На северот на Косово напнато

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Абе оди шетај глупак, оти и за овци не си, што ме боли кур дали дали ти го признаваш или некоја група серби од куманово не го признал важно Косово за Македонија е РЕПУБЛИКА КОСОВО и точка шшшшшшшшшшшшттт
Укапирај што сакам да ти доловам со постот кај што те цитирав торле едно овчарско.
Не негирам дека Македонија го признала Косово,да не се праиме наудрени со сила,тоа беше така поради напрегањата од страна на проклетите Амери да го признае Грујо Косово за да не се буните многу многу и нели,поради “соживот“.
Тоа што Владата го признала Косово не значи и дека јас го признавам или Петко или Јанко или Станко.

Значи со една реченица да не беа Американците и нивната моќ КУР ЌЕ ИМАШЕ ДРЖАВА КОСОВО ! ;)

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Некој се бори за правда, некој за територија, некој за независнос, а за жал постои сеуште место и група луѓе кои се борат за контрабанда. Група дивлаци во северна митровица се борат против својата држава, таа држава која ги рани, не плаќат никаков данок па и убиваат.
По лицемерен пост не сум видел.
Ова најде да го пише некој што ја исвиркува химната на државата што го рани, што данок плаќаат ако дојдат 3 дефендера во двор за да се изврши наплата на било каква сметка, кој убиваа 2001 и потоа ги амнестираа.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Ајде да се цитирам бидејќи се губите во темата.

Денеска косовката царина ќе биде донесена од НАТО на административната граница. Рекоа дека така ќе ги носат секој ден. Јас не знам што може друго да направи НАТО, уште на послужавник да им носат кафе?

Поентата е дека тука е крајот на српските надежи за Косово или бар северно Косово.

KФОР ја превзема северната граница. Направиле посебни зони. Војниците имаат наредба да пукаат по било кој што ќе се приближи или (демек) ќе ги загрози нивните животи.

Толку беше, им го земаа Косово на Србите. Единствемата помош може да дојде од Белград, но власта таму е американска и не смее да писне, па не дозволува ни протестен собир (50 души вечерва во Белград).

Сега на тие на Косово им останува или да се борат и да гинат (не се баш наоружани) или да се селат.

Ако останат, ќе бидат под чизмата на луѓе што тргуваат со човечки органи.

Не рекле бадијала, каде има сила, нема превдина.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.466
Поени од реакции
9.178
KФОР ја превзема северната граница. Направиле посебни зони. Војниците имаат наредба да пукаат по било кој што ќе се приближи или (демек) ќе ги загрози нивните животи.

Толку беше, им го земаа Косово на Србите. Единствемата помош може да дојде од Белград, но власта таму е американска и не смее да писне, па не дозволува ни протестен собир (50 души вечерва во Белград).

Сега на тие на Косово им останува или да се борат и да гинат (не се баш наоружани) или да се селат.

Ако останат, ќе бидат под чизмата на луѓе што тргуваат со човечки органи.

Не рекле бадијала, каде има сила, нема превдина.
Srbija ima potpisano kapitulacija i Kosovo go ima izgubeno,samo zalno e sto ne im ja imaat preneseno vesta na lugeto na prav nacin pa imame situacija kade sto ima srbi koj toa go znaat i ima srbi koj toa ne go znaat zasto ne ja primile informacijta na vistinski nacin ili ne sakaat da ja primat pa ziveat vo minatoto.Vakvi incidenti moze da ima povremeno nekoe vreme megutoa nesto pogolemo da se sluci nema sansi posebno koga politickiot vrv vo Belgrad nema namera da vpusta vo nekoj voeni avanturi, a ne mislam deka i mnogu se zainteresirani tuku samo glumat.Albancite sami ili so pomos na tie sto se tamu ke zemat toa sto trgnale da go zemat, edinstveno nesto sto moze da gi spreci e novi voeni sudiri ama kako sto spomnav Srbija nema namera da vojuva.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Албанија е земја којашто најбрзо се христијанизира во светот.Многу пари фрлаат Ватикан и протестантската црква таму и голем дел од медиумите,политичарите работат во интерес на христијанските комуни.
Иако сум христијанин, оваа работа не ми се допаѓа. Христијанизирање со пари. Ватикан треба да е амбасадор на мирот а не поделувач на религии и нации. Згора на се тоа го прави со најпрљавото нешто. Со поткуп т.е со пари, кој што како тие што велат, материјалното богатство во дугховниот свет нема никакво значење, ама сигурно за ватиканските свештеници има значење од што произлегува дека тие не го разбираат духовниот свет за кој проповедаат.
Нека си ги остават они народите како што си се, доволно се и досега поделени, зарем треба уште повеќе да се нагласува поделеноста или пак треба да се свестиме дека ние сме едно?
И на крај излегува дека токму религиските учители делат наместо да обединуваат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.887
Ова се случува во време на изнасилени евроинтегративни потези на српската влада:
- Младиќ и Хаџиќ
- релативно успешни преговори со Косово

Со овие две работи српската власт некако избега напред од остатокот на така наречениот Западен Балкан .
Но, сепак мислам дека нашите господари сакаат Западен Балкан у пакет да се интегрира (освен можда Хрватска).
Така да, нема потреба од брзање. И решението за името можат да го одолговлечуваат уште. И така и ќе биде. Тадиќ се понадева дека ако ја зголеми евроинтегративната брзина со екстра куропушење, некако ќе избега од друштвото на Македонија, Црна Гора и Ал Каеда.
Ова со Косово ќе ја врати Србија во правилна брзина, па макар они дубеле и на глава - џабе им е.

Втора работа е што сакаат да го средат Косово, кое до сега немаше контрола на таа територија и граници, пред се. Кога би му се вратиле границите под контрола, тогаш по лесно и територијата зад нив, ќе се контролира.
Мислам дека без да се среди Косово, нема ни Србија да ја примат. Колку и да се гзолижачат Тадиќ и компанија.
Тука, нормално им е гајле на "Европјаните" за тоа што во Косово само на хартија се почитуваат човековите права на Србите, а во пракса секој ден не им е многу по различен од 17 март 2004.

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Нема зошто да се возбудам, само што не би сакал темава да оди на спротивна насока, и да се почне дискусија иако тоа не се случувало, или не е вистина, затоа е важно секоја информација прво да биде потврдено.

Како прво, излгледа си утнал мал детал. Првично кога темата го отвори членот RedStarFanMKD, Косовската Полиција ја нарече СЕПАРАТИСТИ, значи не е во ред тоа нели. Косово како прво е независна држава и си има свој УСТАВ, каде точно и многу прецизно кажува дека територијаниот интегритет е недопирлив, и мора законите да важат низ целата држава, што тоа не беше случај на граничните премини Јариње и Брњак, и затоа овој закон неможеше да функсионира како што треба, па мораше Тачи овие гранични премини да ги стави под своја контрола.

И другар, ако имаш со мене да збориш, за тоа што правам јас, дали влегувам по бугарски форуми, дали сум пристрасен можеме тоа да го сториме по пат на приватни пораки. За твоја информација, не знам да пишувам бугарски, а и не ги разбирам кога зборуват.

Факт е дека Србите уште еднаш му покажа на светот дека се диво племе, сепаратисти, покажаа уште еднаш дека се немат променето ништо од 90' години, дека уште се дива лига. Покажа дека и покрај сето зло што му го нанесоа на Косово па и на целиот регион, пак они се точката или земјата која не дозволува на овие простори да има стабилизација, мир и добар живот.
--- надополнето: Jul 29, 2011 1:06 AM ---

А бе нека се христијанизира Албанија, ако толку ти е по ќејф, но јас и кажав за националните прашања дека сме ЕДНО. Ти ако си бил еднаш во Албанија, јас сум бил преку 500 пати и што сега, сакаш да си го мериме???
Косово може ние до сабајле да го признаваме како држава, но моментално нејзиниот статус е како оној на Тајван (и него своевремено го признавме).
Кога сме кај Србите... сепаратисти? До сега Србите не отцепија дел од ниту една држава. За разлика од Албанците кои имаа 2 обида за тоа - едниот неуспешен и едниот половично успешен. Ако некогаш завршите со овие 2 (верувам никогаш) ќе се свртите кон Црна Гора и Грција - тоа е вашиот проблем, не знаете кога е доста.
Ги вртите работиве како ви одговараат. Сигурно во 2001 не велевте за оние к ои ја нападнаа Македонија дека се сепаратисти и дека тие не дозволуваат на овие простори да има стабилизација мир и добар живот. Тогаш сигурно Македонија беше виновна - таа ве натера на тоа заради тоа што прибра 200.000 косовари.
Некој се бори за правда, некој за територија, некој за независнос, а за жал постои сеуште место и група луѓе кои се борат за контрабанда. Група дивлаци во северна митровица се борат против својата држава, таа држава која ги рани, не плаќат никаков данок па и убиваат.
Ова ме цитираше од темата Навивачи во Македонија кога зборував за Балистите а ти одеше против тоа, за сега да се служиш со истото? Аман бе...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Држава да храни народ? каде тоа бре?
Народот ја храни државата
како што знам Србија нема признаено друг јужен сосед освен Македонија, за неа Косово е само Административна покраина која е под привремен мандат на ОН. само УЧКите с'снати од нивните американчиња прогалсија независност - ЕДНОСТРАНА
има поговорка, Брза кучка - слепи кучиња раѓа
Ова ме цитираше од темата Навивачи во Македонија кога зборував за Балистите а ти одеше против тоа, за сега да се служиш со истото? Аман бе...
остави го де...значи постот ти вредел
За
За жал нивна држава се вика РЕПУБЛИКА КОСОВА и уште пострашно што ти си го признал.
Македонија го призна Косово под притисок на САД и ДУИ ака УЧК

С

Спенсер

Гостин
Американските војници добиле наредба без предупредување да пукаат кон србите доколку се случи потешки инциденти.. А во едно НАТО ги прогласи Јариње и Брњак за воени зони..

http://daily.mk/cluster3/cb33d5aef0e933254a9a72be796874c2/842711
До кога бе америве ќе се мешаат у секоја манџа? виетнам,кореа,афган,ирак/н... па свесни ли се колку сандуци со загинати војници имаат а тој број сеуште се зголемува...???

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
До кога бе америве ќе се мешаат у секоја манџа? виетнам,кореа,афган,ирак/н... па свесни ли се колку сандуци со загинати војници имаат а тој број сеуште се зголемува...???
Еве еден клип ко за тебе, го имам веќе постнато на форумов само не ми текнува у која тема беше, повели :)

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Моменталната ситуација е таа, Србија може да сонува за Косово, во овој момент.
На терен се врши тивко етничко чистење, обичните српски цивили налетуваат на мирните Албанци и намерно си ја набиваат главата од нивниот кундак.На тие процеси нема демократска дебата во Косово. Молк.

Хипотетички, што ако западот западне во криза каква што беше СССР.
Што ако западните држави се повеќе се соочат со социјални немири, меѓуверски судари, тензии кои постојано растат во нивните земји.
Што ако западот ја изгуби моќта да доминира над овој простор и ако тој вакум го заземе една друга сила.
Што ќе биде со Косово ?

Тој круг на омраза можеше да се прекине со вистинско помирување, со поставување на правила на однесување подеднакво за сите балкански земји. Неможе во Србија и Македонија да се спроведуваат права за малцинствата каде ќе се органичи правото на мнозинството, додека во останатите балкански земји не ни постојат основни човекови права на малцинствата.

Жал ми е што сите ние на Балканот одиме повторно во состојба на војна, тоа е пред се грешка на балканските народи што не успепеа да излезат од шемата на западот, подели за да владееш. Ако на комшијата не му е арно нема ни тебе да ти биде.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
a ти мислиш дека ги заболе за тоа? - може не се свесни колку загинати има ама свесни се колку пари им донела таа војна - пари мислам на нафта на технологија на работна сила и се она што може да се искористи во една војна вклучувајки и прљави работи ко дрога и слично

С

Спенсер

Гостин
a ти мислиш дека ги заболе за тоа? - може не се свесни колку загинати има ама свесни се колку пари им донела таа војна - пари мислам на нафта на технологија на работна сила и се она што може да се искористи во една војна вклучувајки и прљави работи ко дрога и слично
Една слика, илјада зборови...

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Укапирај што сакам да ти доловам со постот кај што те цитирав торле едно овчарско.
Не негирам дека Македонија го признала Косово,да не се праиме наудрени со сила,тоа беше така поради напрегањата од страна на проклетите Амери да го признае Грујо Косово за да не се буните многу многу и нели,поради “соживот“.
Тоа што Владата го признала Косово не значи и дека јас го признавам или Петко или Јанко или Станко.

Значи со една реченица да не беа Американците и нивната моќ КУР ЌЕ ИМАШЕ ДРЖАВА КОСОВО ! ;)
Тоа е официалниот став на Република Македонија.Пратениците ги бира народот! Ќе ќутиш по ова прашање, пак ве предадоа :/

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Тоа е официалниот став на Република Македонија.Пратениците ги бира народот! Ќе ќутиш по ова прашање, пак ве предадоа :/
Алоо јас не гласав за никој,пишав неутрален сум,така да до утре можам да зборам што сакам.
Да гласав за некој ајде де,ама вака тешко...

Kajgana Shop

На врв Bottom