Ај прашај ги тие од црна ружа дал им треба книговодител?пред неколку часа се вртив од Гевгелија и таму дознав дека 2 члена од сектата се фатени. Инаку се започнувала така што членовите од сектата бираат посебно интелигентни деца и им даваат по 40 000 денари и потоа им го перат мозокот дека откако ке се самоубијат им претстои многу убав живот и слични приказни,на секој 100ти ден мора да се самоубие дете а доколку не се самоубие тие доагаат кај него дома и му ја убиваат фамилијата пред негови очи.Тоа е се што знам за таа секта затоа што дете кое е член на сектата учи во гимназијата во ГВГ со моја братучетка.Секое дете кое е член на сектата на половината има истетовирано црна ружа.
Ако маскиранио бил дебел и имал брада - можеби беше Цацко со дечките од к-15 снимаа скеч?Еднаш проаѓав кај гробиштата во драчево и имаше луѓе облечени во црно и правеа некаков обред за исмејување на христијанството,дури еден од нив се беше маскирал како поп.
Не зборете глупости детето не беше во никаква секта. Лично го познавав и беше повлечено и депресивно дете. Мистериозно почина и се уште не се знае дали беше убиство или самоубиство. (кажаа дека е самоубиство за да може телото побрзо да стигне во Македонија, ако беше убиство родителите кој знае кога ќе си го закопаа)Имаше еден случај пред околу десетина години еден средношколец од Струмичката гимназија се самоуби додека биле на екскурзија, во Будимпешта ли беше, Букурешт ли беше, не ми текнува. За него се зборуваше дека бил член на оваа секта.
За сектава инаку што да се каже, тинејџери кои изгледале некој хорор филм повеќе отколку што треба, се облекле во црно, се муваат по гробиштава, слушаат блек метал и мислат дека се ептен кул.
ХахахаЦрна ружа е мит.
Сите чуле нешто, никој ништо не видел.
Ниту постоела во Хрватска, а уште помалку во Македонија.
Да, имаше муабети дека демнат од секое ќоше, дека пијат крв, принесуваат човечки жртви, палат свеќи на гробишта и на кого ќе му се изгаси свеќата, треба да се самоубие, не се сеќавам кои беа причините за тоа -не се сеќавам дека имаше ветен рај во приказната, само дека мораа да се самоубиваат.
... значи глупости на квадрат...
Значи темата може да ја затворите, оти се што ќе чуете е во овој стил: ... на другарката братучетка и има другарка во Скопје. нејзината комшика има син што учи во исто школо во коешто учело детето што се самоубило пред 10 години ...
Еве ја ќе ти кажам дека со мене у средно учеше дечко кој беше член на Црна ружа. После средно он отиде у војска. Никој после средно не отиде у војска, само он. Отиде да се самоубие. И се самоуби.Значи темата може да ја затворите, оти се што ќе чуете е во овој стил: ... на другарката братучетка и има другарка во Скопје. нејзината комшика има син што учи во исто школо во коешто учело детето што се самоубило пред 10 години ...
Јок. Членска карта од тоа црната ружа покажи, тогаш ќе е од прва рака.Еве ја ќе ти кажам дека со мене у средно учеше дечко кој беше член на Црна ружа. После средно он отиде у војска. Никој после средно не отиде у војска, само он. Отиде да се самоубие. И се самоуби.
Доволно од прва рака ти е ова?
како знаеш дека бил во Црна ружа?Еве ја ќе ти кажам дека со мене у средно учеше дечко кој беше член на Црна ружа. После средно он отиде у војска. Никој после средно не отиде у војска, само он. Отиде да се самоубие. И се самоуби.
Доволно од прва рака ти е ова?
Ај пошто гледам дека ти си паметно девојче кажи ми од кај знаеш дали не постоела во Хрватска,Србија,Македонија ...?Црна ружа е мит.
Сите чуле нешто, никој ништо не видел.
Ниту постоела во Хрватска, а уште помалку во Македонија.
Да, имаше муабети дека демнат од секое ќоше, дека пијат крв, принесуваат човечки жртви, палат свеќи на гробишта и на кого ќе му се изгаси свеќата, треба да се самоубие, не се сеќавам кои беа причините за тоа -не се сеќавам дека имаше ветен рај во приказната, само дека мораа да се самоубиваат.
... значи глупости на квадрат...
Значи темата може да ја затворите, оти се што ќе чуете е во овој стил: ... на другарката братучетка и има другарка во Скопје. нејзината комшика има син што учи во исто школо во коешто учело детето што се самоубило пред 10 години ...
мојата памет нема врска со тоа дали црна ружа постои или не.Ај пошто гледам дека ти си паметно девојче кажи ми од кај знаеш дали не постоела во Хрватска,Србија,Македонија ...?
или овој напис во дневник! тоа се будали, а не секташи!