Фан Клуб: Јувентус

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Мислам дека и ова се смета како 4-4-2 како што Манчестер Јунајтед игра 4-4-2 со офанзивни крила како Нани и Јанг.Како и да е таа е формацијата без разлика дали крилата се вбројуваат како средина или напад.

Нормално дека ке пропадне трансверот.Бараат исто пари колку што бара Фиорентина за Варгас а јасно е дека Варгас далеку подобар играч од Елиа и е докажан во Италиа.
wat

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
мело изјави дека го напуштил јуве само заради пари и не го крие тоа ...епа ако е така очи да не му видам повеке сум го сакал ама после ова не сакам ништо од него и ако се врати во јуве ке бојкотирам со не гледање наредна сезона

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Варгас и Елиа се играчи ги имам гледано 3-4 години и во репрезентација и во клубот кој што настапуваат.Нормално помалку ги пратев кога Варгас беше во Катанија а Елиа во Твенте али колку што сум ги гледал последниве години убеден сум дека Варгас е подобар играч од Елиа.

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Варгас е далеку подобар играч од Елиа, со години игра во Италија и доколку трансферот се реализира тоа ќе биде одличен потег на Марота. заедно со трансферот на Вучиниќ. Дека Елиа има квалитети тоа неможе да се оспори, но сепак ќе му биде потребно време да се привикне на италијанскиот стил.

Јувентус понудил 7 милиони евра за Елиа кои Хамбургер категорично ги одбил. Помалку и смешна е оваа понуда на Марота со оглед на фактото дека Хамбургер за Елиа плати 9 милиони евра, па не се сите глупи како нас да играчите ги продаваат по дупло помала цена од она што ги купиле. (Диего, Амаури, Мело, Алмирон, Тиаго, Мартинез ...).

Фиорентина за Варгас го бара Кваљарела, а Јуве ги нуди Амаури или Мартинез. Според последните шпекулации Амаури е блиску до преселба во Џенова, па ако успееме да им го дадеме Мартинез на Виола би било одлично. Доколку Јакинта не си замине ќе имаме еден напаѓач плус, па не ме чуди Марота да го даде Кваљарела за Варгас.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Варгас е далеку подобар играч од Елиа, со години игра во Италија и доколку трансферот се реализира тоа ќе биде одличен потег на Марота. заедно со трансферот на Вучиниќ. Дека Елиа има квалитети тоа неможе да се оспори, но сепак ќе му биде потребно време да се привикне на италијанскиот стил.

Јувентус понудил 7 милиони евра за Елиа кои Хамбургер категорично ги одбил. Помалку и смешна е оваа понуда на Марота со оглед на фактото дека Хамбургер за Елиа плати 9 милиони евра, па не се сите глупи како нас да играчите ги продаваат по дупло помала цена од она што ги купиле. (Диего, Амаури, Мело, Алмирон, Тиаго, Мартинез ...).

Фиорентина за Варгас го бара Кваљарела, а Јуве ги нуди Амаури или Мартинез. Според последните шпекулации Амаури е блиску до преселба во Џенова, па ако успееме да им го дадеме Мартинез на Виола би било одлично. Доколку Јакинта не си замине ќе имаме еден напаѓач плус, па не ме чуди Марота да го даде Кваљарела за Варгас.
Мело веке не го сметам за асолен играч јес да сум го сакал ама после денешната изјава дека го напуштил јуве само ради пари да се повредит и никогаш да не се опоравит од та повреда смрдено копиле платеник

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Нешто плус за ова?Наводно денеска потпишал!
--- надополнето: Aug 9, 2011 5:16 PM ---
Интересна пресметка во која пишува што добива нашиот сакан Јуве со стадионот!

С

сашенко

Гостин
Мислам дека и ова се смета како 4-4-2 како што Манчестер Јунајтед игра 4-4-2 со офанзивни крила како Нани и Јанг.Како и да е таа е формацијата без разлика дали крилата се вбројуваат како средина или напад.
И јас мислев така ама сум згрешил.Ако играш менаџер провери ке видиш дека таму ако ги играш крилата 4-2-4 ја рачуна.Така сака Конте да играат нашиве годинава.Или 4-3-3 или 4-2-4 каде што тие четворица напред ке бидат 2 напаѓачи и 2 крила.На менаџер така ги покажува зошто неможе понапред да ги ставиш инаку еве како изгледа онака(мада исто е)...

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
4-2-4 формација не играл никој досега успешен клуб - ниту ќе проба такво нешто,крилата ќе си бидат крила,а потребни се два фул бекови(нормално за секој шампионски тим) што ќе роварат по линија 120 минути......досега во нивината кариера Циглер и Лихтштајнер се покажале пред се со нивната кондициска спремност да издржат до крајот на натпреварот во исто темпо и мислам дека е правилен потегот на Марота иако ни приближно не се од типот на Алвес,Маикон,Карлос,Занети,Евра,Кафу или Ешли Кол,сепак мислам дека ќе задоволат барем за Серија А

сигурен сум дека формацијата ќе се менува по потреба од класична 4-4-2 ќе оди на 4-3-3 зависи од потребите,а зависно како ќе се покажат во средниот ред пред се Видал и Маркизио можно е и да се задржи таквата формација

Лихтштајнер--------Барѕаљи----------Киелини-----------Циглер
----------------------------Пирло-------------------------------------------

--------Красич---------------------------------------------------------------
---------------------------------------Маркизио-----------------------------

-------------Кваљарела---------------Вучинич--------------------------

------------------------------Матри-------------------------------------------

би можела да биде добитната веќе од напролет што мене лично повеќе ми се допаѓа........конкуренцијата во сите линии во тимот е одлична така да не ме ни чуди ако некој друг си фати место во првиот тим,на пример за Видал кој ако брзо се аклиматизира ќе биде одлично засилување гледајќи го неговиот менталитет

С

сашенко

Гостин
Службарски какви ти се тие класични крила? Конте убаво рече дека крилата ке ги игра премногу офанзивно и тоа сигурно не е класично крило.Ке бидат скоро како напаѓачи.А таа формација што јас ја ставив е со такви крила и таа се вика 4-2-4.Тоа е таа која ја има замислено Конте и таа ке ја играме.Затоа Красич рече ке играм повеќе како напаѓач.Какво класично крило, што збориш.Роналдо во Реал игра таква позиција, напаѓач е повеќе.Реал има играно слична формација само наместо два шпица напред он играше со еден и кака позади ако се сеќаваш добро.Со такви крила ке играме и ние само што 2ца напаѓачи класични ке имаме.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
4ворица напаѓачи е невозможно да извадиш на терен а да не примиш 3-4 парчиња

С

сашенко

Гостин
4ворица напаѓачи е невозможно да извадиш на терен а да не примиш 3-4 парчиња
Не се напаѓачи крила се сепак.Ама ке играат многу офанзивно и затоа красич рече ке бидеме како напаѓачи.Ама гледаш на сликата убаво дека сепак ке се враќаат и назад.
--- надополнето: Aug 9, 2011 7:00 PM ---
Оваа формација може да функционира многу добро ако имаш добри крила.Не е баш убедливо ова што ке го кажам, може и смешно ке биде сепак Фудбал Менаџер е игра и не е којзнае колку реална ама сепак гледајки како играчите ја играаат, каква е поставеноста на играчите и нивната соработка на тереното оваа формација нуди одлична соработка на целиот тим и подеднакво ангажирање и во одбрана и во напад.Пробано на играта и работи.Ако Конте успее да ги среди момциве и да ги разработи може машинерија да направи со формацијава.Не ти е позната зошто тие екипи што ја играат не играат со два класични напаѓачи играат со полушпиц еден и не ја препознаваш.Одлична формација е ова..

Kajgana Shop

На врв Bottom