Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
За жал оваа година Охрид. Значи го мразам градот во сезона , преполн со туристи од кузнај каде , негостопримливост , плажи катастрофа, цени катастрофа ама тоа е. Неможи секоја година море. Сепак ограничен бев и со финансии премногу. Барем негде отколку нигде. :)
Иначе првичната идеа ми беше Закинтос или Скиатос ама и термин неможев погоден да си најдам и така.

L&M

Член од
19 јули 2011
Мислења
130
Поени од реакции
15
Пред некој ден се вратив од Лефкада, Грција. :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.264
Поени од реакции
2.261
За жал оваа година Охрид. Значи го мразам градот во сезона , преполн со туристи од кузнај каде , негостопримливост , плажи катастрофа, цени катастрофа ама тоа е. Неможи секоја година море. Сепак ограничен бев и со финансии премногу. Барем негде отколку нигде. :)
Иначе првичната идеа ми беше Закинтос или Скиатос ама и термин неможев погоден да си најдам и така.
Во Охрид ќе потрошиш повеќе отколку некаде на море:)

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
]Пред некој ден се вратив од Лефкада, Грција. :)

дај кажи како е што е колку пари е изнајмување скутер сподели доживувања :) за некој ден одам јас

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
За жал оваа година Охрид. цени катастрофа ама тоа е. Неможи секоја година море. Сепак ограничен бев и со финансии премногу. Барем негде отколку нигде. :)
не ми е јасно ... викаш цените се катастрофа во Охрид, скапо, а велиш дека си финансиски ограничен и ќе одиш ... контадикторност ...

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
]Пред некој ден се вратив од Лефкада, Грција. :)

дај кажи како е што е колку пари е изнајмување скутер сподели доживувања :) за некој ден одам јас
Ако сбориш за мала лодка /чамец/ цени за цел ден са от 50 до 70 евра. Като ти сложат и бензина, речи си става 100.

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Има некој што бил годинава (или лани) во Полихроно, па да сподели импресии или критики за местото?

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
На 4ти Август пакувам куферите за Сончев Брег.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Абе да прашам нешто :) Мислам овде му е местото. Превоз од Охрид до Пештани на колку време има и колку кошта? Патем ако знаете кажете и такси колку е :)

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Абе да прашам нешто :) Мислам овде му е местото. Превоз од Охрид до Пештани на колку време има и колку кошта? Патем ако знаете кажете и такси колку е :)
Од 5,00 наутро до 22,30 навечер, на секој сат имаш од Галеб автобуси. Плус комбиња од Пупе Компани, плус таксисти и диви превозници, ќе му дојт на секој 15тина минути превоз од Охрид до Пештани. Цена 50 денари Галеб, другиве 40.
Таксито е од 250-300 денари, зависит дали се возиш денски или вечерно после 2-3 сатот.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Некако не ми одат болдираниве делчиња заедно.Ако си финансиски послаб,не оди во Охрид,многумина велат дека бил поскап од другава опција.
--- надополнето: Jul 25, 2011 2:47 AM ---
Не знам кај да прашам, повратна карта (Скопје - Охрид - Скопје) колку пари е ?
Од 680 до 750,зависно од превозникот.
BTW,странава на АС Скопје 2 дена е ок,2 дена не.(n)

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Хах во Охрид соба 50 евра ,ЗШ ќе прашет некој ЗШ екслузивна била мајко мила........................

Нема шанси Струга за мене е боља опција овие Скренале со Мозокот мислат во времето на ТИТО живеат.

Ако налеташ на овци ќе стрижет.

Абе иди си на Закинтос господ да те види .

Kajgana Shop

На врв Bottom