболекар. Ова не треба да ви пречи, бидејќи спокојни живот и среќата е поважна од малку територија.

Проблемите на Балканот секогаш доаѓале од Србите. Во случајот Србија дестабилизира регионот без да мисли за Македонија со цел малку територија да земе од Косово.Како и секогаш. Србите секогаш ви биле едни од најголемите душмани.

За помош од Бугарија - можете да бидете сигурни дека немаме никаква намера да ви оставиме на волците.

Ќе се преживее и ова - Македонија е вечна! (y)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Nema tie da se dignat ako nato ne im dade vetar vo grb, se do togas kako kucka so opaskata megju noze ce laat!

С

Спенсер

Гостин
Еве у задње време направи не еден него два чекора:
-застана зад ставот дека злосторства против човештвото треба да се амнестираат
-им дозволи во чисто христијански општини они да одлучуваат кај смее а кај не да се градат цркви
т.е. Ни потпиша предврмена посмртница :)

F

FilipMacedon

Гостин
Со ова изјава Ахмети им прави лоша услуга на Албанците,односно тој треба да е оној што треба да збори за мир...Албанците се само надуван балон на балканот,ако биде војна тие најмногу ке изгубат...

S

Sheldon Cooper

Гостин
Можам да ви кажам дека само Бугарија и Грција не сакаат да ви украде територијата. Грција има претензии само за историјата. Бугарија нема интерес од таа територија. Нема море и природните богатства. Практично повеќе од половина територија на Бугарија е празна. Имаме се - од гас (малку имаме, но имаме) до море и злато. Од многу време барањата се ни за луѓето, а не за земјата.

Бугарија нема територијални претензии кон соседните држави. Тоа е државна политика. Се вика политика на нулта проблеми со соседите.

Македонија некогаш ќе треба да се подели и дел од неа да земат Албанците. Единствениот излез е светска војна и протерување на Албанците со армија. При други услови тие луѓе нема како да бидат протерани во оваа фаза од своите домови. Како болен заб е - некогаш ќе треба да се отиде на заболекар. Ова не треба да ви пречи, бидејќи спокојни живот и среќата е поважна од малку територија.

Проблемите на Балканот секогаш доаѓале од Србите. Во случајот Србија дестабилизира регионот без да мисли за Македонија со цел малку територија да земе од Косово.Како и секогаш. Србите секогаш ви биле едни од најголемите душмани.

За помош од Бугарија - можете да бидете сигурни дека немаме никаква намера да ви оставиме на волците.

Да, Бугарија воопшто нема територијални претензии кон Македонија а затоа во вашите туристички центри продавате маици со натпис „Б‘лгарија на 3 морета“ која ги вклучува териториите на цела Македонија и Тракија!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Убаво срочен пост со голема доза на вистина, за жал.
Болдираното го зборувам одамна. Вистинскиот проблем се Албанците. Таа нецивилизирана родовко племенска заедница е најголемиот проблем на МАкедонија. Тие се внатре во државата и се најопасни по интегритетот на МАкедонија, како што впрочем се покажа и минативе 2 децении.
Не дека Бугарија, Грција и Србија се цвеќе за мирисање и дека горат од желба да помогнат, но факт е дека се "надворешен непријател" со кој лесно ќе се постигне договор.

Додека се расправаме за името дали ќе биде Северна, Јужна или која и да е МАкедонија,
додека се расправаме дали Делчев, Груев, КЛимент, Кирил, Методиј се наши или бугарски,
додека се расправаме дали МПЦ треба да биде признаена од СПЦ,
МОЖЕ ДА БИДЕМЕ ИЗЕДЕНИ ОД Ш*ПТАРИТЕ НЕПРИМЕТНО.

Џабе ни е име МАкедонија кога ќе треба да зборуваш ш*птарски во Тетов, ГОстивар, Струга, Охрид, Скопје...
Џабе ни се Гоце Делчев, Кирил и Методиј да ги величаш ако до нив треба да го величаш СкендерБег, Џемо Балистот ...
Џабе ни е признаена МПЦ ако во државата има 2 пати повеќе џамии и шетаат разно разни вахабии, муџахедини и останатиот муслимански шљам.

Крајно време е да видиме кој е вистинскиот проблем на Македонија.
Тие што ги убиваа нашите сонародници се во парламентот.

Kajgana Shop

На врв Bottom