Нема зошто да се возбудам, само што не би сакал темава да оди на спротивна насока, и да се почне дискусија иако тоа не се случувало, или не е вистина, затоа е важно секоја информација прво да биде потврдено.
Како прво, излгледа си утнал мал детал. Првично кога темата го отвори членот
RedStarFanMKD, Косовската Полиција ја нарече СЕПАРАТИСТИ, значи не е во ред тоа нели. Косово како прво е независна држава и си има свој УСТАВ, каде точно и многу прецизно кажува дека територијаниот интегритет е недопирлив, и мора законите да важат низ целата држава, што тоа не беше случај на граничните премини Јариње и Брњак, и затоа
овој закон неможеше да функсионира како што треба, па мораше Тачи овие гранични премини да ги стави под своја контрола.
И другар, ако имаш со мене да збориш, за тоа што правам јас, дали влегувам по бугарски форуми, дали сум пристрасен можеме тоа да го сториме по пат на приватни пораки. За твоја информација, не знам да пишувам бугарски, а и не ги разбирам кога зборуват.
Факт е дека Србите уште еднаш му покажа на светот дека се диво племе, сепаратисти, покажаа уште еднаш дека се немат променето ништо од 90' години, дека уште се дива лига. Покажа дека и покрај сето зло што му го нанесоа на Косово па и на целиот регион, пак они се точката или земјата која не дозволува на овие простори да има стабилизација, мир и добар живот.
--- надополнето: Jul 29, 2011 1:06 AM ---
А бе нека се христијанизира Албанија, ако толку ти е по ќејф, но јас и кажав за националните прашања дека сме ЕДНО. Ти ако си бил еднаш во Албанија, јас сум бил преку 500 пати и што сега, сакаш да си го мериме???