Велко камионџијана
Кенгur Lavoви гроup
- Член од
- 20 март 2009
- Мислења
- 379
- Поени од реакции
- 98
Многу често испаѓа ни татковината ни пари!
Не е точно. Никаде не се штампаат дипломци како овде. За Македонија друга приказна.Абе драги мои, и у Швицарска има сиромаси...
И у Америка.
Верујте,вакви ко шо катаден искачаат од факсоиве наши,низ белиот свет ги има со лопата да ги ринеш.
Сакал нејќел,на погон ќе рмбаш и со и без факс.
Не си ме разбрал...дипломците овде не се интелектуалци него дибеци што успеале да научат нешто на памет пред колоквиум,градиво што го забораиле 5 минути после колоквиумот.Не е точно. Никаде не се штампаат дипломци како овде. За Македонија друга приказна.
Секаде во (ино)странство, ако си (нај)добар, ќе си го најдеш патот.
Ако некој завршил факултет како да вози мерцедес на туркање, секако дека ке работи во погон.
Знаеш зошто наоѓаат маани ? Затоа што во Мк ако работиш прекувремено НЕМА да ти исплатат за тие часови, туку пак ке ја добиеш истата плата.Ovie mrzi i kostapleri sto gi ima vo Makedonija i vo nekoja najperfektna drzava da gi stavat niv pak nema da gi bide toa na site treba jasno da ni bide, i tamu ke pocnat da naogjaat mani kako ne cinelo ova kako ona.. zatoa vikam jas tuka ostanuvam koj smeta deka tuka nema rabota, nema uslovi za zivot neka si odi - prijatno.. jas smetam i znam deka i vo Makedonija moze da se ostvari dobar kapital na cesen nacin za covek koj znae da raboti i se trudi.
Aj cao trgajte vo stranstvo, pa pisete post od tamu od nekoj Mekdonals ili koga ke berete grozje kako vi e zivotot tamu da ne ve mislime
Ionaka vo tie stranski drzavi ne ocekuvajte da rabotite nisto podobro, niv im treba amali ne im trebaat advokati itn ..
Ps. Decata sto ne fanale eden den da rabotat neka ne mi repliciraat kako med i mleko tecelo vo Evropa.
И тука сите сакаат да се директори. Затоа многу невработени сметаат дека за нив е ниско да работат водоинсталатер, чистач, градежен работник... А и секој кој сака да замине во странство му се чини дека таму веднаш го чека работата од соништата и огромна плата но македонски стандард, нели за да имаат да трошат многу. А реалноста ќе рмбаат ко црнци цела година за еден месец да дојдат тука и да се однесуваат како господа. Небаре во страство немаат невработени, небаре таму апсолутно сите земаат надпросечни плати.А и добро кажа Џиш, сите во странство мислат директори ќе се.
Најдобри не се сите. Затоа кој побрзо го сфати тоа толку подобро за него.Не е точно. Никаде не се штампаат дипломци како овде. За Македонија друга приказна.
Секаде во (ино)странство, ако си (нај)добар, ќе си го најдеш патот.
Ако некој завршил факултет како да вози мерцедес на туркање, секако дека ке работи во погон.
Izgleda promasil edna 0 - 30% moze trebalo da bide. Ali ke mu prostime na guvernerot - izgleda so sredno eВиди сега рече Гувернерот нов кељав инфлација 3 проценти, а мене Наполитанките Плежер кои што беа 52 денари во 2010 сега ми се 70 денари 35 проценти или повеќе а? Милка чоколадата 52 денари беа сега се 70, Тоблероне од 68 на 90денари, ова три проценти многу мава по џеб бе, или така ми се чини?