S
Shellshock nam67
Гостин
zatoa sto samo toj ja pobedil smrta so toa sto voskresnal i pokraj toa sto pesterata ja cuvale rimski vojniciНе е единствен.
Илјадници други пред него направиле многу повеќе. Зашто он би бил посебен ?
zatoa sto samo toj ja pobedil smrta so toa sto voskresnal i pokraj toa sto pesterata ja cuvale rimski vojniciНе е единствен.
Илјадници други пред него направиле многу повеќе. Зашто он би бил посебен ?
А ха. Ти сигурно беше таму, па виде. Или баба ти ти кажа?zatoa sto samo toj ja pobedil smrta so toa sto voskresnal i pokraj toa sto pesterata ja cuvale rimski vojnici
Не е прв ни во тоа.zatoa sto samo toj ja pobedil smrta so toa sto voskresnal i pokraj toa sto pesterata ja cuvale rimski vojnici
а ти виде дали имаш мозок во главата или онака си кажуваш дека имаш го отвори черепот виде дали има мозокА ха. Ти сигурно беше таму, па виде. Или баба ти ти кажа?
пример кои ?Не е прв ни во тоа.
И во други постари религии, се среќава воскреснувањето како појава.
Многу се за набројување, нема смисла, ке го бутнам серверов.пример кои ?
Коперфилд и Крис Ејнџел не неколку, туку илјадници имаат направено, да им направиме и нив црква некоја што велиш а?за да почнеш да веруваш во нешто треба да има чуда а тоа исус Христос направил неколку, така да не е како што велиш
Премногу си неписмен за да се расправам и со тебе...а ти виде дали имаш мозок во главата или онака си кажуваш дека имаш го отвори черепот виде дали има мозок
sega samiot spomnuvas a ne prezentiras iminja sam treba da mi kontriras vo mislenjeto moeМногу се за набројување, нема смисла, ке го бутнам серверов.
види си на гугл, имаш грци и египќани еден куп, дури и евреи + остало помалку познато.
koperfild i slicni kako nego se iluzionisti so posebna tehnika mozat da go pravgata toa samiot zbor iluzija sto znaci ?Коперфилд и Крис Ејнџел не неколку, туку илјадници имаат направено, да им направиме и нив црква некоја што велиш а?
kako mozes da bides pismen koga ne znaes sto imas vo glavata tuku se ti se sveduva na ulicna debata bez nikakov intelektiualen kapacitetПремногу си неписмен за да се расправам и со тебе...
Значи, вистинитоста на тврдењата од Библијата ќе ги докажуваш со помош на Библијата?kako mozes da bides pismen koga ne znaes sto imas vo glavata tuku se ti se sveduva na ulicna debata bez nikakov intelektiualen kapacitet
--- надополнето: Jul 20, 2011 8:41 PM ---
do site vas trojca prvo ubo procitajte ja biblijata pa da pravime muabet dobro zapoznajte se a ne vaka ko kjorci samo da pukate vo prazno
Не ни пробувам да ти контрирам, ниту пак да ти давам линкови за да прочиташ нешо. Имаш интернет, не е тешко да пишеш resurrection на гугл.sega samiot spomnuvas a ne prezentiras iminja sam treba da mi kontriras vo mislenjeto moe
[
Слушај дечко, по изразот ти се гледа дека три книги немаш скрстено во животот. Правиш елементарни логички грешки, и звучиш како да потфаќаш кога пишуваш. И сега јас со тебе треба да расправам теолошки теми??biblija e drugo, biblijata se se sveduva na veruvanje vo edno viso sustestvo nareceno bog, nema potreba od ispituvanje i slicno Verbata i verata se osnova
nauka e drugo taa e empirija koja se dokazuva preku eksperimenti i slicno i e proizvod na covekot.
recnikot pak ti e ulicen sudiraj mislenja ne da vnesuvas bespotrebni komentari. za kenjanje lesno e da kazis pametno e tesko
Ај сега реазмисли кога овие двајца би се нашле во времето на Исус, и би ги покажале своите таленти, што милиш не би биле ли сметани за богови?koperfild i slicni kako nego se iluzionisti so posebna tehnika mozat da go pravgata toa samiot zbor iluzija sto znaci ?
Один, Дионис, Озирис, Кришна, Ра, Бал, Адонис, Орфеј, Тамуз, Феникс, Мелкарт...пример кои ?
Па така пишува во Библијата...Ај сега реазмисли кога овие двајца би се нашле во времето на Исус, и би ги покажале своите таленти, што милиш не би биле ли сметани за богови?
Каков доказ имаш ти дека Исус правел чуда а не илузии? И каков доказ имаш дека воопшто постоел?
--- надополнето: Jul 20, 2011 9:01 PM ---
Ај сега реазмисли кога овие двајца би се нашле во времето на Исус, и би ги покажале своите таленти, што милиш не би биле ли сметани за богови?
Каков доказ имаш ти дека Исус правел чуда а не илузии? И каков доказ имаш дека воопшто постоел?