Епа вака.Мое мислење е дека оваа година ќе има три екипи кој ќе се борат за тронот.Арсенал,Манчестер Јунајтед и Ливерпул.Челзи и Манчестер Сити ги оставам да се борат за ЛШ.
Арсенал-Мојата екипа.Покажуваат заби на маркетот.Го купија Жервињо којшто не би ме изненадил ако од него видам и +15 голови оваа сезона само во ПЛ.Плус Венгер ќе ја засилува одбраната,а тотално ќе ја заврши кога ќе успее да го добие Самба.Со самото доаќање на Самба,Вермален се префлува лев бек како и што играл еден период во Ајакс, а партнер во одбраната на Самба ќе му е Кошелни,којшто и покрај малкуте киксови кој ги имаше лани , се работи за одличен играч.Арсенал направија плус уште два одлични трансфер продавајки го Клиши и пуштувајки го Денилсон на позајмица.Сега фали уште еден трансфер.Продажба на Фабрегас и земање на Мата,исто така да се продолжи и договорот со Насри.
Манчестер Јунајтед-Екипата на Фергусон.Го покажаа тоа што го знаеја лани.Со толку слаб состав навидум тука на овој форум како и на многу други места им предвидувавме ептен слаба сезона на Манчестер.Но го покажа Фергусон тоа што го крие.Плус излезе и новакот Чичарито кој буквално ги препороди , а да не го заборавиме и играчот со две леви нозе,исто ко Инзаги-Бербатов кој заендо со Тевез беа и најдобри стрелци минатата сезона.Манчестер овој трансфер период бајаги се засилија така да можам да очекувам многу,многу повеќе и од лани од нив.Со ново крило ко Ешли Јанг и нов голман Де Геа,млад , спремен за борба,докажување , трофеи мислам дека ќе е етпен добра замена за Ван Дер Сар.Детево е слично нешто на нашиот одличен Шчежњи.Исто дојде и еден дефанзивец од Блекбурн којшто несакам да го коментирам.Но сепак им треба еден плејмекер,слично ко Фабрегас,но оној мотивираниот,желниот за игра Фабрегас.Мислам дека Снајдер нема да им го реши проблемот.Вистинското име за таа позиција е Модрич.Одлично ви се вклопил.
Ливерпул-ауу,колку ме изненадија.Значи екипа во победна форма од таа на Ливерпул лани верујте немам видено.Но очигледно Кени Даглиш ги препороди.Почна со добри трансфери од типот на Торес
Продажбата на Торес му беше најдобриот чекор за да го направи Ливерпул тоа што беше,да го брати на победничкити патеки.Од тогаш се почна поинаку,поддобро за Ливерпул.Од тие 50 милиончиња што им ги даде Абрамовичси го направија нападот со Суарез кој патем за мене е моментално еден до најдобрите напаѓачи во светот,влегува во ТОП 10.Ете,доказ за ова е и неговите настапи за Уругвај на Копа.Го купија и малку преплатениот и преценетиот Керол кој е добар играч но му фали уште за да биде добар.Сепак еве му шанса да се докаже колку е добар,а мислам дека тоа најдобро може да го каже во ЛиверпулИсто да не го заборавиме и Меирелеш.Типот ѕвер,друго ништо неможам да кажам.Ова лето почнаа бурно,направија одличен трансфер со Адам.Ова дете е ѕверче.Штета шо Арсенал не го земаа.Мислам дека од кога дојде Кени не напривја ниеден глуп трансфер,освен тој со Хендерсон.Незнам зошто,но мислам дека овој не е за Ливепул.Повеќе коментари за него нејкам.И да,Даунинг,хммм добар е добар.Заедно со Леива,Џерард и Меирелеш можат да прават партали.Така да им предвидувам борење за титула до последно коло со Арсенал и Манчерсте Јунајтед(за џабе и не се најтрофејните екипи у Англија)
Челзи-хмм,тука нешто не.Ептен стар состав.Посебно таа одбраната ми стрчи.Ќе кажете Тери и Давид,да али овие бочниве им се што да ти кажам,посебно Иванович.Не ми се допаќа тоа.Исто Напад со Торес и исфирана свирка ко Анелка и Дрогба исто не ми се свиѓа.А пак средината.Не не.Во овој состав се ми штрчи.Башка сега со нов тренер,додека да ги упраи ќе напраат многу киксови и ете ги,ќе се борат со Манчестер Сити.
Манчестер Сити-Вештачки клуб.Ништо друго неможам да кажам.Џабе и пари и се.Кој и да оди таму ќе се расипе.Плус со самото име и тоа е.Кој е тој Манчестер Сити да освои титула покрај Арсенал,Јунајтед,Ливерпул,Челзи.Нема шанси тоа го гарантирам.Башка додека на клупа го имат Манчини,кој повеќе од очигледно се глупиран на квадрат,Сити нема да освојат титула.Едино добро у тим им се Силва,Компани,Тевез и Јаја Туре.А плус сега кога им дојде Клиши и ќе си гледаме саир как шо викаме тука у Струмица.
Екипите ко Тотенхем,Евертон etc etc ќе се борат за ЕЛ ,но можеби Тотенхем ќе им напраи по некој малемат на Сити и Челзи за место во ЛШ.
Тоа е накратко ( ебати краткото )
за овогодинешниве претенденти за титула во Аглиската ПЛ.