Шкендија - Партизан квалификации ЛШ

• Креатор на темата Креатор на темата Tемјан
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За првиот пасус, неам што муабет да ти терам, не се замарам толку со тоа. Поише спортот ме интересира за среќа.

Зависно од екипата која доаѓа, толкаво значење му се придава. Претпоставувам и сам знаеш што се дешаваше лани коа дојде Ливерпул, новинариве знаеја и какви гомна серат играчите на Лив'пул.
А разлика меѓу Партизан и Ливерпул е светолсни години, + тоа Ливерпул дојде у трето коло од квал. за ЛЕ а Партизан иде со 4 гола капитал и тоа у прво коло од квал. (реванш) за ЛШ

За последните две реченици, пак ќе речам реципроцитет. Не можеш да бидеш добар со некој кој бил лош со тебе.

Сето тоа е во ред. барем се разбравме. го прифаќам целиот аргумент и споредбата со Ливерпул и тежината на „гостувањето“.
Но, мораш да се согласиш дека не смее да се префрла дека никогаш не ни треба да се пречека (редно) Партизан, и дека сите што би сакале да го видат се србомани, предавници и што ти знам јас останато. Партизан е голем фудбалски клуб, моментално најголемото парче од ЈУ просторите.

Секаква споредба со работнички како тој Сасуке ја оправдува споредбата на Партизан со Барса, и целиот тој муабет дека не треба да биде пречекан изгледа детски. Затоа, ако не треба да се пречека Партизан, тогаш УШТЕ помалку во иднина треба да бидат пречекани Мак претставниците. Бидејќи, колку е голема разликата меѓу големите клубови до Зап. Европа и партизан, толку е голема меѓу партизан и македонските scum екипи.
Ете така...

Абе не ми соли памет овде 50 реченици да читам.Проблемот не е во навивачите на ПАртизан(Србите) имаат право да навиваат за кого сакаат.Проблемот е во СРБОМАНИТЕ кои не се навивачи на ПАртизан,дали разбирате,они не знаат 2 играчи од Партизан а се позапалени од самите Гробари.Они не идат за фудбалот(што ти јасно бараш да го отстраниме од политика),баш тие таквите идат да дркаат на Србите како ги мелат ши*тарите.

Српскиве медиуми читам сега била изненадени како и играчиве на Партизан што ниеден навивач и медиум не ги пречекал на ''Александар Велики''. Па добро луѓето се навикнати да др*аат на нив сегде, изгледа кај нас не е така, новинариве што не им обратија пажња секоја чест :D !!!

А који су то српски медији "изненађени" тиме?
Где си то читао?
Па ни многе српске медије не занима више овај меч. Сви одавно више пишу о Генку, противнику у следећем колу квалификација. Шкендија је већ архивирана.
Пажњу новинара привлачи још само како ће утакмица проћи са навијачког аспекта...јер су многи забринути да би се у случају инцидента, УЕФА опет обрушила на Партизан.
Са спортског аспекта...овај меч слабо кога у Србији интересује. То је готова прича.

Абе не ми соли памет овде 50 реченици да читам.Проблемот не е во навивачите на ПАртизан(Србите) имаат право да навиваат за кого сакаат.Проблемот е во СРБОМАНИТЕ кои не се навивачи на ПАртизан,дали разбирате,они не знаат 2 играчи од Партизан а се позапалени од самите Гробари.Они не идат за фудбалот(што ти јасно бараш да го отстраниме од политика),баш тие таквите идат да дркаат на Србите како ги мелат ши*тарите.

Исто како 19 илјади „фанови на јувентус, реал, Барса, милан, роземборг, Свонси, Челзи, Арсенал, Манчестер Јунајтед“ кои лани отидоа да го гледаат работнички против Ливерпул

Исто како 19 илјади „фанови на јувентус, реал, Барса, милан, роземборг, Свонси, Челзи, Арсенал, Манчестер Јунајтед“ кои лани отидоа да го гледаат работнички против Ливерпул
Е овде веќе се гледа дека поима немаш ни од фудбал,гледајќи дека си меѓу поновите не вредело да се расправа со тебе.Тие 19 000 дојдоа ради Ливерпул,големината на тимот звучните имиња добар фудбал и надеж да победи Работнички.Овие не идат за Партизан,за фудбалерите или пак уште помалку да се надеваат на победа на Шкендија.Овие идат да др*каат на Србите!!!Не ме реплицирај веќе.Биди поздравен.

Е овде веќе се гледа дека поима немаш ни од фудбал,гледајќи дека си меѓу поновите не вредело да се расправа со тебе.Тие 19 000 дојдоа ради Ливерпул,големината на тимот звучните имиња добар фудбал и надеж да победи Работнички.Овие не идат за Партизан,за фудбалерите или пак уште помалку да се надеваат на победа на Шкендија.Овие идат да др*каат на Србите!!!Не ме реплицирај веќе.Биди поздравен.

големината на клубот... а после натпреварот, тој повторно беше Лузерпул? смешки... него, не ти реплицирам. Реплика е дел од дискусија, ова не е.
Бидејќи јадеш неоснован бурек за сите навиачи на Партизан во македонија, кои ги има многу и се искрени. Како што ти навиваш за Реал, некој навива за Партизан. Ако беа србомани како што ги.. навредуваш, ќе ја сакаа и ѕвезда, и рад и војводина и слично.
Ти ја сакаш Барса оти си (поимот...хаха) Еспањофил?

големината на клубот... а после натпреварот, тој повторно беше Лузерпул? смешки... него, не ти реплицирам. Реплика е дел од дискусија, ова не е.
Бидејќи јадеш неоснован бурек за сите навиачи на Партизан во македонија, кои ги има многу и се искрени. Како што ти навиваш за Реал, некој навива за Партизан. Ако беа србомани како што ги.. навредуваш, ќе ја сакаа и ѕвезда, и рад и војводина и слично.
Ти ја сакаш Барса оти си (поимот...хаха) Еспањофил?
Изглеа не ме читаш добро,еве ти погоре што напишав:Проблемот не е во навивачите на ПАртизан(Србите) имаат право да навиваат за кого сакаат.Проблемот е во СРБОМАНИТЕ кои не се навивачи на ПАртизан,дали разбирате,они не знаат 2 играчи од Партизан а се позапалени од самите Гробари.Они не идат за фудбалот(што ти јасно бараш да го отстраниме од политика),баш тие таквите идат да дркаат на Србите како ги мелат ши*тарите.

Немој да ме сфатите дека имам нешто против Партизан,ги ценам и Гробари,баш сакав да глеаме дуел со Балисти,ама ова се претвори во борба за поголем патриотизам,не на фудбалски наптревар на кој и не требаше да му се дава толкаво значење.

Зошто мора да бидеш етикетиран како "србоман" ако навиваш за Звезда или Партизан. Има македонци кои едноставно го сакаат клубот од разни причини исто како што може да го сакате Милан, Реал, Барса итн. Ако си од Македонија и навиваш за Партизан или Звезда одма си "србоман".
Инаку го сфаќам и ТетексФан навива за Тетекс, па после за Звезда и не го боли за Партизан. Тоа е веќе друго. Оставете ја политика, гледајте ја спортската страна на настанот.

Фудбалери и стручни штаб Партизана допутовали су у понедељак у Скопље, где их није дочекало значајније обезбеђење нити македонски новинари. У граду нема навијача Шкендије, популарних „Балиста", а „црно-беле" је до хотела испратило само једно полицијско возило. Са екипом Партизана допутовали су и српски полицајци у цивилу.Нико из Шкендије, од играча до стручног штаба, није пропустио да нагласи сјајан пријем који им је приређен у Београду, и жељу да истом мером узврате кроз недељу дана. Нема разлога да тако и не буде, посебно када се има у виду да на стадиону неће бити навијача Партизана, нико са обележјима клуба неће моћи на стадион, и да је сезона одмора у пуном јеку, што све заједно чини могућност инцидената јако минималном.

Еве што пишува на РТС, повеќе тука.

Златко го дефинира поимот србоман уфффф, конечно ,
1,кој незнае два играчи на некој српски тим за кој навива
2 кој е позапален од некоја српска навивачка група т.е од навијачка група на тимот за кој навива
3 и кој дрка на Србите као да ги мелат Албанците
ТОЈ Е СРБОМАН запишете си во тефтерот

Samo sto dojdov doma,odma trgnuvam za Skopje :)

Ajde ocekuvam barem da ne izgubime.

Ми е криво што овој натправар како и многу други работи претходно ќе дадат лажна слика дека србоманите се огромен број во Македонија. Наспроти тоа јас се надевам дека македонци ке нема на денешниот натпревар помегу Шкендија и Партизан од причина што мене а се надевам и сите вистински Македонци не ме интересира ниту Шкендија ниту Партизан. Искрено заради подобрување на клупскиот рејтинг на Македонија посакувам и победа на Шкеднија. Значи завршувам со апел Македонци натпреварот гледајте си го дома, нема што да идете и да правите непотребни тензии.

Што кажаа на телевизија сеа нешто, демек мак знаме запалиле ?

Vecer ocekuvam posle 80 min da se izvadi kosovskoto zname

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom