А1 отиде во стечај

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.318
Поени од реакции
26.251
Лош пример. Тебе во примерот не ти е одземена никаква дозвола за работа (сеа не знам дали за такво нешто постои некаква дозвола), туку ти е одземена имовина. Две различни работи. Ти на пример можеш да си позајмиш коли на неодредено време (од познајник кој би ти помогнал и сл.), ама ќе си продолжиш да работиш (се до евентуалната ликвидација). Ова е нешто друго. На А1 точно е дека им беа одземени возила, но тоа е од УЈП, не од Судот. Затоа и се тие консултации на СРД со стечајниот управник, да се види што треба да се прави. Никој не сака да биде обвинет дека намерно ја затвора А1. Грешки едноставно не се дозволени.
П.С. За било какво емитување мора да има дозвола од СРД, локално или национално.
Нема дозвола за мојот бизнис, доколку не возиш во странство. Консултациите се единствено поради тоа што жената на претседателот на СРД е претседател на унија на жени на СДСМ во Прилеп. За 2-3 недели истиот тој совет ќе и ја одземе дозволата на А1 и ќе видиме дали некој ќе поднесе тужба. А доколку е прекршен некој закон сигурно ќе поднесе.

A

apidrone

Гостин
Успешна ќе биде кога ќе врати 30 милиона на разни должници,меѓу кои и на мене и тебе.. един спас и е некој да ја купи,ама кој би дал толку пари за една пропадната телевизија.. во Македонија 60 ги има
Што ќе се случи потоа со А1 е друга приказна... Може некој богаташ (Руперт Мардок рецимо) на лицитацијата по евентуалната ликвидација да ја откупи целата опрема, да ги вработи истите луѓе, и место А1 да се вика Б1. Може брендот нема да биде ист, ама луѓето се тие што го прават брендот. Или па сосема нова фирма да основа, што е малку покомплицирано. У секој случај има решение, ако се има пари се разбира.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Доколку некој сака телевизија да прави ќе си направи нова. Какво купување за да дојдеш од минус на нула 30 милјони некој да даде? Абе ајде завршена прикаска со стара опрема. Отиде во Музеи.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.960
Поени од реакции
16.316
ахахахах...ова ти се вика информација од прва рака.. т.е. од гулаб писмоносец :D
Па тебе смешно ти изгледа, некој друг на крај ќе си се смеј.
Ама ајде, да не одиме во оф топик, на погрешно место е оваа тема отворена, а од право ни п нема во постовите.

A

apidrone

Гостин
Нема дозвола за мојот бизнис, доколку не возиш во странство. Консултациите се единствено поради тоа што жената на претседателот на СРД е претседател на унија на жени на СДСМ во Прилеп. За 2-3 недели истиот тој совет ќе и ја одземе дозволата на А1 и ќе видиме дали некој ќе поднесе тужба. А доколку е прекршен некој закон сигурно ќе поднесе.
Не сакам да ти ги коментирам политички мотивираниве испади. Сите ние добро знаеме зошто се случува ова во А1. Као да еден член има моќ толку да одолговлекува (а всушност се повеќемина). Двајца се противат на тие консултации, погоди од кого се делегирани. А да, погоди и зошто се зголемува бројот на членови од 9 на 15 или 16 не сум сигурен.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.318
Поени од реакции
26.251
Не сакам да ти ги коментирам политички мотивираниве испади. Сите ние добро знаеме зошто се случува ова во А1. Као да еден член има моќ толку да одолговлекува (а всушност се повеќемина). Двајца се противат на тие консултации, погоди од кого се делегирани. А да, погоди и зошто се зголемува бројот на членови од 9 на 15 или 16 не сум сигурен.
Знам зошто се зголемува. Затоа што во нашава држава за жал ништо не се случува без да се вмеша политика. А лицемерие има и на двете страни (власта и опозицијата и нивните потрчковци во разни институции), се виде и во овој случај, бидејќи ниедна не ги испочитува законите до крај иако декларативно двете се залагаат за тоа.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Јас имав посебни бенефиции за самохрани мајки.. ама Тања одлучи да ме извиси со медиум... Тоа е кога од грешките не се учи :)

Он топик: Зошто не му го конфискуваат целиот имот на Велија, ама буквално се што поседува он, жена му и децата? Да ги остават како голтари на улица. Нека се направи проценка и парите од имотот да се префрлат за исплата на долгот.

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Е сега започна медиумскиот мрак, е од сега веќе тече мед и млеко низ Македонија.

T

Tetro

Гостин
Последно што беше емитувано? Ако гледал некој...

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
се ми е јасно со твојов одговор, но еве ќе се спуштам на твое ниво и ќе те прашам, владата донела денеска одлука А1 да престане со програмата, или пак соодветна институција за тоа
совет - друг пат тоа што го носиш на рамења треба и да го користиш
гледам дека не ти е лесно самиот со себеси,соодветната институција која потпаѓа под Владата се вика Агенција за електронски комуникации,Clear ?

http://www.aec.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=675:izvestuvanje-do-pecatenite-i-elektronski-mediumi-vo-republika-makedonija&catid=39:soopstenija&Itemid=196&lang=mk

A

apidrone

Гостин
СРД сеуште не донел одлука за одземање на дозволата на А1 за вршење радиодифузна дејност. Што прават сега овие од АЕК? Значи дефинитивно не сме нормална држава :tapp:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
гледам дека не ти е лесно самиот со себеси,соодветната институција која потпаѓа под Владата се вика Агенција за електронски комуникации,Clear ?

http://www.aec.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=675:izvestuvanje-do-pecatenite-i-elektronski-mediumi-vo-republika-makedonija&catid=39:soopstenija&Itemid=196&lang=mk
"дозволата за вршење на радиодифузна дејност престанува да важи по сила на закон во случај на стечај или ликвидација"
што не ти е тука јасно јас незнам, некој само го спроведува законот (не влегувам тука во дискусија дали треба или не да се затвори А1 но 100% треба да се почитува законот)
законот важи за сите подеднакво, барем толку треба да знаеш

A

apidrone

Гостин
"дозволата за вршење на радиодифузна дејност престанува да важи по сила на закон во случај на стечај или ликвидација"
што не ти е тука јасно јас незнам, некој само го спроведува законот (не влегувам тука во дискусија дали треба или не да се затвори А1 но 100% треба да се почитува законот)
законот важи за сите подеднакво, барем толку треба да знаеш
Болдираното го утврдува СРД, не АЕК (исто по закон).

Член од
24 март 2010
Мислења
15.318
Поени од реакции
26.251
Да ова е точно, ама ова требаше да го утврди СРД, па потоа да реагира АЕК. Вака и АЕК го прекрши законот, истото што го правеше и СРД со тоа што не им ја одзеде досега.

• Ми се допаѓа
Reactions: ime
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom