Кучиња (грижа, општи дискусии)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Арчи со копирани уши. Уште му заздравуваат и не му се испеглани за 4-5 дена треба да му се стават фишбани ,па може да ви изгледаат не индетични.

Многу убаво куче !

Да можев,да смеев ќе земам и некое вакво куче како твоето,ама мали се шансите за тоа,мајка ми не е многу по кучињата,тоа е главниот проблем и крева галама одма.
Со мачорот мој добро ќе се согласуваат ако земам :pos:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Многу убаво куче !

Да можев,да смеев ќе земам и некое вакво куче како твоето,ама мали се шансите за тоа,мајка ми не е многу по кучињата,тоа е главниот проблем и крева галама одма.
Со мачорот мој добро ќе се согласуваат ако земам :pos:
Ако имаш голема подршка од татко ти или од некој друг домашен земи куче. И мајка ми нејќеше да чуе за куче пред 8 години ама го донесов дома и го чував со татко ми. После некое време и она го засака. Сега не се противи толку и ќе земам куче ако не оваа другата година сигурно. :)

Инаку Арчи е преубав. Секоја чест Дамјан, се гледа дека одлично се грижиш за него. :)

Член од
20 јуни 2009
Мислења
126
Поени од реакции
4

Шо раса би можело да е кученцево? :)

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Одлично изгледа :)
Кој му ги среди увцињава ?
Диме од Капиштец ,остај ги сликиве овие се стари сега да го видиш ,леле СЈИА...џоа со такви уши да се родил нема ни Л од лузни :) Овие се малку стари слики ,деновиве може ќе го сликам па ќе постирам понови.

L

Lu

Гостин
Диме од Капиштец ,остај ги сликиве овие се стари сега да го видиш ,леле СЈИА...џоа со такви уши да се родил нема ни Л од лузни :) Овие се малку стари слики ,деновиве може ќе го сликам па ќе постирам понови.
Ај сликај го деновиве и стај нови слики :)
Леле да знаеш ќе ти го украдам Арчи, како што расте се поубав и поубав станува :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Дај кажете кај да најдам унгарска визсла, не веруам дека има некој у мкд вакво куче али ај :/

L

Lu

Гостин
Дај кажете кај да најдам унгарска визсла, не веруам дека има некој у мкд вакво куче али ај :/
Има во Македонија Унгарска визсла :)
Знам околу 5 - 6 кучиња се низ цела МК.
Унгарска визсла чува Војо (дечкото што се бави со рептили) па можеш да му отидеш во неговиот пет шоп „Зоо вивариум“ и да го прашаш од кај го зел кучето.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Епа супер само дај кажи кај се наоѓа тој Војо у СК е или ??

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
samo edna informacija:doga- ne e isto shto i dogo argentino.bash deneska zboref so edna zena koja cuva dogo argentino i mi kaza deka dogA i dogo argentino ne se edno isto kuche.
Eee ja obozavam ovaa rasa...
Inaku tolku se razbira i taa so go cuva kuceto... Dogo Argentino ili vo evropa poznata kako Argentine Dogue ili Argentinian Mastiff vo USA e edna ista identicna rasa pripadnik na grupata "Mastifi"... Dobien e so vkrstuvanja na Kordobski Borec ( Dog of Cordoba - istrebena podrasa na mastiff ) so : Pirinejski Mastiff( Great Pyrenees ), Irski Hrt( Irish Wolfhound ), Poenter ( Pointer ), Germansa Arlekin Doga ( Harlequin Dog ), Golema Danska Doga ( Great Dane ), Bordoshka Doga
( Dogue de Bordeaux ), Shpanski Mastif ( Spanish Mastiff ), Bokser ( Boxer ), Buldog ( Bulldog ) i Bulterier
( Bull Terrier )... E sega krznoto e kratko i belo i vo odredeni krugovi ne se prifakja nikakvo sarenilo, no ponekogas moze da se sluci kuceto da ima crna sara okolu ednoto oko koja se vika "pirata" ( koja se javuva kako posledica na raznobrojnite vkrstuvanja vo minatoto pred se so poenter i arlekin se so cel da se dobie denesnata rasa ) i oficijalno e priznaena vo FCA = Federacion Cinologica Argentina ( argentinski kinoloshki sojuz ) i FCI = Federation Cynologique Internationale ( internacionalen kinoloshki sojuz ), sto znaci deka tvrdenjeto deka toa e diskvalifikaciona mana ne vazi t.e ima i sliki od primeroci na kordobskiot borec vo crno-belo "izdanie" koj mn lici na amerikanskiot crno-bel staford so edinstvena razlika sto e znacitelno povisok... drugoto sto e postirano od Almala stoi kako tocno :)

Член од
17 ноември 2008
Мислења
346
Поени од реакции
15
SE PRODAVAAT KUCINA OD RASATA NA AST - AMERICKI STAFORDSKI TERIERI http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=CFvdFUbX3OM=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=iUgNPUAwz4WJJBrb ERxQQ== 075 530 211 TATKO - ATHOS KING OF RINGS
--- надополнето: Jul 27, 2011 10:15 AM ---
SE PRODAVAAT KUCINA OD RASATA NA AST - AMERICKI STAFORDSKI TERIERI http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=CFvdFUbX3OM=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=iUgNPUAwz4WJJBrb ERxQQ== 075 530 211 TATKO - ATHOS KING OF RINGS

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Eee ja obozavam ovaa rasa...
Inaku tolku se razbira i taa so go cuva kuceto... Dogo Argentino ili vo evropa poznata kako Argentine Dogue ili Argentinian Mastiff vo USA e edna ista identicna rasa pripadnik na grupata "Mastifi"... Dobien e so vkrstuvanja na Kordobski Borec ( Dog of Cordoba - istrebena podrasa na mastiff ) so : Pirinejski Mastiff( Great Pyrenees ), Irski Hrt( Irish Wolfhound ), Poenter ( Pointer ), Germansa Arlekin Doga ( Harlequin Dog ), Golema Danska Doga ( Great Dane ), Bordoshka Doga
( Dogue de Bordeaux ), Shpanski Mastif ( Spanish Mastiff ), Bokser ( Boxer ), Buldog ( Bulldog ) i Bulterier
( Bull Terrier )... E sega krznoto e kratko i belo i vo odredeni krugovi ne se prifakja nikakvo sarenilo, no ponekogas moze da se sluci kuceto da ima crna sara okolu ednoto oko koja se vika "pirata" ( koja se javuva kako posledica na raznobrojnite vkrstuvanja vo minatoto pred se so poenter i arlekin se so cel da se dobie denesnata rasa ) i oficijalno e priznaena vo FCA = Federacion Cinologica Argentina ( argentinski kinoloshki sojuz ) i FCI = Federation Cynologique Internationale ( internacionalen kinoloshki sojuz ), sto znaci deka tvrdenjeto deka toa e diskvalifikaciona mana ne vazi t.e ima i sliki od primeroci na kordobskiot borec vo crno-belo "izdanie" koj mn lici na amerikanskiot crno-bel staford so edinstvena razlika sto e znacitelno povisok... drugoto sto e postirano od Almala stoi kako tocno :)
Имаше емисија на National Geographic за Аргентинската Дога ,во потеклото ги има овие раси што се наведени од тебе и плус уште 10 раси. Тоа е чудо колку само раси имаат споено и можам да кажам дека го добиле скоро совршеното куче ,дури и оној кинескион голокож "стаорец' го имаат вкрстувано !

Е сега не те разбрав во врска со тоа кој личел со стафордот ,но мене ми личи Аргентинската Дога со стафордот посебно со скроз бел стафорд ако ја занемариме големината.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Имаше емисија на National Geographic за Аргентинската Дога ,во потеклото ги има овие раси што се наведени од тебе и плус уште 10 раси. Тоа е чудо колку само раси имаат споено и можам да кажам дека го добиле скоро совршеното куче ,дури и оној кинескион голокож "стаорец' го имаат вкрстувано !

Е сега не те разбрав во врска со тоа кој личел со стафордот ,но мене ми личи Аргентинската Дога со стафордот посебно со скроз бел стафорд ако ја занемариме големината.
Da nalikuva i dogata... kaj mene pisuva deka na stafordot lichi Kordobskiot Borec ( Dog of Cordoba - predokot na denesnata Argentinska Doga koj za zal ne postoi povekje )... Posebno dvobojnite primeroci ( najcesto crno-beli, poretki bile kafeavo-belite ) koi se pluknat Stafford vo likot, samo sto bile nesto povisoki...

p.s. ako nekoj ima leglo ili zenka od ovaa rasa i planira da ja razmnozuva ve molam neka mi pise... blagodaram :)

Tears

Мајмун
Член од
11 јули 2011
Мислења
65
Поени од реакции
9
Абе луѓе дај помогнете имам куче пинч две години стар. Стално му солзат очите. Исто како да плачело :)
Кој има вакво куче нека каже дали ги има истите проблеми, шо му е на кучето?

Kajgana Shop

На врв Bottom