Еј гледам организирате тури а ноќеска идам на одмор, оваа ќе ја пропуштам ама за десетина дена се враќам - ако правите тура и тогаш, обавезно доаѓамДечки има ли кворум за денес во 18:00 или не?? Боки, Спенсер, Џену Грл?? Чисто да знам, а сакам да викнам и еден другар.
Ова беше "огнено крштевање", јеби га не можев да ја фатам кривината ама сепак мислам дека лесно поминавме, пу,пу има и полошо.^^ како успеа си му земал здравје .
Иначе спустот беше супер Crypter се сринка убаво а и Спенсер не беше подобар и у спат и '' колцето" му испадна вајда следниот пат ке го стегне, Zocc исто така имаше пад ама не беше страшно.
Ај убаво помини си на одмор, за турите немај гајле, тука сме ке се договараме. Поздрав.Еј гледам организирате тури а ноќеска идам на одмор, оваа ќе ја пропуштам ама за десетина дена се враќам - ако правите тура и тогаш, обавезно доаѓам
Што си му напраил бе?Јас мојот го смачкав пред еден месец
Ти си санирал,ама јас изгледа ќе си носам убава долга лузна на левата нога Како и да е,супер поминавме.Јас завршив со површинска гребаница на десното рамо и со искривен преден бандаж. Ништо страшно, и двете се санираа, нарочито бандажот.
Ако е од ефтините точаци џабе колку пари да фрлаш пак ке се заебува затоа ако имаш можност да купиш добар точак не му ја мисили одма купувај.Значи, ептен сум лаик за велосипеди, али сакам да возам и да имам добар велосипед, па барам совет од тие што се разбираат...
Имам Cult велосипед(така пишува на шипката), од пред неколку години ми е, ама пошо сум „многу“ внимателна го имам таратур направено, со тоа што големите запци кај синџирот ми се отапени(и ко ќе ми е синџирот на средните, кога давам поголем напор ми префрла -.-, а така не е и со другите две) и од едната страна немам од тие пластичните за мењавање брзини (значи сега имам само три брзини, среќа што се многу различни). Праев муабет со мајстор за да ми ги замени тие делови со нови, пресмета дека ќе ме чини околу 2-3 000 денари.
Прашањето ми е дали вреди велосипедот да го поправам или да дадам 400-500 евра за нов, а овој да оди во контињер? (не ми тежат парите во џеб, ама ако мора - ќе ги дадам)
не сум баш у тек, која стаза ја возавте на водно, некоја офроуд?-нагоре со жичара?Zdravo na site ,ova mi e prv komentar Downhillot deneska pomina super , malce se stemni ama se gledase stazata nekoj dobi mali grebnatini ama toa ne e nisto.
Cekam dogovor za nova tura.
Pozz.
P.S Kako mozese taka da go svitkas ?
Дека сме далеку, далеку сме, ама и ова не беше лошо.Ова беше "огнено крштевање", јеби га не можев да ја фатам кривината ама сепак мислам дека лесно поминавме, пу,пу има и полошо.
Криптер батали точакот, гледај ти да си добар, железото трпи се.
Инаку стазата е одлична, језда беше темно малку и на делови тесно (како на мојата омилена кривина) .
Ај да се подсредиме малку па да правиме реприза.
Ах да заборавив, далеку сме од downhill, ама сепак беше интересно.
Богами, одамна немав вака паднато. Сум летал и преку волан и слично, ама ова беше асално паѓање. Бандажот кога ќе видиш колку сила апсорбирал, јас поминав ептен лесно.Иначе спустот беше супер Crypter се сринка убаво а и Спенсер не беше подобар и у спат и '' колцето" му испадна вајда следниот пат ке го стегне, Zocc исто така имаше пад ама не беше страшно.
Длабока рана е или? Не би требало да ти направи проблеми, само редовно третирај ја со масло од камилица, да ти мекнее кожата и со тек на време ништо нема да остане од раната.Ти си санирал,ама јас изгледа ќе си носам убава долга лузна на левата нога Како и да е,супер поминавме.
Како за првпат,мислам беше и повеќе од солидно (барем за мене,првпат беше). Сепак,имав еден добар пад,али интересно беше
Боки и Трале летаат надоле,секоја чест за нив. Криптер,Зоцц и јас имавме мали падови,ништо сериозно. тоа е тоа
Едвај чекам нареден пат!
Искрено, 2-3000 ден. за тој велосипед не се исплати, ако можеш да си дозволиш подобро купи си нов од подобриве брендови со (нормално) поквалитетни делови. И пред да купуваш убаво размисли за тоа каде ке го возиш / за која намена ти е. Ако го возиш повекето време низ град или кеј тогаш може да размислиш и за хибрид, ако возиш офроуд тогаш MT Bike. Да не даваш за џабе пари, а има разлика во цената (од 15 000 ден. па нагоре).Значи, ептен сум лаик за велосипеди, али сакам да возам и да имам добар велосипед, па барам совет од тие што се разбираат...
Имам Cult велосипед(така пишува на шипката), од пред неколку години ми е, ама пошо сум „многу“ внимателна го имам таратур направено, со тоа што големите запци кај синџирот ми се отапени(и ко ќе ми е синџирот на средните, кога давам поголем напор ми префрла -.-, а така не е и со другите две) и од едната страна немам од тие пластичните за мењавање брзини (значи сега имам само три брзини, среќа што се многу различни). Праев муабет со мајстор за да ми ги замени тие делови со нови, пресмета дека ќе ме чини околу 2-3 000 денари.
Прашањето ми е дали вреди велосипедот да го поправам или да дадам 400-500 евра за нов, а овој да оди во контињер? (не ми тежат парите во џеб, ама ако мора - ќе ги дадам)
Богами и јас , вчера летав преку волан. Многу лош избор имав, или да паднам на лице место или правец во провалија. Сигурен сум дека го одбрав полесното.Богами, одамна немав вака паднато. Сум летал и преку волан и слично, ама ова беше асално паѓање. Бандажот кога ќе видиш колку сила апсорбирал, јас поминав ептен лесно.