Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 621 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 285 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,6%

• Вкупно гласачи
    1.141

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Чекајте нов албум од Fleshgod Apocalypse [Agony], ќе излези 9ти Август оваа година. И еве ја првата песна - The Violation! :eek:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Meне не ми се допаѓа заради вокалите. За мене нема поента да ја слушаш музиката/песната ако не можеш да разбереш што пее. Не можам да ги слушам growling вокалите. Текстовите не се по мој вкус. За инструменталката немам ништо против. :)

И да ве прашам, што ви се допаѓа кај таквите вокали?

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Meне не ми се допаѓа заради вокалите. За мене нема поента да ја слушаш музиката/песната ако не можеш да разбереш што пее. Не можам да ги слушам growling вокалите. Текстовите не се по мој вкус. За инструменталката немам ништо против. :)

И да ве прашам, што ви се допаѓа кај таквите вокали?
за тебе

S

smexy

Гостин
Има разлика од growl до growl.Opeth певецот има добар,исто оној врагот од Six Feet Under итн.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ги имам слушнато, дури мислам дека и видеово во темава го имам сретнато. Одличен вокал, супер инструменталка, текстовите не ми се по вкус, затоа и не ги слушам овие и DT, a баш ми се допаѓаат инструменталката и вокалите. Најбитен (на прво место) дел кај сите жарнови ми се вокалот и текстот, а се друго е после нив :) < затоа и поголемиот дел од метал бендовите не можам да ги слушам

А перфектна комбинација за вокали, инструменталка и текстови за мене се tool, soad и disturbed. Ако имате предлози за слични бендови, слободно.

S

smexy

Гостин
Ги имам слушнато, дури мислам дека и видеово во темава го имам сретнато. Одличен вокал, супер инструменталка, текстовите не ми се по вкус, затоа и не ги слушам овие и DT, a баш ми се допаѓаат инструменталката и вокалите. Најбитен (на прво место) дел кај сите жарнови ми се вокалот и текстот, а се друго е после нив :) < затоа и поголемиот дел од метал бендовите не можам да ги слушам

А перфектна комбинација за вокали, инструменталка и текстови за мене се tool, soad и disturbed. Ако имате предлози за слични бендови, слободно.
Fredrik Thordendals Special Defects и Meshuggah.

Kajgana Shop

На врв Bottom