Општи вело муабети, прашања, совети

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Ај малце објаснување за тоа што како, од каде, кога? Има шанси да ви се придружам чисто од љубопитсво, без кацига и додатни мастрафи.

P.S: Caticycle Current, тазе реновиран (апла реновиран), ќе издржи од крст надоле или не, или пак треба точакот да се види на лице место во која состојба е?

P.P.S: Треба фотка?

С

Спенсер

Гостин
Ај малце објаснување за тоа што како, од каде, кога? Има шанси да ви се придружам чисто од љубопитсво, без кацига и додатни мастрафи.

P.S: Caticycle Current, тазе реновиран (апла реновиран), ќе издржи од крст надоле или не, или пак треба точакот да се види на лице место во која состојба е?

Денес 18.00 кај полицијата/

И ја идам без кацига и слична опрема,немам сеуште :)
Друже ја идам со "канта" точак, Драг Оне,го има на некоја од претходните страни :)

Стави фотка ако не те мрзи :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101

Ќе биде добро,ако ти се во ред бандажите и кочниците.Јас пред да го земeв scott-от имав caticycle и бев премногу задоволен.
Би ви се придружил денес,но некако ми е страв да се возам со жичарава,особено откако минатиот пат застана на средина гондолава и од тогаш си реков,никогаш повеќе!

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ќе биде добро,ако ти се во ред бандажите и кочниците.Јас пред да го земeв scott-от имав caticycle и бев премногу задоволен.
Би ви се придружил денес,но некако ми е страв да се возам со жичарава,особено откако минатиот пат застана на средина гондолава и од тогаш си реков,никогаш повеќе!
Нормално е за ваков тип на жичара да застанува од 5 возења на жичара дали еднаш се качив без да застане жичарата така да не му ја мисли многу пали точакот и на водно :)

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Кочниците не биле во подобра состојба одкога е купен, плус имам малце посебна техника на кочење за да не ми загреат (меко префрлање на сила на кочење од предна на задна и обратно со што едната се остава да одмори во меѓу време, а другата кочи). Бандажите се тазе центрирани, спијат при вожња, плус сеа сменив неколку сомнителни жици. Како што реков, точаков е тазе реновиран.

Иначе која полиција? Беко или?

Ах, да...фотката...

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Под панорама има една полиција на водно

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
ОК, се разбравме која полиција.
Еве сликата од точаков поубаво...

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ахахаха уште прашуваш дали ке издржи кога ке го видиш мојот крш у несвест ке паднеш :)

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Ај ќе се најдеме кај полицијата, ќе ме препознаете по тоа што точакот ми е бело-сив и нема ни стикерче на него... (точко на сликата де...)
--- надополнето: Jul 19, 2011 1:03 PM ---
Успут, колку да гинапумпам гумиве, 1.5 или 1,75 бари? И двете се мека компонента, нарочито задната.

С

Спенсер

Гостин
Кочниците не биле во подобра состојба одкога е купен, плус имам малце посебна техника на кочење за да не ми загреат (меко префрлање на сила на кочење од предна на задна и обратно со што едната се остава да одмори во меѓу време, а другата кочи). Бандажите се тазе центрирани, спијат при вожња, плус сеа сменив неколку сомнителни жици. Како што реков, точаков е тазе реновиран.
Ја ако направам реновирање на мојот точак,како што си направил ти, тргам на Монт Еверест а не па на Водно... :) :)

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Ја ако направам реновирање на мојот точак,како што си направил ти, тргам на Монт Еверест а не па на Водно... :) :)
Ондак да не му берам гајле...
--- надополнето: Jul 19, 2011 1:45 PM ---
Негооо... по што да ве најдам, да не се разминеме нешто....

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ке бидам со Драг хакер плав

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

Би требало да издржи, ти си го знаеш најдобро, ако не може да се спуштаме по патот (асфалтниот), не мора офроуд, инаку и јас не носам кацига. Ако се собираме тогаш важи ли старото во 18:00??

Crypter

Апла Зелен...
Член од
6 јуни 2010
Мислења
131
Поени од реакции
48
Добро е, ќе се видиме...
Иначе ме занима само едно, копам по нетов под име Caticycle Current за да си го најдам точаков, да видам нешто повеќе за него ме занимаше, нишо не излага, потоа го најдов како Mongooze Masher. Е ај сеа работава!?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Би требало да издржи, ти си го знаеш најдобро, ако не може да се спуштаме по патот (асфалтниот), не мора офроуд, инаку и јас не носам кацига. Ако се собираме тогаш важи ли старото во 18:00??
Јас ке бидам со Specialized црно-бел и другар ми со црно-зелена Merida
--- надополнето: Jul 19, 2011 2:40 PM ---
Јас ке бидам со Specialized црно-бел и другар ми со црно-зелена Merida
Ајде сите тогаш во 18:00 кај ПОЛИЦИЈАТА, се гледаме!

Kajgana Shop

На врв Bottom