Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
S

Shellshock nam67

Гостин
А ха. Ти сигурно беше таму, па виде. Или баба ти ти кажа?
а ти виде дали имаш мозок во главата или онака си кажуваш дека имаш го отвори черепот виде дали има мозок
--- надополнето: Jul 20, 2011 8:18 PM ---
Не е прв ни во тоа. :)
И во други постари религии, се среќава воскреснувањето како појава.
пример кои ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
за да почнеш да веруваш во нешто треба да има чуда а тоа исус Христос направил неколку, така да не е како што велиш
Коперфилд и Крис Ејнџел не неколку, туку илјадници имаат направено, да им направиме и нив црква некоја што велиш а?

S

Shellshock nam67

Гостин
Многу се за набројување, нема смисла, ке го бутнам серверов. :)
види си на гугл, имаш грци и египќани еден куп, дури и евреи + остало помалку познато.
sega samiot spomnuvas a ne prezentiras iminja sam treba da mi kontriras vo mislenjeto moe
--- надополнето: Jul 20, 2011 8:39 PM ---
Коперфилд и Крис Ејнџел не неколку, туку илјадници имаат направено, да им направиме и нив црква некоја што велиш а?
koperfild i slicni kako nego se iluzionisti so posebna tehnika mozat da go pravgata toa samiot zbor iluzija sto znaci ?
--- надополнето: Jul 20, 2011 8:41 PM ---
Премногу си неписмен за да се расправам и со тебе...
kako mozes da bides pismen koga ne znaes sto imas vo glavata tuku se ti se sveduva na ulicna debata bez nikakov intelektiualen kapacitet
do site vas trojca prvo ubo procitajte ja biblijata pa da pravime muabet dobro zapoznajte se a ne vaka ko kjorci samo da pukate vo prazno

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
kako mozes da bides pismen koga ne znaes sto imas vo glavata tuku se ti se sveduva na ulicna debata bez nikakov intelektiualen kapacitet
do site vas trojca prvo ubo procitajte ja biblijata pa da pravime muabet dobro zapoznajte se a ne vaka ko kjorci samo da pukate vo prazno
Значи, вистинитоста на тврдењата од Библијата ќе ги докажуваш со помош на Библијата?

И ти зборуваш за интелектуален капацитет.

Ех, и кадро и некадро научило да куца по тастатура...

S

Shellshock nam67

Гостин
biblija e drugo, biblijata se se sveduva na veruvanje vo edno viso sustestvo nareceno bog, nema potreba od ispituvanje i slicno Verbata i verata se osnova
nauka e drugo taa e empirija koja se dokazuva preku eksperimenti i slicno i e proizvod na covekot.
recnikot pak ti e ulicen sudiraj mislenja ne da vnesuvas bespotrebni komentari. za kenjanje lesno e da kazis pametno e tesko

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
sega samiot spomnuvas a ne prezentiras iminja sam treba da mi kontriras vo mislenjeto moe
[
Не ни пробувам да ти контрирам, ниту пак да ти давам линкови за да прочиташ нешо. Имаш интернет, не е тешко да пишеш resurrection на гугл.
Ќе си најдеш ако сакаш. Со сила нишо на праиме.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
biblija e drugo, biblijata se se sveduva na veruvanje vo edno viso sustestvo nareceno bog, nema potreba od ispituvanje i slicno Verbata i verata se osnova
nauka e drugo taa e empirija koja se dokazuva preku eksperimenti i slicno i e proizvod na covekot.
recnikot pak ti e ulicen sudiraj mislenja ne da vnesuvas bespotrebni komentari. za kenjanje lesno e da kazis pametno e tesko
Слушај дечко, по изразот ти се гледа дека три книги немаш скрстено во животот. Правиш елементарни логички грешки, и звучиш како да потфаќаш кога пишуваш. И сега јас со тебе треба да расправам теолошки теми??:confused:

Ајде гитла, оди пишувај на теми за тенкови и топови...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
koperfild i slicni kako nego se iluzionisti so posebna tehnika mozat da go pravgata toa samiot zbor iluzija sto znaci ?
Ај сега реазмисли кога овие двајца би се нашле во времето на Исус, и би ги покажале своите таленти, што милиш не би биле ли сметани за богови?
Каков доказ имаш ти дека Исус правел чуда а не илузии? И каков доказ имаш дека воопшто постоел?

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
пример кои ?
Один, Дионис, Озирис, Кришна, Ра, Бал, Адонис, Орфеј, Тамуз, Феникс, Мелкарт...
Воскреснувањето на Исус изгледа како зевање во споредба со овие момци...

Немој да бараш оргиналности во библијата или во христијанството (или во било која религија), исто како што не треба да бараш оргиналности во делата на браќата Грим... тоа се куп митови, басни, поуки и легенди кои за жал еден дел од денешнава популација ја имаат сватено мртво сериозно...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ај сега реазмисли кога овие двајца би се нашле во времето на Исус, и би ги покажале своите таленти, што милиш не би биле ли сметани за богови?
Каков доказ имаш ти дека Исус правел чуда а не илузии? И каков доказ имаш дека воопшто постоел?
--- надополнето: Jul 20, 2011 9:01 PM ---

Па така пишува во Библијата...

:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom