Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 621 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 285 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,6%

• Вкупно гласачи
    1.141
N

Nessa Alcarin

Гостин
Чекајте нов албум од Fleshgod Apocalypse [Agony], ќе излези 9ти Август оваа година. И еве ја првата песна - The Violation! :eek:
Јееееееееее нов бенд за слушање. Ако сите песни им се вака моќни како оваа, „поштујем“. А за сите тие што неможат да ги разберат текстовите или што пеат, има текстови на интернет бре луѓе.
P.S. Thanks Alex for the post and the band
--- надополнето: Jul 21, 2011 7:52 AM ---
Ги имам слушнато, дури мислам дека и видеово во темава го имам сретнато. Одличен вокал, супер инструменталка, текстовите не ми се по вкус, затоа и не ги слушам овие и DT, a баш ми се допаѓаат инструменталката и вокалите. Најбитен (на прво место) дел кај сите жарнови ми се вокалот и текстот, а се друго е после нив :) < затоа и поголемиот дел од метал бендовите не можам да ги слушам

А перфектна комбинација за вокали, инструменталка и текстови за мене се tool, soad и disturbed. Ако имате предлози за слични бендови, слободно.
Ги слушам сите што си ги набројал. Ако ти се допаѓа Disturbed пробај ги и Soil. Меѓутоа да напоменам пејачот на Disturbed ми е многу „позер“ и некако последниот албум им е искомерцијализиран. Како прво типчето незнае да се однесува на сцена (на спотовите). Тоа е мое мислење и немојте одма „буреци“ да ми јадете. :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Од странскиот метал ги сакам Битлзи и Елвиз Призли а од домашните, Рибља чорба, црвена јабука и бајага

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ги слушам сите што си ги набројал. Ако ти се допаѓа Disturbed пробај ги и Soil. Меѓутоа да напоменам пејачот на Disturbed ми е многу „позер“ и некако последниот албум им е искомерцијализиран. Како прво типчето незнае да се однесува на сцена (на спотовите). Тоа е мое мислење и немојте одма „буреци“ да ми јадете. :)
За ова се согласувам потполно со тебе. :) На новиот албум му фалеше само уште некоја песна со auto-tune :D
Јас само првиот албум им го слушам, а за спотовите не ми е и многу битно. Ги знам soil. 2 члена од соад биле во бенд soil, пред да се формираат соад. Знам дека мислиш за соил од чикаго кои сеуште постојат. :) не ми се по вкус.

N

Nessa Alcarin

Гостин

Овие две дечко ми ми ги посвети мене :) :) И ја не ги слушам ама посвета си е посвета има посебно значење :D

T

Tetro

Гостин
Не можам сеуште да ве сфатам
Старите рекле: Не го пикај задникот....
Ако нешто не мојш да разбериш пиши му на гугал име на автор, име на песна, и она lyrics, и он ти дава некои линкчиња каде го има текстот, па од таму можеш да научиш многу за приказната во текстот од песните.

Ти слушаш метал, читам, ама имаш некои неразбирања со нечисти вокали и си неопределен металец, изгубен некаде по патот.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Секако дека можеш да го прочиташ текстот гугл (фала што ме просветли за моќта на гугл), но бар мене поентата ми е да го разбереш без читање. Премногу ми е глупо да слушам нешто, да не можам да го разберам и да ми треба помош од гугл за да разберам што е тоа.
И не сум неопределен металец, не сум ни металец. Не се ограничувам со еден жарн.

Затоа металот има повеќе под-жарнови нели? За да можат слабаците како мене да слушаат софт метал :)

I

Intex

Гостин
@Pluh
Тоа шо го слушаш се вика музика, а не текст, така да не гледам шо е толку битна лириката. Не е поезија па да ти е битен текстот.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Кога инструменталката во песна со про-христијански мотив во текстот е перфектна, а јас сум атеист, не треба да имам никаков проблем со слушање на песната, или?

Mile Vuna

Neradnik
Член од
21 јули 2011
Мислења
69
Поени од реакции
94
Mislu deka mnogo ga tupite!!! Muzika e muzika....ne e fudbal pa da sporeduete koj tim e podobar.
I za Metallica....decki su uspesni zatoj sto rabotiv kako tim, rabotiv za svaku pesmu posebno, nikoj od njima nema nameru da se dokazue povise od drugoga nego svi praviv sto e potrebno za da bide dobra pesma.
A za tija sto ne im se dopada Load, Reload i tn (samo zatoj sto su pospori od predhodni ili zatoj sto su razlicni) neka ne se muciv sas takvu muziku, nego neka si se opustiv sas POP, Tehno..... i sto i da e. :tapp:
Na kraj kraeva koga ga zabole sto misli nekoj drug za nekoj bend ili pesmu? Ako ti se slusa slusaj, ako ne...... ne ga tupi :))) :cenzura:
Ziveli !!!:)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Кога инструменталката во песна со про-христијански мотив во текстот е перфектна, а јас сум атеист, не треба да имам никаков проблем со слушање на песната, или?
Не треба

П.С. Дај пример за таква “про-христијанска“ песна жити се

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_metal

Не ми се бара низ јутјубот песни, ама еве ти линкче од википедија дека постои како жанр, па прочитај си фино лепо.
Прво не побарав одговор од тебе. Второ не побарав жан’р дали постои туку песна. Конкретно со име и изведувач. Ако не ти се бара, не постирај квази одговори.

Истиот тој извор, http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_metal... Ќе те одведеше барем до едно име, на таканаречени христијански металци (who da fuck, им значи тоа христијански, ни Х од христијанско немаат) како ова „Demon Hunter“ (не знам можеби борба против демоните е јако христијанска особина). Еве го и текстот.

Demon Hunter
Collapsing

I, I see the weight of hollow death residing in you
Take now your final breath
Exhale the truth
I see the fear of nothing left
Dead fragments of youth
You hold it in yourself
I feel it too

I mourn your blindness
I die along
And swallow darkness