Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се обидам да дадам дефениција за тоа што јас мислам дека е Ривалство.

Према мене ривалство меѓу две навивачки групи е кој ќе направи подобра кореографија на трибина, кој ќе има поголемо шоу со пиротехника, која навивачка група е погласна, која има подобри снамиња/транспаренти и сл, која има повеќе песни за својот клуб.
Да се сака својот клуб, и кога игра слабо и кога игра добро. Да не им се свири на своите навивачи.

Да, да го мразиш противничкиот тим, но не и да се тепаш со противнички навивачи, не да фрчаш со предмети во терен. А најмалце да тепаш цивили и деца. И не мора да се меша политика, вера и нација со фудбал.
Како прво еве јас ќе кажам.Најгрупа што ја мразам се Комити,но од тие ваши тепани цивили и деца никого не видовме освен монтажи на телевизија.Кај беа тие тепани жени и деца во Нерези да ги видиме на телевизија и нивните повреди?Детето на плоштадот било тепано,а утре кај него нема ниту една повреда на глава;).Македонците многу добро ги научија пропагандните материјали на шипците и нивното претставување како жртви секогаш,а тие кога тепаат секогаш биле први испровоцирани.Дечкото од Скопје убаво те праша за шипците што малтретирале цел автобус пред недела дена,а ти не одговори.И те молам не се претставувај како Македонец кога се гледа од 30 км дека си шипец.Тие финти на друг ок;)

@Saber Rider
Не биди наивен,дечкото е шипец 100% иако пробува да те убедува во спротивното.Нели ги научивте до сега.Мал милион ги има и по фејсбук што се пишуваат со македонски имиња колку да провоцираат.
Второ,друго беше во 90те години,а друго е сега.Вардар порано имал навивачи од цела Македонија,но денес скоро никој не навива за Вардар од внатрешноста на држават освен Скопје.Има симпатизери нормално,но тој број е многу мал денес затоа што сите скоро си навиваат за локални клубови ,и плус се разви многу големо ривалство помеѓу градовите и групите.Освен неколку братски групи во Македонија останатите сите се ривали помеѓу себе.Вие освен со Војводи сте во добри односи,а со другите или сте статус кво односи(ниту се мразите,а ниту се сакате) или сте во многу лоши односи.Не е точно тоа дека имате добри односи со Штип.На последните неколку натпревари имаше инциденти помеѓу Комити и Фаланга Штип на коишто пробавте да им одземете транспарент и плус настана мала тепачка.Помеѓу Комити-Кумани постои огромна ривалство,мал милион пати имало тепачки,скандирања,а последната беше во 2006 година во Куманово на репрезентација кога изби инцидент,а после сте ја скршиле вратата кадешто ги чувавме транспарентите.Ривалството,омразата,нетрпеливоста трае на трибините и за време на натпреварите,но надвор од стадионите сетоа тоа завршува и неможеш да кажеш дека некој ве мрази од Куманово.Јас никогаш не сум ги сакал и почитувал Комити затоа што ми биле најодвратна,најшминкерска група,но да видам шипци да тепаат некои Комити прв ќе скокам на страна на Комити без размислување,а и многу други Кумани;)

Ако мислеше на мене дека сум шипец гадно си зе излжал.
Ама тука е македонскиот проблем, ако некој противчери и има поинакво гледиште тогаш тој сигурно е предавник.
Е да бе, мора сите да сме ко вас, све живо да мразиме. И албаници, и грци и срби и бугари, демек ние сме најарни.
Аманте еволуирајте.

И јас одев до сега на утакмици, ама не знаев дека не смеам зошто не сум со Комити -.-'
П.С. SABER престани више !!! иначе бан ! :)

Ќе се обидам да дадам дефениција за тоа што јас мислам дека е Ривалство.

Према мене ривалство меѓу две навивачки групи е кој ќе направи подобра кореографија на трибина, кој ќе има поголемо шоу со пиротехника, која навивачка група е погласна, која има подобри снамиња/транспаренти и сл, која има повеќе песни за својот клуб.
Да се сака својот клуб, и кога игра слабо и кога игра добро. Да не им се свири на своите навивачи.

Да, да го мразиш противничкиот тим, но не и да се тепаш со противничкинавивачи, не да фрчаш со предмети во терен. А најмалце да тепаш цивили и деца. И не мора да се меша политика, вера и нација со фудбал.

Горе долу во право си,но под ривалство се подразбира и кој прави повеќе инциденти,кој има појака фајт екипа и сите подредени елементи,така било во цел свет порано,така е и денеска,така и ќе остане.

Цивили и деца во Нерези не беа тепани од страна на Комити ја знам целата приказна иако не сум член на Комити.
Собирно место им беше на игралиштето во Влае на Комити ако знаеш кај се наоѓа,планинци од мостот почнале да провоцираат и да фрлаат со камења по што Комити им се сипале да ги бркаат и тие што ги фатиле ги направиле перенде,нека не ти го перат мозокот медиумите,од мравка слон прават секогаш ;)

Ако не го подржувам вардар, ако не сум за чиста македонија, ако не сум "за ши**ари гасна комора", тогаш сум бил албанец.
Леле логика :tapp:
Зини земјо голтни ме.

И јас одев до сега на утакмици, ама не знаев дека не смеам зошто не сум со Комити -.-'
Џабе се карате, Велешанец сака да ви каже дека НАИВАЧ е тој кој што навива, обични или необични таква категорија нема. Остатокот не се дел на навивачка група, па автоматски не се ни навивачи, туку симпатизери, фанови, обична публика акко што би рекле ние :)

Горе долу во право си,но под ривалство се подразбира и кој прави повеќе инциденти,кој има појака фајт екипа и сите подредени елементи,така било во цел свет порано,така е и денеска,така и ќе остане.

Цивили и деца во Нерези не беа тепани од страна на Комити ја знам целата приказна иако не сум член на Комити.
Собирно место им беше на игралиштето во Влае на Комити ако знаеш кај се наоѓа,планинци од мостот почнале да провоцираат и да фрлаат со камења по што Комити им се сипале да ги бркаат и тие што ги фатиле ги направиле перенде,нека не ти го перат мозокот медиумите,од мравка слон прават секогаш ;)

Нути бев на натпреварот, ниту знам некој лично што бил во инцидентите, па да зборам од втора рака.
Тоа што читав по весници и ТВ. Сега, јасно дека има преувеличување, ради да биде поинтересно, ама не ми се верува дека сите ТВ, посебно не македонските ќе зборат така ако немало вистина во тоа.
Ај да беше тоа на Алсат-М, кои многу не им верувам за такви ствари , ај.

Знаете што е лошо во животов? Да лажеш, уште полошо е да веруваш на своите лаги, ама најлошо е па на Новинарските. Сите телевизии и весници не трујат секој ден кој загинал и слично место да пишат некоја убава вест, они пишуваат кој умрел, кој се степал, на кого му се заканувале. Едноставно луѓето тоа и го бараат веќе за да го прочитаат, а поготово кога и државава ни се збратими со браќава сигурно весникот нема да пише Албанеците почнаа тепачка во Нерези и слично.

Никогаш не сум ги сватил, а и нема да ги сватам луѓето што веруваат на првото нешто што ќе го слушнат на телевизија. Додека не видите со свои очи немојте да кажувате кој почнал Инцидент и слично. Како прво секој што има дете го лаже ако глеаме така, нели коа ќе ви го истепаат или падне викате: ако така деца растат, епа нека растат ебаго :D

Џабе се карате, Велешанец сака да ви каже дека НАИВАЧ е тој кој што навива, обични или необични таква категорија нема. Остатокот не се дел на навивачка група, па автоматски не се ни навивачи, туку симпатизери, фанови, обична публика акко што би рекле ние :)
Епа јас во што спаѓам ондак ? .... симпатизер не ќе да сум :D:D:D

Нути бев на натпреварот, ниту знам некој лично што бил во инцидентите, па да зборам од втора рака.
Тоа што читав по весници и ТВ. Сега, јасно дека има преувеличување, ради да биде поинтересно, ама не ми се верува дека сите ТВ, посебно не македонските ќе зборат така ако немало вистина во тоа.
Ај да беше тоа на Алсат-М, кои многу не им верувам за такви ствари , ај.
ама би требало да ти биде јасно дека сите медиуми се против навивачите...поготово македонските групи...шо и да се случи одма ги обвинуваат македонските групи...ретко некој медиум да се дрзне да напише нешто позитивно за било која група

Да го банирам може ? :D Иам дозвола ? :D

Епа јас во што спаѓам ондак ? .... симпатизер не ќе да сум :D:D:D
Во категорија женска на еден од навивачите, по чие барање мора да дојдеш на некоја утакмица :D Плус среќа држиш :D

ама би требало да ти биде јасно дека сите медиуми се против навивачите...поготово македонските групи...шо и да се случи одма ги обвинуваат македонските групи...ретко некој медиум да се дрзне да напише нешто позитивно за било која група
Абе цела македонија против комити, ебате.
Па нели комити секаде ги сакале

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom