Eddard Stark
Lord Snow
- Член од
- 25 ноември 2009
- Мислења
- 1.220
- Поени од реакции
- 2.540
Not in any particular order....
Pink Floyd - Animals
Тешко е да се одбере еден како омилен, од многубројните албуми на Pink Floyd, ама мислам дека Animals е албумот кој би го избрал за најдобар. Самата тема на албумот, сето она што се раскажува во него е дефинитивно музички врв кој го достигнуваат само најдобрите. Едноставно можеш да ги почувствуваш емоциите кои членовите на оваа група ги пренесуваат преку нивната музика, се повеќе и повеќе со секое наредно преслушување.
Radiohead - OK Computer
Once again, not an easy choice. Милион пати преслушан, секој стих, секое зборче, анализирано до бескрај, that's OK Computer for ya!
Faithless - Reverence
Имав 5 години кога го добив овој албум како подарок, само што бев започнал да ги откривам убавините на музиката, а електронската како жанр ми беше особено интересна. I begged for something like this, even preferred it to a new Nintendo Game Boy
, и кога конечно го добив не престанав да го слушам до ден денес. Не знам колку тогаш го разбирав, ама I can't get no sleep ми се врежа во глава almost instantly.....Ah, the nostalgia....
Морам да ги спомнам и.....
Various Artists - Gatecrasher Wet
Paul Van Dyk - 45 RPM
Pearl Jam - Ten
Nirvana - In Utero, Nevermind
Coldplay - X & Y
Led Zeppelin - Led Zeppelin IV
Armin van Buuren - Imagine
Hybrid - Wide Angle
Pink Floyd - Animals

Тешко е да се одбере еден како омилен, од многубројните албуми на Pink Floyd, ама мислам дека Animals е албумот кој би го избрал за најдобар. Самата тема на албумот, сето она што се раскажува во него е дефинитивно музички врв кој го достигнуваат само најдобрите. Едноставно можеш да ги почувствуваш емоциите кои членовите на оваа група ги пренесуваат преку нивната музика, се повеќе и повеќе со секое наредно преслушување.
Radiohead - OK Computer

Once again, not an easy choice. Милион пати преслушан, секој стих, секое зборче, анализирано до бескрај, that's OK Computer for ya!
Faithless - Reverence

Имав 5 години кога го добив овој албум како подарок, само што бев започнал да ги откривам убавините на музиката, а електронската како жанр ми беше особено интересна. I begged for something like this, even preferred it to a new Nintendo Game Boy

Морам да ги спомнам и.....
Various Artists - Gatecrasher Wet
Paul Van Dyk - 45 RPM
Pearl Jam - Ten
Nirvana - In Utero, Nevermind
Coldplay - X & Y
Led Zeppelin - Led Zeppelin IV
Armin van Buuren - Imagine
Hybrid - Wide Angle