Ipsissimus
P.I.
Никаков проблем нема. Никој не рече дека ќе врне утре. Прочитај го прашањето.

Стварно негледам каде видел во текстот навестување дека биле бесмртни!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никаков проблем нема. Никој не рече дека ќе врне утре. Прочитај го прашањето.
Одлично/Неодлично, одговорот не е во дефокусотОдлично.
Прочитај го прашањето.
И каде во тој стих има навестување дека биле бесмртни?!Го прочитав а стихот го препишав и пак не ја гледам грешката...![]()
Не гледам поврзаност на бессмртноиста и билките што биле хранаГо прочитав а стихот го препишав и пак не ја гледам грешката...![]()
Ако биле бесмртни зашто јаделе ли?
Не гледам поврзаност на бессмртноиста и билките што биле храна
И каде во тој стих има навестување дека биле бесмртни?!
Преку храната, Адам и Ева не примале саде материјална храна, оти Бог можел да ги створи нив како битија кои немаат потреба од храна, туку преку храната, Адам и Ева ја примале и благодатната енергија Божја и знаењето Божјо, па така, преку храната, Адам и Ева одржувале непосредна врска со својот Животодател. Логично: ако првите луѓе биле во непосредна релација со Творецот, тоа значи дека Адам и Ева биел потенцијално бесмртни, барем до моментот од чинот од првиот грев, кога таа релација се прекинува па првите луѓе од тој момент станале смртни.
Бла бла бла. Причам ти причуПреку храната, Адам и Ева не примале саде материјална храна, оти Бог можел да ги створи нив како битија кои немаат потреба од храна, туку преку храната, Адам и Ева ја примале и благодатната енергија Божја и знаењето Божјо, па така, преку храната, Адам и Ева одржувале непосредна врска со својот Животодател. Логично: ако првите луѓе биле во непосредна релација со Творецот, тоа значи дека Адам и Ева биле потенцијално бесмртни, барем до моментот од чинот од првиот грев, кога таа релација се прекинува па првите луѓе од тој момент станале смртни.
.
Погоре, подоле, полево, подесно....да ти влезе полесно!Ѕирни троа погоре.
Кај виде ти тука навестување за бесмртност?!„...Еве, ви дадов секакви билки што даваат семе по целата земја, и секакви дрвја што во себе имаат семе според својот род и вид: тоа да ви биде за храна!...„.
Абе остај го, нафуран е на темјан од сабајле па блада.... кутриотПогоре, подоле, полево, подесно....да ти влезе полесно!
Кое црно погоре или подоле, бре црни Мики?!Еве што цитираше:
Кај виде ти тука навестување за бесмртност?!![]()
Преку храната, Адам и Ева не примале саде материјална храна, оти Бог можел да ги створи нив како битија кои немаат потреба од храна, туку преку храната, Адам и Ева ја примале и благодатната енергија Божја и знаењето Божјо,
Бла бла бла. Причам ти причу
Не бладај
Значи, Адам и Ева кркале кромид на пример, .
Добар папагал сиЕве и од мене до Тебе:
„...Бла бла бла. Причам ти причу. Не бладај....„
Погоре, подоле, полево, подесно....да ти влезе полесно!
Кое црно погоре или подоле, бре црни Мики?!Еве што цитираше:
Кај виде ти тука навестување за бесмртност?!![]()
Мики...ова кај го пишува?